onsdag 19 juli 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Ibland undrar jag saker. Som idag till exempel.

Vi har ju mattunnor utplacerade på flera ställen i stan. Där kan snälla människor köpa kattmat i affären och sen lägga den i tunnan så hämtar vi.

Det har fungerat jamarbra och vi har fått mycket mat. Men sen några veckor tillbaka  börjar vi undra om det är nån annan som tömmer våra tunnor. Några gånger har vi sett att det ligger 2-3 burkar i en tunna, men vi har inte tömt då. När vi kommer nästa gång är de burkarna borta och ingen har tagit dom till katthemmet.

I affären som ligger nära blogghjälpen är det inte så, där ligger maten kvar tills blogghjälpen tömmer, men det är andra affärer där det verkar lite konstigt.

Jag kan ju inte tro att nån är så låg så de stjäl från hemlösa katter, men nåt konstigt är det.

Jag har så klart blivit lite orolig eftersom vi nu börjar få brist på mjukmat - nåt vi inte haft på flera år tack var snälla människor.

Om det är nån som vet vad som händer får ni gärna kontakta oss. Mat måste vi ju ha!

16 kommentarer:

  1. Maten kan ju inte försvinna av sig själv. Men det är så lågt man kan komma att stjäla av hemlösa katter. Hoppas verkligen att man kan komma på vem som tar maten! Kan man flytta tunnorna närmare kassorna så att det är svårare att stjäla? Det kanske man inte får men det vore snällt av affärerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke, Molle och Mary, vi får se om det går att göra. Det här känns så tråkigt.

      Radera
  2. Det är riktigt bedrövligt om man stjäl från hemlösa katter men tyvärr verkar det ju inte bättre :-(.

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi förstår inte vad som kan ha hänt annars.

      Radera
  3. Inte kan det vara möjligt att det finns människor som sjunker så lågt att de stjäl mat som är avsedd för katthemmet? Fast idag verkar fräckheten inte ha några gränser längre - tyvärr.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi har också svårt att tro det, men vi har heller ingen annan förklaring.

      Radera
  4. Mjau, jag vet inte vad som hänt i samhället under den senare tiden. Tvåbeningarna är så egotrippade, så empatilösa, så giriga, en del totalt känslokalla att jag blir rädd och skäms över vad som händer.

    Min matte tillhör dess bättre den gruppen tvåbeningar som bryr sig om alla fyrbenta vänner och försöker vara ansvarsfull och visa hänsyn. Som tur är är hon inte ensam, men många gånger verkar det som om den empatilösa grupper tar överhand tyvärr.

    Mjau och nospuss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, jag hoppas att det är så att det är den empatilösa gruppen som låter tala om sig. De snälla är det ju tyvärr inte så många som talar om.

      Radera
  5. Min matte jamar som Björn.
    Idag förvånas man inte längre över något.
    Och det är det mest skrämmande av allt.
    Hoppas att tunnorna flyttas till ett ställe där det är jamarsvårt att stjäla ur dom.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, vi ska se om vi får flytta dom till ett bättre ställe, men det borde verkligen behövas.

      Radera
  6. Jag hoppas också att tunnorna flyttas nära kassan så att den som sitter i kassan kan hålla lite koll. Jag trodde inte att någon kunde ge sig på något så lumpet och fult som att stjäla mat till hemlösa katter. Vilka genomruttna människor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, det är fullständigt obegripligt hur nån kan stjäla från hemlösa katter. Det går bara inte att förstå.

      Radera
  7. Jag blev så upprörd när jag läste om stölderna att jag låg vaken i natt och försökte komma på en lösning.

    Kanske är det säkrast att byta ut mattunnorna mot tunnor med låsbara lock med hål i för stora burkar kattmat? På ÖB och Rusta finns en tvättkorg i plast med lock, rymmer 40 liter och kostar 79.90. Det är små runda hål i både lock och korg. Där skulle man kunna trä en låsvajer eller liknande. I hålet skulle en händig person kunna såga ett runt hål. Det skulle försvåra stöld då tvättkorgen är rätt djup. Det skulle kanske gå att förankra korgen på plats. Skulle något sådant gå att testa i någon av affärerna? Jag skulle gärna lämna bidrag för sådana korgar eller något annat tryggt och säkert att ha maten i. I miljöstugan där jag bor finns avfallskärl med lock för glasinkast med tjocka plastflikar kring hålen. Sådana plastflikar vore inte så dumt.

    Kanske någon annan har ett bättre förslag på lösning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, det är ett bra förslag tror vi. Vi får titta på vad som går att göra för att lösa det här problemet.

      Radera
  8. Vi jamar att Maries förslag är jamarbra! Både att flytta närmare kassan (om det går) och låsbara tunnor. Snälla snickarChrister kanske kan hjälpa till att modifiera tunnorna i så fall? Tråkigt att det skall behövas men tyvärr har det blivit så i vårt samhälle idag. Man skäms över hur lågt en del kryp till människor kan sjunka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, snälla snickare Christer hjälper oss säkert om vi väljer den här lösningen. Vi ska se vad vi kan göra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...