En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 17 maj 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag har jag en bild på en annan katt. För det mesta har jag ju en bild på mig själv som blogghjälpen tagit, men idag är det blogghjälpens Murre som får vara med på bild. 

Murre är en katt som är lite till åren och som blogghjälpen tog hem för bara några månader sedan. Han har haft en människa tidigare som inte skött om honom väl. När han bodde på katthemmet hade han vissa problem med sina öron, men han behandlades för detta och allt verkade bra.

På senare tid har blogghjälpen märkt att han börjat klia sig i öronen igen så idag fick han åka med till katthemmets veterinär, Emma Ekman. Det visade sig att han behöver medicinsk behandling i öronen.

Vad jag tänker på är, att det finns katter som aldrig får den hjälp de behöver. Det gäller både hemlösa katter och katter i vissa hem där man inte prioriterar deras hälsa. Det är visserligen ett lagbrott att inte ta sin katt till veterinär när den är sjuk, men straffen för de som inte följer lagen i det sammanhanget är låga eller t o m obefintliga.

Misshandlar man en människa kan man få kännbara straff. När ska det bli ett straff värt namnet om man misshandlar ett djur? Även underlåtenhet att ta ett sjukt djur till veterinär är ju en form av misshandel.

12 kommentarer:

 1. Matte jamar att hon tycker Murre är jättesöt.
  Vilken tur att han kom till blogghjälpen som verkligen vet hur man ska ta hand om katter.
  Precis som du jamar, så finns det tvåbeningar som inte bryr sig om när deras katt blir sjuk och behöver hjälp.
  Dom människorna skulle straffas rejält.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, ja det är oförlåtligt att strunta i att hjälpa sin sjuka katt. Behöver man hjälp ska man få det.

   Radera
 2. Murre är en väldans stilig katt, tycker vi tjejer. Husse håller med, säger han.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, visst är han stilig! Jag träffade honom här på katthemmet innan han flyttade hem till blogghjälpen. Jag tyckte han var ännu stiligare i verkligheten.

   Radera
 3. Murre har tur som bor i det bästa hem man kan tänka sig för att bli en väl omhändertagen och älskad kisse. Det är så livet som kisse skall levas.
  Tyvärr har det fortfarande inte kommit något förslag på ny Djurskyddslag från den här regeringen (heller får jag säga för den gamla drog denna fråga i långbänk också).
  Det vore bättre att politikerna ägnade djurens välbefinnande lite uppmärksamhet istället för att åka (flyga) jorden runt och skryta om hur duktiga Sverige är på både det ena och det andra. Skryta som någon annan får betala för.
  Det är hög tid att prioritera upp djuren nu!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, håller med. Det är hög tid att vi djur får ta lite plats också. Vi tillför mycket till samhället i form av trivsel och annat.

   Radera
 4. Vi måste först säga att Murre är mycket tjusig på bilden. En mysig herre i sina bästa år som fick det bästa hem en katt kan tänka sig. Vi jamar med dig och kan inte förstå varför inte straffet är hårdare om man skadar ett djur ( matte mumlar något att fästingar och spindlar inte räknas, vet inte hur hon tänker där). Nu när Lex Maja blivit verklighet hoppas vi att politikerna tänker lite extra på oss katter och andra djur i lagstiftningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det vore verkligen på tiden att vi djur får en lag som skyddar oss. Det är vi verkligen värda.

   Radera
 5. När det nu är så att det finns många olämpliga familjer som katter bor hos, glädjer jag mig desto mera åt att Murre haft sån tur till slut i livet! Att han hinner få en tid och känna sig älskad och ompysslad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, blogghjälpen och hennes gubbe älskar Murre, precis som de älskar sina andra två katter. De ska ha det så bra det går, tycker de.

   Radera
 6. Fina, fina Murre -vilken värdighet han utstrålar!! Ps. Hur har det gått med den lille rödtoppen, har han blivit uppfostrad?... Hihihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, han är väldigt fin, Murre. Lilla rödtotten har vi inte träffat mer ännu.

   Radera