En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 29 maj 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Nu börjar en sån där konstig tid igen. En så där tid  då väldigt många blir akut allergiska mot sin katt. Och då måste de göra sig av med den förstås. Och det snabbt!

Då ringer man till ett katthem och berättar att om inte katthemmet kan ta katten så måste den avlivas. Tid för avlivning är i regel bokat till dagen efter eller liknande.

Sånt är får varje katthem att se rött! Kan man inte ha kvar sin katt för man ge den tiden som behövs för att hitta en annan lösning. Avlivning är ingen lösning för en frisk katt. Har man tagit ansvar för ett levande djur en gång, då har man det ansvaret hela djurets liv. Önskar att vissa kunde förstå det.

12 kommentarer:

 1. Nä nu blir vi jamararga! Konstigt att allergin kommer lagom till semestertider? Eller troligare orkar man inte ta med sig katten/ordna pensionat vid semester? Då ska man inte ha djur! Och definitivt inte hota med avlivning. Tycker så synd om alla dessa kompisar därute. Vi är familjemedlemmar och inte slit och släng varor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, tänk om alla kunde förstå att vi är familjemedlemmar! Alltid!

   Radera
 2. Jag blir lika jamarförbannad varje gång man hör om dessa tvåbeningar som inte orkar ordna kattpensionat till sin katt inför semestern.
  Dessa människor är egoistiska, snåla och totalt omdömeslösa och skulle överhuvudtaget aldrig ha ett husdjur.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, håller helt med dig. De skulle aldrig får skaffa husdjur.

   Radera
 3. Jag tycker också synd om er på katthemmet som måste ta emot såna samtal, och prata med så dumt folk. Och stackars, stackars katter som bor hos såna! Dessvärre kommer det nog alltid finnas människor utan ansvar och empati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det sorgliga är att du förmodligen har rätt! Dumhet kommer alltid att finnas.

   Radera
 4. Det är bedrövligt. Man gör ju sig inte av med en familjemedlem bara så där. Det där med eget ansvar är svårt för en del.. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam en del klarar inte av att ta ansvar. Men de lyckas skaffa katt!

   Radera
 5. Jag kan säga dig att vi här hemma ser mer än rött när vi hör talas om oansvariga och egoistiska människor som inte fattar att det är ett HELT liv man tar ansvar för när man skaffa en katt eller ett annat djur. Det är ingen slit och slängpryl som man bara kan förvänta sig att "någon annan" skall ta hand om när det inte passar längre. Att ens tänka tanken att avliva en kär familjemedlem övergår mitt förstånd fullständigt. Husse blir SÅ arg när han hör talas om såna tvåbeningar.
  Skaffar man en kisse är det för ett livslångt förhållande.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, önskar att ALLA tänkte och agerade som din husse. En kisse tar man hand om hela kissens liv.

   Radera
 6. Vi tycker det borde vara förbjudet att behandla sina familjemedlemmar på det viset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, det tycker jam också!

   Radera