torsdag 29 juni 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus och vi har fått lite godis av blogghjälpen. Jag jamade också med henne idag, för hon har varit orolig. Inte för oss, men för sin egen Bessy, som har hjärtsjukdomen HCM sen flera år.

Får några dagar sen upptäckte blogghjälpen att hennes hjärtfrekvens var för hög. Vettisen har sagt att den inte får överstiga 30 slag i minuten, men den var uppe i 35. Då fick hon extra hjärtmedicin som vettisen har sagt att hon ska få i 3 dagar. Då borde hjärtfrekvensen gå ner, men det gjorde den inte. Idag hade hon 37 i viloläge så då ringde hon djursjukhuset. Hennes vettis var på semester, men efter att ha talat med en annan vettis tyckte man att hon skulle komma in akut.

Så blev det också. När hon kom fram hade hon 60 hjärtslag i minuten, säker delvis beroende på stress. Man röntgade hennes lungor och fann att det var lite vätska i lungorna. Då fick hon en spruta med hjärtmedicin. Sen tyckte man att hon kunde få följa med hem men att man skulle höja dosen medicin hon får varje dag. Om 1-2 dagar bör frekvensen vara under 30 slag i minuten. Blogghjälpen kommer kolla henne noga.

Ni som själva har katter - kolla hjärtfrekvensen ibland. Är det över 30 i viloläge, alltså när katten har vilat ett tag, då ska man nog kolla upp om det är nåt fel. Vänta inte då.

9 kommentarer:

  1. Det var bra att du fick lite godis efter allt förberedelsearbete inför öppet hus. Det är du värd.
    Förstår om blogghjälpen är väldigt orolig när pulsen blir för hög. Det sliter ju på hjärtat om det går för snabbt. Husse har lite samma sak så han äter medicin för att hålla pulsen i schack och som tur är fungerar det bra. Det är allt bra tur att det finns mediciner att tillgå.
    Nu hoppas vi det blir bra med Bessy så blogghjälpen inte behöver vara orolig.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nalleman64, vi hoppas att både din husse och Bessy ska fortsätta må bra!

      Radera
  2. Förstår att blogghjälpen är orolig för sin Bessy.
    Hoppas hon blir bättre med medicinen.
    Bra att du fick lite? godis som betalning för allt ditt jobb du gör.
    Tycker nog att det skulle vara mycket godis.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, jag tänker nog jama till att allt extrajobb jag har nu betyder extra tilldelning av godis.

      Radera
  3. Men oj oj oj, lilla Bessy - hoppas och håller tassarna att medicinen gör susen så hon snart piggar på sig och blogghjälpen inte behöver oroa sig så mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, Bessy är pigg hela tiden, men det betyder inte att det är ofarligt att hjärtat slår så snabbt.

      Radera
  4. Hoppas Bessys hjärta börjar slå normalt igen nu när hon får högre medicindos. Det är alltid väldigt oroligt om ens katt inte mår bra.

    SvaraRadera
  5. Marie, visst blir tvåbeningar oroliga när deras katter inte mår bra. Så ska det vara också. Vi är värda att vårdas på ett bra sätt.

    SvaraRadera
  6. Vårt föreslagna erbjudande för kunder under det nya året är positivt och totalt engagemang, så att arbeta med oss ger dig maximal garanti för att få finansiering för vi har en A + rating i finansiering. Frank Lån Tjänster (FLS) genom åren har varit högt rankad som en av de bästa online-företag med en billigare ränta. Om du är i behov av finansiering, tveka inte att kontakta oss via telefon (+1-713-389-6778) eller E-post: k.frankloans@gmail.com

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...