En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 16 juni 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Som vanligt är vårt katthem fullbelagt. Som tur är har en och annan katt fått ett nytt hem och ska flytta. Platsen fylls snabbt av nån annan katt som står i kö för att komma in.

 Men ibland blir det inte som vi planerat. Det händer rätt som det är att vi måste prioritera om och ta in en katt som vi inte planerat att ta in. Vi försöker alltid hjälpa dräktiga honor och kattungar, samt katter som behöver akut hjälp.

Häromdagen fick vi t ex larm om en katt som såg mager och eländig ut. Upphittaren skulle försöka fånga in katten och komma till oss med den, så vi kunde ta den till veterinären. Som tur var kände nån igen katten och vi lyckades hitta telefonnumret till ägaren. Det visade sig att katten var gammal och den skulle till vettisen idag. Om den var för sjuk skulle den få somna in. Ägaren var i alla fall tacksam över att vi ringde.

Vi blir alltid glada när vi märker att människor tar hand om sina katter.  Om ALLA ID-märkte och registrerade sin katt skulle problemet men hemlösa katter försvinna. Vi jobbar på att det ska bli lag på det.

8 kommentarer:

 1. Vilken tur att kissen hade en ägare! En ansvarsfull ägare också som tänkt ta kissen till vettisen. Så skulle ALLA ägare vara men det vet vi ju tyvärr att de inte är på långa vägar.
  Jag funderar ofta på hur det skulle vara om det inte fanns människor som älskar djur och om inga katthem fanns.
  Det vore en värld jag inte skulle vilja leva i alla fall.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, den världen skulle inte jag heller vilja leva i. Och jag hade nog inte gjort det heller.

   Radera
 2. Så bra att någon reagerade när en mager katt tassade omkring! Också bra att ägaren var tacksam och tog det på rätt sätt.
  Alla som jobbar på katthemmet är änglar, det är jag säker på. De har bara gömt undan vingarna nånstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, den här gången löste det sig på allra bästa sätt. Önskar att det gjorde det varje gång det tassar omkring en sjuk katt nånstans.

   Radera
 3. Den tvåbeningen som larmade er om den magra kissen var en djurvän och hade empati.
  Tänk om alla hade varit sådana i vårt avlånga land.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, om alla gjorde som den här tvåbeningen skulle det nog inte finnas så många hemlösa, sjuka katter.

   Radera
 4. Jamarns vilken tur att ni hittade missens ägare! Hoppas den får bra vård nu och blir frisk igen. Det är som du jamar så otroligt viktigt att id-märka sina djur och att de även är registrerade. Hoppas lagen om det kommer snart.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är inte säkert att katten kommer bli frisk, det vet vi inget om, men vi tycker det är huvudsaken att den inte behöver lida.

   Radera