onsdag 25 oktober 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Som vissa av er redan har läst så gjorde vi ett upprop för vår kompis som vi kallar för Pelle igår. Pelle mår bra igen, men det var ett dramatiskt besök hos vettisen. Ni som har facebook kan läsa om honom här:  Pelle.

Jag vet inte om alla kan läsa det inlägget så för säkerhets skull lägger jag in texten här också:

Här ligger en katt. Vi kan kalla honom Pelle. Han har bott på Södertälje Katthem en tid, men för några dagar sedan mådde han inte alls bra. Temperaturen föll och han var väldigt slö. Pelle fick åka till djursjukhuset akut. Vettisen som tog emot honom hann knappast komma innanför dörren innan h*n sa att det var kört för Pelle. Det vettigaste var att låta honom somna in. ”Det är en mycket sjuk katt och hans chanser att över huvudtaget få ett hem är inte stora”.

Trots att vi är ett ”No-kill-katthem” är det så att vi låter en katt som både vettisen och vi tror är utom all räddning somna in. Den här gången delade vi inte vettisens bedömning. 

Visserligen har Pelle några år på nacken, men inte så många att han borde dömas ut av åldersskäl. Vi ansåg inte heller att han borde dömas ut av hälsoskäl utan ville att han skulle skrivas in på djursjukhuset. 

Så blev det. Han fick syrgas och cortison. Nästa dag tog man prover på honom. Han kunde nu andas utan syrgas. Proverna som togs var felfria. Man ville i alla fall försäkra sig om att han kunde andas utan hjälp så han fick stanna ytterligare ett dygn på sjukhuset. 

Dag tre mådde han bra, han åt med god aptit och den vettis som nu hade hand om honom såg ingen anledning till att han stannade kvar på sjukhuset, så han fick åka tillbaka till katthemmet.

Eftersom Pelle är en väldigt fin och social katt hade han fått en intresseanmälan redan innan han blev sjuk, men det nya hemmet var ännu inte godkänt. Därmed tillhörde han ännu katthemmet och det är vi som får betala räkningen, ca 25 000 kronor. 

Pelle mår bra nu och vi hoppas han fortsätter må bra. Återbesök ska ske om ca en vecka.
Om du har nån möjlighet att hjälpa oss med en del av denna räkning är vi väldigt tacksamma. Sätt i så fall in ditt bidrag på vårt plusgiro 38 93 41-9 eller swisha på 12345 25408. Märk inbetalningen ”Pelle”.

Vi kommer följa upp Pelle här på fb.

Vi har redan fått in flera tusen kronor och vi är så tacksamma för det. Vi är vana vid att betala löpande veterinärkostnader hela tiden, men när det blir så här mycket vid ett enda tillfälle blir det extra kännbart.

Vi kommer berätta mer om Pelle framöver.

18 kommentarer:

 1. Har swichat en slant och håller tassarna för Pelle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tack snälla du. Varje krona behövs.

   Radera
 2. En slant kommer i morgon från oss. Nu håller vi tassarna för att Pelle fortsätter må bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, tack - och fortsätt hålla tassarna!

   Radera
 3. Oj, där var det nära för Pelle om den första vettisen fått råda.
  Vilken tur att ni finns som kan hålla ordning på vettisarna så dom inte tar kål på kissarna i onödan.
  Jag har inget fejsbok men jag ska jama till matte om Pelle.
  Och jag håller verkligen alla mina tassar för honom att han ska fortsätta må bra och få ett eget hem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi känner våra katter rätt väl och den här gången kändes det inte som om det var dags för Pelle att tassa vidare.

   Radera
 4. Så bra att ni finns, kloka människor!
  Matte fick sätta in en extra slant idag.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vad snällt att ni bad matte om en extra slant till oss!

   Radera
 5. Vi sänder en slant i morgon. Sen tycker vi att vettisens kommentar angående Pelles chanser att få ett hem är jätte knasig, många katter som varit sjuka och också är gamla blir ju även dom adopterade....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam det är knappast vettisens sak att bedöma om nån av våra katter ska få ett hem eller ej.

   Radera
 6. Mjau vilken tur att Pelle mår bättre och att ni är jamarkloka på katthemmet och inte alltid lyssnar på vettisarna kommentarer.
  Jamarbra att du skriver om Pelle här för jag har inte fejsbok heller. Jag ska jama till matte om liten hjälp till Pelle.
  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vi vill aldrig att en katt ska plågas, men när vi tror att den kan bli bra igen vill vi inte ta ett så hemskt beslut som att den ska få somna in.

   Radera
 7. Ännu ett bevis på att man alltid skall se till att få en "secondhand opinion" och aldrig aldrig ta några förhastade beslut.
  Pelle förtjänar och skall ha ett fortsatt bra liv. Det har han rätt till! Inte minst tack vare ett underbart katthem (gissa vilket).
  Nospuss
  Ps. Husse har swishat över en slant redan. Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, nä förhastade beslut som man aldrig kan ändra ska man passa sig för. Hälsa husse och tacka för bidraget. Det är mycket välkommet.

   Radera
 8. Jamarns vilken tur att ni inte lyssnade på vettisen! Vi håller tassarna för Pelle!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, fortsätt hålla tassarna för Pelle!

   Radera
 9. Det var en snabb och dålig bedömning som veterinären gjorde. Sån tur att ni tyckte annorlunda!!!

  Man kan undra hur många katter som i onödan har blivit utdömda av okunniga veterinärer. Och hur kunde veterinären uttala sig om Pelles chanser att få ett hem?! Låter som om veterinären ifråga valt fel yrke.

  Hoppas Pelle blir helt bra och får njuta av många goda år i sitt nya hem. Jag ska sätta in lite pengar till kisse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, ja vi var inte alls överens med vettisen den här gången. Och kommentaren om att han skulle ha svårt att få ett hem lämnade vi helt åt sidan. Tack för ditt bidrag!

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...