måndag 4 september 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Tänk vad fel man kan ha ibland. Igår slutade jag bloggen med att skriva att jag skulle berätta nåt idag.  Jag trodde många skulle undra vad det var jag skulle berätta - men inte en enda har frågat.

Så då får jag berätta i alla fall: I HELGEN KOMMER JAG FLYTTA TILL ETT EGET HEM!

Jo, det är sant. Och det är ett väldigt bra hem jag ska till. Det bor redan en kompis från katthemmet där. Hon flyttade för nåt år sedan och matte och husse tror att hon kommer hjälpa mig att inte vara orolig. De har alldeles klart för sig att det kommer ta tid innan jag vågar vara alldeles social, men de är beredda att ge mig den tiden.

Tänk - för första gången i mitt liv ska jag få ett HEM! Jag förstår ännu inte att det är sant. Måste försöka vänja mig vid tanken nu. Ni som vet - hur är det att ha ett eget hem?

25 kommentarer:

 1. HURRAJAAAMMMMM!!!!!!
  Vad jag blir glad över att du får ett alldeles eget hem att ta tass om.
  Det var i fredags jag skrev om att du kommer att bli en tryggis till slut och få ett eget hem.
  Oj, vad du har mycket att göra denna veckan, först provpacka allt du ska ha med dig till ditt hem och sen förbereda nästa bloggkisse.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, nu är det jamarmycket att stå i.

   Radera
 2. Jo vi var jamarnyfikna på vad du skulle berätta men husse säger att det inte är fint att vara nyfiken. Haha vad lite han vet!
  Tror inte heller du vet hur jamarns jamarglada vi är att få läsa att du skall få ett alldeles eget förevigthem!
  Det är du så otroligt mycket värd! Dessutom är det så skönt att läsa att du får en kompis från katthemmet där också. UNDERBART!!
  Att ha ett eget hem och en egen husse och/eller matte är det bästa som finns. Jag lovar!
  Nospussar i massor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, tvåbeningar vet verkligen inte var som är fint och inte. Låter bra att det är det bästa som finns att ha en egen människa!

   Radera
 3. Jam, jam, hurra! Oj vad roligt att jama att du får ett hem, ett alldeles eget hem!

  Du måste jama om vad som händer och hur du trivs. Det kommer att bli SÅ bra, ska du jama. Tänk, en alldeles egen familj.

  Jamarroligt att höra, tycker jag som också varit en hemlös katt och som bott i min familj i snart 12 år. Du kommer att bli en tryggis till slut, ska du jama.

  Väldigt mycket lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, oj, har du bott i din familj i 12 år! Det hoppas jag också få göra i min familj.

   Radera
 4. Haha! Vi kände faktiskt på oss att du kanske själv hade fått ett HEMMA men då du bubblade så mycket om dina kompisar som skulle flytta så ville vi inte fråga dig rakt på sak, tänkte att du skulle bli lite sorgsen då? Men nu är vi jamarglada, det blir svansdans hela kvällen lång men OJ vad vi kommer sakna dig, lova att höra av dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, aha, kände ni på er? Jam, kan bara jam att ni hade rätt!

   Radera
 5. Åhhh så härligt, vad glada vi blir för din skull! Tänk att du ska komma HEM! Blir nog jättebra med kompisen som redan finns där! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, jag tror också det kommer bli toppen. Äntligen.

   Radera
 6. Jag hoppades i går att du skulle berätta att du fått ett eget hem. Och så blev det! Vilken lycka! Du kommer att få det jättebra när det redan bor en kompis från katthemmet där. Jag önskar dig allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag vet att mitt blivande hem är ett toppenhem. Bättre kan det inte bli.

   Radera
 7. Hurra! Äntligen har dina tvåbeningar kommit. Så spinnande det måste vara för dig. Ett alldeles eget föralltid hem med kompis. Vi är övertygade att du kommer få det jamarbra. Det är bara några dagar kvar. Nu gäller det att packa för fullt och lämna över till din efterträdare. Dansar svansdansen. Nosbuffar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jam, nu är det mycket att göra innan flytt. Men kul saker är det.

   Radera
 8. HURRJAM! *svansdansar* Jamarns vad vi är glada för din skull Nina *torkar ett par glädjetårar*
  Att ha ett eget hemma och en egen människa att ta tass om är det bästa som finns! Det är mycket jobb med att uppfostra sin tvåbening men du är ju van med hårt arbete med både katthemmet och blogghjälpen så det kommer du klara med en tass.
  *tasskramar och nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jag tror jag ska klara av att uppfostra mina tvåbeningar. Min kompis har ju redan förberett det jobbet.

   Radera
 9. Lycka till lilla Nina i ditt för-alltid-hem!
  Vi är så glada för din skull 😺

  😻 Lyckobuffar 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, tack! Det ska bli jamarspännande - men lite läskigt i början förstås.

   Radera
 10. Grattis önskar Sylvester som också kommer ifrån katthemet och har snart haft ett eget hem i 6år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sylvester, oj, har du bott i ditt egna hem i 6 år? Då måste det vara ett bra hem.

   Radera
 11. Lilla gumman... nu rinner tårarna av lycka! Så blev det äntligen din tur, och vi här i klostret önskar dig all lycka till i ditt för-alltid-hem! Vi kommer förstås att sakna dig, men jag tror fullt och fast att du redan har sett ut din efterträdare och håller på att träna upp honom/henne. Och ni glömmer väl inte den viktiga godisfrågan? Stor puss på nosen, älskebiten, och hälsa blogghjälpen så innerligt från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, jag kommer naturligtvis lämna över allt till min efterträdare. Självklart kommer godisfrågan stå högt på åtgärdslistan även hos min efterträdare. Den överger vi Inte! Blogghjälpen tackar och hälsar tillbaka.

   Radera
 12. Sari med Skruttan, leon och tusse5 september 2017 18:40

  Vi vågade inte fråga för vi hoppades så mycket att du skulle berätta just en sån här nyhet ; ) en alldeles egen familj att ta tass om..så härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sari med Skruttan, Leon och Tusse, det kan ju vara känsligt att fråga, det förstår jag. Men nu vet ni!

   Radera
 13. Men Nina, så glad jag blir för din skull! Och hur glad ska inte du vara då? Äntligen ska du få ditt egna hem, och få leva det fina liv du så väl är värd! Åh, så härligt!!!

  SvaraRadera

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem. Ni som läste bloggen igår kanske blev rädda när jag berättade att jag var skräckslagen när jag ...