En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 5 maj 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Så har det hänt igen. Det hinner inte mer än bli lite varmt ute så är det nån tok som stänger in sin skällis i bilen och går därifrån.

Den här gången räddades skällisen i sista stund av personer som tillkallade polis.  Nästa gång kanske nån inte har lika stor tur.

Be alla ni känner att tänka på att ALDRIG stänga in ett djur i en bil när det är varmt ute. Man kanske bara tänkt vara borta nån minut, men nåt kan hända som gör att man blir fördröjd. Det kan i värsta fall betyda döden för det sackars djuret i bilen.

Säg gärna det till alla ni känner som har djur!

8 kommentarer:

 1. Du jamar helt rätt Nina, som vanligt.
  Alltid är det några dumma tvåbeningar som inte förstår vad som händer i en bil när solen och värmen kommer.
  När ska dom lära sig?
  Aldrig verkar det som.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, nä, en del är oerhört tröga i skallen.

   Radera
 2. Det är ju bara för en människa att själv sitta kvar i en stängd bil i solsken. Då förstår de hur FORT det blir alldeles outhärdligt. En fönster litet på glänt hjälper ju ingenting! Ändå tycker jag det skrivs rätt mycket om det är. Men ännu en gång, det finns alltför många korkade människor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du har så rätt. Tänk om vi katter styrde världen istället...

   Radera
 3. Men visst är det märkligt att det händer gång på gång och att man inte förstår!!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, det borde inte behöva stå i tidningarna ens för att man ska förstå. Men en del har svårt för det tyvärr.

   Radera
 4. Det är ju helt otroligt att en del tvåbeningar inte fattar att det blir värre än i en bastu i en stängd bil när solen bränner på. Hur dumma är tvåbeningar egentligen? Finns det ingen gräns? Skulle de själva vilja sitta i en bil mitt i solgasset utan ordentligt öppna fönster?
  Knappast! Samma visa varje år.
  Skärpning djurägare som äventyrar djurens liv!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64,även om bilen står i skuggan när man lämnar den kan det snart bli väldigt varmt. Önskar att en del hade lite fler hjärnceller.

   Radera