En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 3 maj 2017

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Det finns många klyschor  i livet. En av dom är "du kan göra skillnad". Men det behöver faktiskt inte vara en klyscha. Du kan faktiskt göra skillnad, och många av er som läser min blogg gör redan skillnad.

Men så finns det andra som kanske ännu inte gör skillnad när det gäller oss hemlösa och övergivna katter . De tycker det är gulligt med kattungar - och visst är det. Men om man tänker på att det bara tar några veckor så är vi vuxna och då finns det många som inte tycker vi är så gulliga längre. Vi blir övergivna, hemlösa, ledsna, rädda - och framför allt - vi blir fler.

Titta på länken och dela den gärna. Till så många som möjligt. Tänk om den här sommaren kunde bli den sommaren då många gör skillnad. Då många tar sitt ansvar och kastrerar sin katt och ser till att den har det bra. Det vore den bästa sommar jag kan tänka mig!

6 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Nina! Om alla tog sitt ansvar skulle så många oskyldiga katter slippa lida! Det vore väl inte för mycket begärt år 2017.
  Idag har politikerna i riksdagen pratat om Lex Maja och husse lyssnade och sade att det lät lovande det de sade. Förhoppningsvis har de fattat ett klokt beslut idag.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, det är märkligt att så många inte tar sitt ansvar för oss katter. Varför gör de inte det?

   Radera
 2. Hoppas också att det ska bli slut på "sommarkatterna" som tvåbeningarna skaffar till sina tjatande barn.
  Som sen inte bryr sig om hur det går med den stackars kissen när sommaren är slut.
  På tal om okastrerade katter, här jag bor har kommit en ny stor okastrerad hane som smyger runt o skvätter i min trädgård och hos grannarna.
  Det har kommit nya grannar ca 150 m från oss, vi misstänker att han bor där.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, kanske läge att tala med de nyinflyttade grannarna? Det finns verkligen ingen anledning att inte kastrera sin katt.

   Radera
 3. Jättebra video! Tänk om de kunde visa den på teven i stället för tråkig reklam! Jag tror faktiskt den skulle få några att tänka till. Tänk om man haft en plånbok nog stor att kunna bekosta det. *drömmer*

  SvaraRadera
 4. Gustav, ja, tänk om de visade den som pausprogram istället för all trist reklam! Vilket lyft.

  SvaraRadera