måndag 23 oktober 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Jam kan berätta att vår kompis, som jag berättade om igår och som inte skulle levt idag om en viss vettis fått som h*ville, fortfarande mår bra. Det blir återbesök om en dryg vecka. I dagsläget är vårt enda problem räkningen från djursjukhuset, men kanske ber vi våra vänner på Facebook och andra ställen om lite hjälp. Det skulle kännas bra om vi kunde få lite extra hjälp så vi kan hjälpa många fler.

Tyvärr är det många, många katter och kattungar som behöver vår och andra katthems hjälp. Det föds massor av ungar ute. Deras chanser till ett bra och tryggt liv är små. En nyfödd kattunge behöver värme och mat från sin mamma. Om mamma tvingas lämna dom för att söka mat och skydd är de illa ute. Både andra djur och vissa människor är ett stort hot. Det är sorgligt att vissa människor inte förstår detta och tar hand om sina katter.

Det är jätteviktigt att vi får tag i okastrerade katter och ungar som finns där ute innan de blir ännu fler. Vi är så tacksamma för att ni och andra snälla människor förstår vår situation och hjälper oss.

4 kommentarer:

 1. Där ser man (ännu en gång) att man inne skall vara så snabb att ge upp hoppet utan tvärtom tro på livet. Hoppet måste vara det sista som överger en.
  Förstår att det är kämpigt med utgifter hela tiden.
  Jag ska jama till husse att swisha över en liten slant även om kassan är mager just nu.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ser att husse redan swishat över en peng. Det tackar vi för. Och nog är det så att man med tiden jobbar upp en viss kunskap och magkänsla när det gäller katter. Och man ska nog försöka lyssna på det innan man fattar ett så oåterkalleligt beslut.

   Radera
 2. Vi håller alla tassar och svansar så att din kompis fortsätter att pigga på sig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det gör vi också. Vi tror han kommer må bättre och bättre.

   Radera

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Igår hade vi styrelsemöte på katthemmet. Jag hade förstås ordnat med allt som behövdes. Den vik...