En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 6 juni 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Igår kväll blev mamma katt mamma åt tre söta ungar. Allt verkade bra - till i förmiddags. Då blev mamma katt dålig. Vår hälsoansvariga åkte till Södra Djursjukhuset med henne. Där röntgades hon, men man hittade inget fel. Man ultraljudade också, men eftersom det inte fanns nån som var van att läsa av ultraljud var det svårt att se nåt resultat. Vi ville lägga in henne för observation, men det fanns inga platser.

Man föreslog då att hon skulle åka med vår hälsoansvariga hem. Det tyckte inte blogghjälpen som föreslog att vi skulle ringa Bagarmossen. De kunde inte ta emot. Då ringde vi till Albano i Danderyd. De kunde ta emot och ultraljuda henne.

Där fick hon syrgas, eftersom hon hyperventilerar. De kan egentligen inte heller ta in henne över natten, men håller på att undersöka om det finns nån möjlighet. Om det går får ungarna åka hem med vår hälsoansvariga, som då kommer mata dom varannan timme hela natten.

Som sista försök idag får mamma katt kalk i droppform. Har vi tur är det kalkbrist hon lider av, och då går det att åtgärda.

Vi är både ledsna och oroliga. Som vanligt gör vi allt för våra fina katter, och mamma katt är naturligtvis inget undantag. Som tur är har vi många snälla människor som stöttar oss både ekonomiskt och på andra sätt. Det är ni som gör att vi kan hjälpa så många katter. TACK för att nii finns!


16 kommentarer:

 1. Men lilla mamma katt! Vi hoppas så mycket på att det är kalkbrist och inte annat. Så tragiskt för mamman och hennes bebisar. Darrar på morrhåren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det var en riktigt orolig dag.

   Radera
 2. Men du Nina, du skulle inte kunna påminna om swishnumret ifall man vill hjälpa till lite?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jovisst kan jag det. Jag har lagt till det på bloggsidan nu, men du kan få det igen: 12345 25 408.

   Radera
 3. Först blev jag jätteglad över att mamma katt fått tre fina bebisar just på min dag (jag är född den 5 juni också)
  Sen blev jag så ledsen när min matte läste vidare om att mamma katt inte alls mår bra.
  Hoppas hoppas att det bara är kalkbrist.
  Håller mina tassar allt jag kan för att bebisarna inte ska bli ensamma.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi blev också jätteglada först, men när hon började må dåligt blev vi väldigt oroliga, både för henne och ungarna.

   Radera
 4. Nu blir vi riktigt riktigt oroliga för mamma Katt. Precis som Ozzy blev vi glada när vi började läsa om att det äntligen blivit ungar men när vi läser om mamma blir vi ledsna och som sagt väldigt oroliga. Nu måste vi verkligen hålla tummar och tassar för att detta slutar lyckligt. Hoppas det löser sig med plats på sjukhuset för henne.
  Lägg ut swishnumret imorgon så blir det lättare att hjälpa till.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, tack för tipset. Har lagt till swishnumret i bloggen nu: 12345 25408.

   Radera
 5. Oj då vad vi blir oroliga och otroligt tacksamma för att ni finns och gör allt för lilla mamma katt. Tusen tack till hälsoansvariga som ställer upp för de små ungarna. Vi får hoppas att allt går bra i natt och att mamma katt "bara" har kalkbrist.

  Håll oss uppdaterade och tack för att ni finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, vår hälsoansvariga gör en jätteinsats. Klart vi håller er uppdaterade.

   Radera
 6. Oj vad tråkigt att höra om mammakatt! *morrhårsdarr* Vi håller alla tassar, svansar och tummar för att hon blir bättre så att ungarna slipper bli föräldralösa. Nu vet vi ju att ungarna blir väl omtasstagna, men inget går ju upp mot sin egen mamma när man är så liten.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ingen kan ersätta mamma för så små ungar. Vi hoppas allt ska gå bra.

   Radera
 7. Vi har jamat med matte om att vi vill skicka en slant till mamma katt, och matte har lovat att så fort hon får pensionen skall hon sätta in pengar på ert konto. Räcker det att skriva "mamma katt" som mottagare? Vi knäpper tassarna också, och ber Skaparkatten hålla sin stora tass över både mamma katt och hennes tre ungar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, så snällt av er. Visst räcker det att skriva Mamma Katt.

   Radera
 8. Tur mitt i allt elände att mamma katt slapp föda ensam ute!......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, då hade nog varken hon eller ungarna levt idag.

   Radera