tisdag 31 oktober 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Intet är som väntans tider, brukar en del säga. Jag håller med. Jag tror att det ska bli hembesök i morgon för mig och Smulan, men jag vet inte säkert.

Om det är så och hemmet blir godkänt kommer det bli hektiska dagar för mig. Hur ska jag hinna med allt? Nåjam, det kanske löser sig.

Ni som följt mina rapporter om vår kompis Pelle, som en vettis tyckte skulle avlivas, kan få läsa vad blogghjälpen berättat på fejsbok idag: 

 UPPDATERING NR 2
Idag har Pelle varit hos vettisen igen. Både djurskötaren och den veterinär som idag tog emot honom tyckte han var väldigt fin och mysig. Hade en annan veterinär fått råda hade Pelle inte levt idag - men det gör han. Han andas normalt och mår bra. Han ska fortsätta med cortison en tid till. Kanske går det att ta bort så småningom. Nån trodde ju att Pelle aldrig skulle kunna få ett hem, Vi kan berätta att han nu flyttar till sitt för-alltid-hem där han är mycket älskad. Vi kan också berätta att vi hittills fått in 16 570 kronor till Pelles vård. Det betyder mycket när han kostat ca 25 000 hos veterinären, men det är han värd. Om nån vill hjälpa oss ytterligare med Pelles eller andra katters veterinärräkningar så är vårt pg-konto: 389341-9, swish 12345 25408. Vi tackar alla som hjälpt och hjälper oss! Ni är guld värda.


Jam vet att flera av er som följer min blogg har skänkt pengar till både Pelle och oss andra. Det värmer att det finns så många snälla människor. Vi hör ju tyvärr oftast talas om de som är dumma mot oss katter.

16 kommentarer:

 1. Ååååå fina gullePelle, vi är så glada att få så goda nyheter och att han får flytta till SITT hemma, nu firar vi med svansdans kvällen lång!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi är också jamarglada för Pelles skull.

   Radera
 2. <3 Så bra nyheter! Nu hoppas vi att hembesöket går bra så att du och Smulan också kan flytta hem! NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, vi får se hur det går.

   Radera
 3. Så härligt att få läsa goda nyheter, och nu kommer jag hålla tassarna hela natten för att ditt och Smulans hem är OK!
  Och Pelle hade allt väldans tur att det var katthemmet som bestämde och inte den första vettisen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är allt tur att vi tänker lite själva ibland. Man ska inte alltid lita på andra.

   Radera
 4. Mjau vad jamarfint! Håller alla tassar att hembesöket går bra. Och oj vad roligt att läsa att Pelle fått ett eget hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, Pelle och alla vi andra hemlösa katter är värda ett egen för-alltidhem

   Radera
 5. Hurrjam vilka bra nyheter om Pelle!
  Vi fortsätter hålla tassarna för att hembesöket går bra så att du och Smulan kan fira jul i ert eget hem med er egen husse att ta tass om!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, Pelle hade allt tur. Tänk om vi följt vettisens råd.

   Radera
 6. Jag jamar som de andra här d.v.s. att det är helt underbart bra att Pelle fick chansen att leva vidare och nu dessutom fått ett alldeles eget hem. Kan det bli så mycket bättre?
  Nu hoppas vi att hembesöket går bra så att Smulan och du kan börja planera för er flytt.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det kan inte bli mycket bättre än det blivit för Pelle. Vi får se hur det går för mig.

   Radera
 7. Vilken tur Pelle hade!!!
  Nu ska det bli intressant att veta hur det gick med hembesöket för dig och Smulan. Jag hoppas som alla andra att det går bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi önskar att alla katter har samma tur som Pelle. Men så är det tyvärr inte

   Radera
 8. Jamar som alla ovan här.
  Hoppas nu också att du o Smulan kan börja provpacka.
  Glöm inte din fina filt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, när jag flyttar ska min fina filt med!

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ibland önskar jag att jag bodde i ett annat land. Inte för att jag vantrivs här, för jag har ha...