fredag 29 december 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

I morgon är det dags för årets sista öppet hus. Hoppas många snälla människor kommer till oss då.

Sen hoppas jag de handlar bra saker i vår second handbutik istället för att slänga pengar på smällare.

Blogghjälpen har en jourkatt hemma som verkligen inte behöver skrämmas mer och en av hennes egna katter är också rädd när det smäller. Varför ska vi djur behöva ha de så?

10 kommentarer:

 1. Jag jamar instämmande i det du skriver. Hoppas många kommer till er imorgon. Och varför skall redan rädda djur behöva bli ännu mer rädda för att löjliga tvåbeningar skall "roa" sig. Husse läste att i Skåne slänger de smällare efter de äldre så de knappt vågar sig ut dagtid. Det slängs smällare på brandmännen när de rycker ut. Hur har det blivit i vårt land? Det är för tragiskt. Vakna politiker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är bedrövligt vilken hänsynslöshet vissa visar. I Södertälje smäller det hela tiden sedan många dagar. Det är för bedrövligt.

   Radera
 2. Hoppas att det kommer många på öppet hus och secondhand i morgon. Tänk vad de missar annars. Vi tycker inte heller om smällare och blir jätterädd. Trots att matte försöker krypa under sängen med oss och radion spelar hög musik. De där smällarna borde verkligen förbjudas av många orsaker. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, man undrar varför politikerna är så livrädda för att förbjuda just smällare? De förbjuder ju så mycket annat.

   Radera
 3. Vi tänkte skicka över matte till er i morgon, vi har lite fina kattsaker till er second hand.
  Här håller vi tassarna hårt för att vi alla slipper smällande på nyår. Vi är så jamarglada för att vi har flyttat för det är så mycket lugnare här, hittills har vi knappt hört någonting fast vi vet att det smälls alldeles förskräckligt mycket i nästan hela stan nu
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi träffade er matte igår. Det är alltid trevligt när hon kommer. Hon förstår oss, det märks att hon blivit rätt uppfostrad. Hoppas ni slipper bli rädda för smällare i år.

   Radera
 4. Att smälla smällare är så urbota korkat att vi ej finner jam för det! Tur i oturen så bor vi ju skyddat i skogen och hör inte så mycket av tokerierna men vi tänker på alla er i stan som inte kommer undan smälleriet!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jag tycker de som ska smälla kunde åka ut till nån obebodd ut långt, långt ute till havs. Där kunde de smälla hur mycket som helst.

   Radera
 5. Helt rätt jamat att människorna ska handla hos er istället för att köpa dumma smällare.
  Jag avskyr smällare, blir jätterädd när jag hör det.
  På nyårsafton brukar matte o husse tända alla lamporna i hela huset, radion o TVn på rätt högt o sen sitter vi stilla o väntar på att eländet ska ta slut.
  Nu önskar jag dig o alla på katthemmet ett Gott Nytt År.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, visst är det hemskt med smällare. Bra att du har matte och husse hos dig när det börjar smälla. De skyddar dig.

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ibland önskar jag att jag bodde i ett annat land. Inte för att jag vantrivs här, för jag har ha...