En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 23 maj 2017

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Häromdagen kom en liten kisse till oss. Han hade bott ute en lång tid och den som lämnade in honom visste att han inte hade nåt hem så hon hade matat honom och en lång tid. Hon hade gjort allt man kan för att hitta hans ägare men det fanns ingen som ägde honom. Han var dessutom mycket skygg. Den dagen han kom till oss hade han rasat ihop ute. Han orkade inte längre stå på benen längre.

När han lämnades in till oss tog vi honom förstås direkt till djursjukhuset. Där tyckte en vettis att han nog borde avlivas. Men sköterskan kände igen vår verksamhetschef, så hon sa att "de brukar göra allt för katterna, så det är nog bäst att katthemmet får bedöma om han ska avlivas".

Verksamhetschefen sa att de skulle testa att ge honom lite mat och se om han åt. Han slukade allt han fick i ett nafs! Dessutom gosade han hur mycket som helst med verksamhetschefen!

Det bestämdes att han skulle få ligga kvar på sjukhuset och få vätska och näring. Idag försökte man ta prover på honom, men eftersom han varit så uttorkad var det svårt att få ut nåt blod. Det lilla man fick ut visade att njurarna var OK. Nu får han ligga kvar ett dygn till trots att det kostar massor. I morgon hoppas vi han fått i sig så mycket vätska att det går att ta lite mer prover.

Hjälp oss hålla tummar och tassar för att lille F, som han kallas. ska klara sig och få ett bra liv!14 kommentarer:

 1. Klart att matte och jag håller tassar och tummar för att det ska gå bra för lille F.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, bra, fortsätt så.

   Radera
 2. Så skönt att han är omhändertagen och mår bättre. Vi håller alla tummar och tassar för att F skall bli frisk snart och få ett eget föralltid hem. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi håller alla tassar och tummar för honom nu.

   Radera
 3. Jag lovar att vi kommer att hålla tassar och tummar jättehårt för F.
  Man ser att man, precis som katthemmet alltid gör, skall ge alla en chans. Avlivning skall vara det absolut sista när alla andra möjligheter tömts ut.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi tycker precis som ni.

   Radera
 4. Vad jag blir glad att lille F får en chans att få ett nytt liv.
  Jag ska hålla mina tassar riktigt hårt för honom.
  Att han slukade maten o gosade verkar hoppfullt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi hoppas han klarar sig.

   Radera
 5. Skönt att njurarna är ok, då är ju chansen större att han klarar sig. Vi håller allt vi har här för F!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är ett bra tecken, men tyvärr kan annat vara skadat. Vi får se.

   Radera
 6. Hoppas att den lilla kissen kommer att klara sig och bli helt bra. Inte ska man avliva en katt om det finns chans att han ska återhämta sig. Här hålls alla tummar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, så länge vi har möjlighet kommer vi kämpa för alla katter vi kan.

   Radera
 7. Vilka kattöden man får läsa om här. Och då finns det ju ungefär hundratusen andra man aldrig får vetskap om. Nu håller jag verkligen tassarna för lille F, vilken tur att han åtminstone får en chans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, genom åren är det många kattöden vi tagit del av. Många har vi kunnat rädda, andra har tyvärr kommit för sent.

   Radera