söndag 29 oktober 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Igår var det  ju öppet hus igen. Trots att jag hade tankarna på annat håll ordnade jag förstås allt så det gick bra.

Tanken var att blogghjälpen och vår hälsoansvariga skulle vara med på öppet hus, men så blev det inte.

De fick åka iväg för att hämta en kattunge som inte kunde stödja på bakbenet. De åkte direkt till djursjukhuset med den lilla. Där undersökte man katten och röntgade den. 

Efter röntgen visade det sig att bakbenet hade hoppat ur led och att den kanske var svårt skadad även på andra sätt och prognosen var dålig. Vettisen frågade om vi ville gå vidare. Vi sa att vi ville försöka rädda den om det fanns en chans. Den las in och skulle opereras akut. Strax efter ringde man och berättade att den var alldeles för svårt skadad för att kunna opereras, så den fick somna in.

Sånt tycker vi aldrig är bra, men vi är i alla fall glada över att den slapp ligga och lida, vilket nog hade blivit fallet om vi inte hämtat den.

Det är inte alltid det är roligt här på katthemmet.

8 kommentarer:

 1. Mjau *tår i ögonvrån* för lilla kattungen. Men tack för att ni tog hand om den så att den verkligen slapp ligga och då alldeles ensam och i plågor.

  Kan tänka mig att det är tillräckligt många som tyvärr får göra det ändå, så de stackars som kommer in och kan hamna under vård (om än under kort tid) eller i slutändan kommer in till katthemmet är trots allt lyckligt lottade.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vi gör förstås allt vi kan för att hjälpa till, men det skulle behövas många fler som tar ett ansvar. Till att börja med för sina egna katter genom att kastrera och ID-märka dom.

   Radera
 2. Vi har också tårar i ögonen när vi tänker på den lilla kissen som inte mer än påbörjat det som skulle bli ett långt och lyckligt liv.
  Ibland är livet så grymt!
  Det som känns så bra är att allt som kunde göras blev gjort tack vare katthemmet.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, visst är livet grymt ibland. Vi besparade i alla fall just den här katten ett lidande som nog bara skulle blivit värre och värre.

   Radera
 3. Lilla fina gullemisse, nu har den inte ont längre och får leka och springa i regnbågslandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är vår enda tröst - och den är klen.

   Radera
 4. Lilla stackars kattunge! Så hemskt att bli så illa skadad. Då var det i alla fall bäst att låta lilla kisse somna in och slippa plågas. Sån tur att ni finns som kunde hjälpa katten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, tanken på vad som hände om den inte fått hjälp är nästan outhärdlig. Ingen ska behöva plågas utan att få hjälp.

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...