fredag 27 oktober 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

På senare tid har jag fått en kompis i min bur. Hon heter Smulan. Vi gillar varandra, även om jag ju blir lite fundersam över att hon springer fram och låter sig klappas så fort nån kommer in i buren.

Nu har Smulan fått en intresseanmälan.  Och vet ni vad? Husse vill att jag också flyttar med!

Blogghjälpen har sagt till mig att jag måste visa att jag också går att klappa nu. Men jag var förstås lite blyg när min blivande husse var inne och hälsade på oss. Men Smulan jamar att det kommer lösa sig.

Nästa vecka ska det bli hembesök. Håll alla tummar och tassar!

18 kommentarer:

 1. Men så roligt!! Vi dansar svansdansen här hemma för er. Vi håller alla tassarna för att det ska gå bra på hembesöket. Tänk eran alldeles egna föralltid hem 😻😻

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jaaam - tänk om det blir så!

   Radera
 2. Det bästa som kunde hända!!! Ett alldeles eget hem - och tillsammans med en kompis! Jag håller tummarna, lilla kisse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det känns verkligen tryggt att min kompis är med om vi får ett eget hem nu.

   Radera
 3. Men åh vilka goda nyheter! *svansdansar*
  Jag tror precis som Smulan att det kommer gå jamarbra bara husse förstår att du är lite blyg och behöver tid. Tänk att inte bara få en trevlig kompis utan en egen husse också som ni kan ta tass om ♥♥♥
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag tror husse förstod att jag behöver lite tid.

   Radera
 4. Först av allt så jamar jag bara: Jippieee !! för att du kanske får ett alldeles eget hem att ta tass om inför julen (mycket att göra ska du veta, men du kan ju ta hjälp av Smulan förstås)
  För det andra:
  Jamar min matte att hon småskrattade när hon läste "Mjautoo" nu för en stund sedan.
  Hon avskyr allt vad övergrepp heter (det gör väl alla normalt funtade kvinnor och män) men man måste också kunna se detta inlägget med humor och glimten i ögat som Björn påpekar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, har inte tänkt på det - men tänk om jag får fira jul i ett eget hem! Jam, vem avskyr inte övergrepp?

   Radera
 5. Så spinnande! Nu håller vi alla tassar och tummar vi har här hemma! Du kommer att våga och med Smulan i närheten kommer det att gå jättebra!Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, tror ni jag kommer våga? På riktigt?

   Radera
 6. Så där jam! Nu har du gjort oss här hemma glada. Husse fick en tår i ögat när han läste att både du och Smulan får flytta ihop. Med stödet från Smulan och lite tålamod från din nye husse kommer det att bli jamarbra!
  Vi precis som alla andra som skrivit här är jamarns glada för dig och Smulans skull!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är jättekul att så många tycker det är kul att vi kanske får flytta!

   Radera
 7. Vi håller allt vi har för att hembesöket avlöper väl!! I så fall tror vi att det kommer att gå så bra för er båda när ni har varandra. Antar att du kanske kommer att få lite svårt att sova i natt? Hihihi....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, nu gäller det att börja fundera på hur framtiden kan bli...

   Radera
 8. Oj, oj, det var riktigt goda nyheter! Klart jag håller tassarna! Men jag vet också att du ändå plikttroget kommer fortsätta dina åtaganden som bloggkatt, t.ex. öppet hus i morgon. Men det blir nog litet nervöst med tanke på vad som kan hända nästa vecka?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, klart jag kommer fortsätta göra mitt jobb så länge jag bor kvar här. Man är ju plikttrogen.

   Radera
 9. Men mjau, vilka goda nyheter. Vad alldeles förfärligt jamarroligt för dig att få en egen husse som förstår att du är litet blyg och att flytta med en kompis.

  Du har lärt dig att blogga och att organisera allt på katthemmet jamarfort, så nu får du börja lära nästa blogghjälp hur man gör.

  Håller tassarna att hembesöket blir jamarbra . Ett stort tack och all heder till Husse för att han ger dig och din kompis ett hem. Hurra för honom!

  Fd hemlös som vet hur jamarskönt det är med ett eget hem (även om katthemmet också naturligtvis är jamarbra)

  Ska bli spinnande att höra hur det går för er.

  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, katthemmet är bra, men det är ju tänkt att vara en mellanstation innan vi får vårt riktiga för-alltidhem. Tänk om det är min tur nu?

   Radera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ibland önskar jag att jag bodde i ett annat land. Inte för att jag vantrivs här, för jag har ha...