En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 7 juli 2017

KAtten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Jahajam, nu har blogghjälpen och de andra tjejerna kommit tillbaka från Almedalen, så nu tycker jag de andra kan packa ihop där. 

De är nöjda med vistelsen och med seminariet de höll tillsammans med Djurens Rätt. Det handlade om hur man på bästa sätt ska ta hand om hemlösa katter som lever i kolonier. Vi förespråkar TNR-M, d v s att man fångar in de hemlösa katterna, kastrerar, vaccinerar och ID-märker dom. De som kan omplaceras hittar man nya hem till, de som är mer lämpade att fortsätta leva i koloni sätts tillbaka och övervakas och matas dagligen. Det byggs också isolerade katthus där de kan vistas vid kyla och dåligt väder.

Tyvärr är det svårt att få vissa beslutsfattare att förstå att detta är bättre på alla sätt. De tänker i gamla banor och tycker katterna ska skjutas istället.

De fattar inte att problemet bara kvarstår i så fall. Om det kommer en skytt till en koloni och vi katter ser att en kompis skjuts är vi ju inte så dumma att vi sitter kvar. Vi flyr och bildar en ny koloni och förökar oss där.

TNR-M är mycket bättre både för oss och för de som vill göra nåt för katterna.

6 kommentarer:

 1. Naturligtass gick allt bra när du hade skräddarsytt deras vistelse och tal!
  De där politikerna förstår inte mycket dem inte.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, politiker borde lyssna på oss katter så skulle det nog bli bra!

   Radera
 2. Hoppas att åtminstone NÅGON politiker tog till sig Svekatts budskap och kanske VÅGAR börja prata om djurs välbefinnande, men det kanske är att hoppas på för mycket?! Bra i vart fall att blogghjälpen är åter hos er och att du kanske kunde vila liiiite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jag förstår inte vad det är för fel på politiker. De verkar inte förstå att det finns djur i vårt samhälle också.

   Radera
 3. Det är bra att ni varit där och berättat. Förhoppningsvis har någon politiker snappat upp något i alla fall. TNR-M verkar vara en mycket bra metod. Att få politiker att fatta det ät nog inte lätt.
  Husse har lyssnat på alla partiledartal och först idag nämndes ordet djur och att man skall behandla dem väl. Först i det sjätte av partiledartalen nämns ens djuren. Det är bara för dåligt av dessa välbetalda pratmakare (politiker) att inte engagera sig mera i djurens bästa.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, det säger lite om hur de (inte) tänker. Sorgligt att de inte förstår att vi djur också har rättigheter.

   Radera