En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 26 juni 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Så, nu är helgerna över för den här gången. Om det inte vore för de där dumma semestrarna vore allt perfekt - men de ställer till det för oss katter. Som tur är finns det snälla människor som hjälper oss fast det är sommar, men det är lite svårare att hitta.

Ni som läst min blogg länge kommer kanske ihåg min företrädare Inka? Jag har färska hälsningar från hennes människa.

Inka hade lite besvär med ett öga alldeles efter att hon flyttat. Hon kom till katthemmet och vår vettis tittade på henne och gav henne medicin. Nu mår hon jamarbra och matte säger att hon blev både gladare och piggare sen ögat blev bra.

 Inkas kompis Nilla är fortfarande lite blyg, men leker med Inka ganska mycket. När matte ser henne slutar hon! Matte tror i alla fall att hon ska bli lika trygg som Inka blivit och säger att allt gått bättre än hon trodde. Inka är lite svartsjuk på Nilla ibland så om de gosar med Nilla kommer Inka och vill bli gosad med och då vågar inte Nilla stanna kvar. Men matte brukar ge Nilla godis när Inka inte ser och då gosar hon med henne.

Matte säger också att de inte fått gå ut ännu och att det nog får vänta till nästa sommar. Vi är så glada att det går bra för våra kompisar och att deras människa är så klok.

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra att Inka och Nilla mår bra hos sin matte.
  Det är nog bra att dom stannar inne och blir hemmastadda och att även Nilla blir lite tryggare.
  Vill matten kan hon ju ta kissarna med ut i sele o band så dom får sniffa lite.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jag tror matte försöker ha dom inne till nästa sommar. Tror det är lika bra.

   Radera
 2. Åååååå vad roligt att få så goda nyheter angående Inka och Nilla! Vi har ofta tänkt på dem och undrat hur de har det. Ingen stress med utevistelse tycker vi - det finns så mycket otäcka och konstiga saker där ute har vi hört.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam vi tycker deras matte resonerar klokt. Har man varit med om så mycket tråkigt som Inka och Nilla tidigare så är det ingen brådska att springa ut.

   Radera
 3. Glada nyheter från Inka och Nillas matte. En matte som verkar väldigt klok dessutom. Att de får vara inne tills de känner sig helt trygga är jamarbra. Med tid och tålamod blir nog Nilla lika tuff som Inka.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, har man haft det tufft i livet så är det bäst om man får vara inne i tryggheten så länge som behövs. Ibland för alltid, ibland kan man gå ut när man känner sig alldeles trygg.

   Radera
 4. Vad kul att höra från Inka och Nilla, låter som stora framsteg där!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duioch Deco, jam de var visserligen inte direkt skygga på katthemmet men de behöver nog lite tid till i nya hemmet innan de känner sig alldeles trygga.

   Radera
 5. Det var glädjande nyheter om Inka och Nilla! Det hörs att de har fått ett riktigt bra hem hos en matte som ser till deras bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi blir så glada när våra katter hamnar hos snälla och kloka människor. Vi önskar det fanns många, många fler såna.

   Radera