onsdag 30 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har det varit en jobbig dag så vi är lite sena.

Eftersom jag försöker ta lite ledigt blir det bara ett kort meddelande:

GLÖM INTE RÖSTA PÅ VÅR KOMPIS Molle i Royal Canins tävling! Han måste placera sig bland de 10 bästa för då skänker han vinsten, mat för en katt i ett helt år, till oss på Södertälje Katthem!


tisdag 29 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit semester. I morgon räknar jag med att få semesterlön, semesterersättning och andra reglerade förmåner i morgon. Jag har jamat till blogghjälpen att allt ska betalas ut i morgon i form av riktigt gott godis!

Om jag inte får det ska jam anmäla henne till,,, nåt.

måndag 28 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katathem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag hade jag tänkt ta det lugnt. Men så började jag läsa tidningen. Då blev jag både ledsen och arg. Först har man bränt ner julbocken i Gävle redan första natten den stod där. Är det nåt att berätta, undrar jag. Den som gjort det är säkert jättenöjd att illdådet visas i tidningar och annan media. Om de höll tyst kanske det inte skulle vara lika roligt att förstöra för andra?

Sen måste man tydligen bråka som bara den om man går på fotbollsmatcher numer. Jag tycker man skulle skicka dom som bråkar till en egen inhägnad där de kunde slå varandra istället för att bråka med såna som bara gör så gott de kan.

Tänk om det kunde vara lite roliga nyheter istället! Som att det blir lag på att alla katter måste ID-märkas och registreras, att det införs en Lex Maja som gör att hemtjänst och andra som berörs av sekretess istället måste anmäla när ett djur far illa - för att bara nämna några exempel.

Nåjam, i väntat på att allt blir bättre ber jag er alla rösta på Molle i Royal Canins tävling. Senast jag tittade låg han på plats 24, men vi måste hjälpas åt så han kommer bland de 10 främsta! Det är han värd när han är så vacker och så snäll att han skänker all kattmat till oss på Södertälje Katthem om han vinner. Man kan markera "Sortera efter popularitet" så är det lite enklare att hitta Molle.

söndag 27 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag för ovanlighetens skull berätta om 2 av blogghjälpens katter, Viktor och Bessy. De har berättat för mig att det minsann inte bara är vi här på katthemmet som får svältransoner. De jamar att de har det minst lika svårt. På bilden sitter de och försöker blidka blogghjälpen att ge dom en liiiiten bit mat i alla fall. Nån enstaka gång händer det att de får smaka när hon lagar mat, men det är sannerligen inte ofta.

Jag tycker det är viktigt att sanningen kommer fram!

Apropå mat, så glömmer ni väl inte att rösta på vår kompis Molle  som deltar i Royal Canins tävling om mat för ett helt år. Om Molle får så många röster att han placerar sig bland de 10 i topp får vi på katthemmet den maten! Det skulle verkligen vara toppen. Man får rösta en gång om dan fram till 13.12! Det gör ni väl?

lördag 26 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus här på katthemmet. Det kom många besökare och det var kul. Tyvärr var det ingen som var intresserad av oss katter, annat än att de tittade på oss, men ingen skrev nån intresseanmälan.

Nåjam, det var trevlig i alla fall och många köpte fina saker på vår Second handbutik.

När vi stängt för dagen kom blogghjälpen in till mig. Då låg jag och min kompis Nilla och vilade. Ni kan se oss på dagens bild. Det är jag till vänster. Om ni tittar väldigt noga kan ni se att jag ligger på min fina leksak. Den syns lite vid min vänstra axel. Jag släpper inte gärna leksaken.

Vet ni hur man kan skilja på oss? Jo, Nilla har vita morrisar och jag svarta!

Ni glömmer väl inte att rösta på Molle i Royal Canins tävling? Han behöver alla era röster för att katthemmet ska få mat från Royal Canin ett helt år. Det skulle betyda mycket för oss. Dessutom är Molle en väldigt vacker kille, så han är värd att vinna även därför.

fredag 25 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Här har man jobbat hela dan med förberedelserna inför morgondagen. Då är det KATTENS DAG!

Idag är det Black Friday.  Jag trodde förstås det var Svarta Katters dag, men det handlade visst om nåt helt annat sa blogghjälpen. Hon sa att fina katter ska inte förväxlas med försäljningsjippon. Vi är mycket värdefullare än så. Vi kan inte ställa upp på jippon, vi ska bara bo hos människor som förstår det.

I morgon är det i alla fall Kattens Dag! vi kommer att ha öppet hus på katthemmet med massa fina saker i vår Second Handbutik och gott fikabröd. Vi katter som bor här ställer också upp. Man får titta på oss också! VÄLKOMNA mellan 14-16!

 

torsdag 24 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om öppet hus igen. Det gick väl bra  - men det kom inga besökare idag. Vet inte vad de gör istället?  Det kanske förbereder sig för Kattens Dag på lördag, då vi så klart också har öppet hus med fina fynd i Second Handbutiken och fika och annat kul.

Annars har jag mest bevakat min leksak som jag fick häromdagen. Jag vill faktiskt inte att nån annan leker med den. Den är ju MIN. Min bästa kompis Nilla kan få nosa på den, men jag visar klart att hon inte får låna den.

Nu ska jag börja förberedelserna inför lördagen. Berättar mer om det i morgon.

onsdag 23 november 2016

KAtten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu gäller det att råjobba inför öppet hus i morgon och sen planering inför Kattens Dag på lördag och söndag.

Fler av våra snälla tjejer kommer hjälpa oss då på olika sätt. Många finns på katthemmet, andra finns på Djurmagazinet i Södertälje. Allt gör de för vår skull.

I väntan på öppet hus och allt jobb med det får vi inte glömma att 
rösta på Molle ! Än finns det goda chanser att han ska bli en av de 10 vinnarna av kattmat för ett år, som han lovat skänka till oss katter på katthemmet.

tisdag 22 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag hade jag förberett ett styrelsemöte här på katthemmet. Det gick förstås bra, eftersom jag förberett allt som vanligt.

Men så hände det nåt kul! Ni kanske minns att jag berättade för lite sen att Klosterkatternas matte var och hälsade på oss. Tyvärr var ju blogghjälpen närvarande också, och hon berättade att jag inte fick äta nåt godis, eftersom man höll på att testa om det var nät särskilt jag var allergisk mot

Då lovade Klosterkatternas matte att jag skulle få en leksak istället. Nu har det kommit! Jag ska inte berätta vad jag tyckte om den, det vår ni själva se på den här filmen!

Tack Klosterkatterna och deras mattar!

måndag 21 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat en hel del på katternas situation i Sverige. Då har jag tänkt så här: alla som betalar skatt skulle kunna säga att åtminstone 25% av mina skattepengar ska gå till djuren. Då kanske det skulle bli lite ordning här?

Annars hoppas jag att alla hjälper oss genom att rösta på en av mina kompisar som numer bor i ett toppenhem. Han heter Molle  och om ni klickar på länken kommer ni till Royal Canins sida för en tävling där vinnaren får mat för ett helt år. Om Molle vinner kommer han skänka den maten till Södertälje Katthem! Det skulle betyda mycket för oss! Man får rösta en gång om dagen fram till 13 december. 10 vinnare kommer att dras. Tänk om Molle/vi blir en av dom!


söndag 20 november 2016

Kattenn Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit det lite lugnt. Det har varit en vecka där mycket hänt och jag vet att det kommer en vecka då mycket ska hända också. Det gäller att vara utvilad så jag kan jobba effektivt. Ingen annan kan ju göra mitt jobb.

Men, jag måste ju ändå hänga med i vad som händer runt omkring mig. Bland annat läste jag den här artikeln om tunnelbanan i London. Där byter man ut reklamaffischer mot bilder på hemlösa katter! Varför sker inte det här i Sverige? Varför är Sverige så efter och bakom när det gäller djur som har det svårt. Varför vaknar vi aldrig och tar täten? Istället halkar vi efter hela tiden. Jag tror att vi katter skulle sköta landet mycket bättre än de som gör det nu,



lördag 19 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

  Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Ni som läst bloggen de senaste dagarna vet ju att jag haft mycket att göra med SVEKATTs No-Kill-semnarium.

Det har jag ju så klart i vanliga fall också - men den här gången var det extra mycket att göra.

Det var nämligen så att vår egen snälla Snickare Christer  var en av mottagarna för SVEKATTs Guldtassen! Den delas ut varje år till nån eller några som gjort nåt exceptionellt för katter - utan att jobba regelmässigt med katter. Jam tyckte att ingen kunde vara mer lämpad mottagare än Snickare Christer, så i år fick han priset tillsammans med 2 killar som byggt Uppsala Katthem.

Jam tycker att Christer är värd alla pris som finns att få, för utan hans insatser hade det nog inte funnits nåt katthem i Södertälje!

Sen är det många andra som också jobbat för att vi ska få ett katthem, t ex Niclas som installerat all el, och Patrik som också gjort stora insatser tillsammans med fler andra, men det fanns bara utrymme för att ge priset till en, och Christer var ju helt klart den som höll i alla trådar och gjorde bygget av Södertälje Katthem möjligt.

Tack, Christer!

fredag 18 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Så, nu är jag färdig med förberedelserna både inför öppet hus i morgon här på katthemmet och  No-killseminariet som SVEKATT anordnar i ABF-huset i morgon.

Jag har skickat iväg blogghjälpen och några andra till seminariet, men andra snälla människor tar hand om öppet hus. Då kan ni träffa mig land annat.

Jag stannar förstås här på katthemmet och tar tass om allt. Ni är så välkomna hit. Vi är många som vill ha ett eget toppenhem!

torsdag 17 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Har ni hört jamas om överbeskyddande tvåbeningar? Såna finns på katthemmet. Den ena är blogghjälpen, den andra är vår verksamhetschef.

Dom där har snackat ihop sig, nämligen. De har bestämt att jag inte ska få nåt godis förrän jag ätit enbart den mat jag äter idag i TVÅ VECKOR! Har ni hört så tokigt? De fattar ju ingenting.

Idag var ju vår snälla tassleverantör här med MASSA god mat och godis. Det är ju visserligen kul att mina kompisar får smaka lite godis, men jag får det inte ännu. 

Sen kom också Alices, Bosses och Hasses matte. Hon har gjort jamarfina skyltar som man kan köpa för 75 kronor styck. Bra att sätta upp på vägar där brummisar och andra oinbjudna åker! Går att beställa hos katthemmet: info@sodertaljekatthem.se. Om ni vill ha skickat tillkommer porto.




onsdag 16 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Som bloggkatt måste man inte bara tänka på allt - man måste tänka framåt också.

Idag har jag börjat planera för jul- och nyårshelgen. Det kan tyckas att det är gott om tid dit, men så är det inte på ett katthem.

Många tvåbeningar ska ju fira jul och nyår. Som tur är finns det såna som tänker på att även vi katter på katthemmen behöver hjälp på helger också. Vi måste få hjälp varje dag, året runt.

Om du, eller nån du känner, kan hjälpa till på ett katthem i helgerna, och andra dagar också förstås, anmäl ditt intresse nu! Vi vill inte sitta här utan mat och med smutsiga burar och toalådor i helgerna. Våra volontärer som hjälper oss hela året kanske behöver lite ledigt i helgerna. Tänk på oss, alla ni som kan.

tisdag 15 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har jag fått den maten jag fick när jag fick utslag i ett helt dygn. Jag har inte fått ett enda utslag, så jag sa till blogghjälpen att NU VILL JAG HA GODIS! Då säger hon "det är för tidigt, vi måste vänta lite och se om du får tillbaka utslagen. I så fall måste vi börja undersöka VAD i maten du inte tål".

Alla hör ju hur löjligt det låter. Ja, utom blogghjälpen förstås. Hon har ju fullständigt snöat in på det där med godisförbud.

Ni ser ju på bilden, som togs idag, att jag mår kanonbra!

måndag 14 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Som ni kanske kommer ihåg fick jag utslag för några veckor sedan. Man trodde det kunde vara något i ett foder jag åt som orsakade utslagen. Sedan dess har jag ätit ett annat foder och mått bra.

Idag ska jag återgå till att äta det foder jag åt när jag fick utslag.  Vi hoppas att det var nåt tillfälligt och att jag nu ska tåla vanlig mat igen, men det vet vi inte förrän om några dagar.

Så håll tassar, klor och tummar för mig nu. Jag vill inte ha tillbaka de där såren. Det var inget kul alls.

söndag 13 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit en vilodag.  När det händer dåliga saker måste man koppla av lite, annars blir det för jobbigt.

Ingen skulle väl tacka mig om jag inte orkade med mitt jobb längre?

Det blir mycket att göra i veckan som kommer. Känns bra att vara lite utvilad då.

lördag 12 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Det  finns en anledning till att jag idag plockat fram en av Gustavs fina skyltar. Den här veckan har inte varit rolig på katthemmet.

I måndags fick vi larm om en katt som låg och tryckte under en balkong. Hon fick åka direkt och akut till veterinären när hon kom till oss. Hon var väldigt svag och blödde från bakpartiet. Man talade om operation men ansåg att hon var alldeles för sjuk för att klara en operation. Hon fick somna in. Hon var givetvis omärkt.

Idag var det dags igen. Det kom larm om en katt som dykt upp hos upphittaren. När vår hälsoansvariga fick se den blev det åter direkt och akut avfärd till djursjukhuset. Katten bedömdes vara ca ett halvt år. Den kved hela resan för den hade så ont. När den tempades gjorde termometern inget utslag - så kall var katten. Veterinären gjorde bedömningen att det var för sent att göra något annat för den än att befria den från sitt lidande. Den fick somna in. Den var omärkt.

Det är hemskt att behöva ta hand om katter när det är för sent. Ändå är vi tacksamma att vi fått göra det så de slipper ligga ute och självdö. Vi hoppas de uppfattat den värme och omtanke vi känner för dom, men det är SÅÅ onödigt att det blir så här, gång på gång.

Med obligatorisk ID-märkning skulle det här problemet successivt försvinna.


fredag 11 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Igår berättade jag ju om vår kompis Sippo, som gick över regnbågsbron förra året. Jag tänkte bara visa två bilder från bloggmötet hemma hos Sippo 2011.

Blogghjälpen berättar att han hade total koll på ALLT och ALLA då.

Och vet ni vad? Jag tror han har full koll på både husse, Viska och Tindra fortfarande! Det tror jag alla katter som vandrat över bron har. Visst måste man få vara ledsen över att man inte får smeka vår mjuka päls längre, eller höra vårt spinnande,  men vi katter överger inte er människor, även om vi inte syns.

Tänk om det vore ömsesidigt! Tänk om ingen människa övergav oss katter. Vad roligt livet skulle vara då.

torsdag 10 november 2016

Katten Inka på Sösdertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Eftersom det är torsdag är det öppet hus här på katthemmet. Inte så många väntas våga sig ut i det här vädret, så det blir nog rätt lugnt.

Idag är det också en dag att minnas. En av bloggkatternas på Södertälje Katthem färgstarkaste kompisar,  Sippo från Jamlunda , gick över Regnbågsbron för precis ett år sedan.

Om ni klickar på länken kan ni se en fin film som hans husse gjort till hans minne. Även Viska och Tindra förekommer i filmen - båda från vårt katthem.

onsdag 9 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Jahajam, då var valet över i Amerikatt. Nu gick det som det gick, men ingen ska komma och jama att det var våra kattkompisar som röstade fram den kandidat som vann! 

Vi katter är oroliga för att en president som inte tycker miljön är viktig, som gör skillnad på olika människor, som förnedrar kvinnor - inte är bra för oss katter heller.

Där måste vi fortsätta kämpa, både hemma i Sverige och på andra håll. Vi katter, och även andra djur, måste ha rätt till ett bra och värdigt liv! Det tycker jag i alla fall!

tisdag 8 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

 Igår skrev jag ju om att man hade förbjudit djur på cirkusar i Estland. Visserligen gällde det vilda djur, men det är väl de som lider allra mest i fångenskap. Det var många som tyckte det var bra. Jag glömde ju jama det som flera andra sagt: ALLA kan ju protestera mot att det tillåts uppträda vilda djur på svenska cirkusar genom att inte gå dit.

Flera av mina kompisars människor har sagt att de aldrig skulle gå på cirkus. Det har blogghjälpen också sagt. Hon säger att hon har nog med cirkus här på katthemmet. Ibland är hon rätt underlig?

Nu måste jag återgå till att bevaka valet i Amerikatt. Inget får gå fel där. Mina kompisar där borta har ett jättejobb att få sina människor att gå och rösta på rätt kandidat!


måndag 7 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

I natt kommer det bli jobbigt. Jam kommer ha telekattisk kontakt med mina kompisar i Amerikatt hela natten. Imorgon ska de välja ny president, och det är viktigt för alla att det blir rätt person.

Jag skulle önska att det var val här i Sverige också och att vi katter hade rösträtt. Då skulle vi bara välja politiker som såg till att vi djur fick en djurskyddslag som verkligen skyddade oss. Det har vi inte nu, även om vissa okunniga politiker påstår att vår djurskyddslag är jättebra. Dom skulle se och höra hur vissa djur får lida.

Häromdagen läste jag till exempel att Estland   förbjudit förekomsten av djur på cirkus. Varför har inte vi gjort det än? Om vi har så bra djurskydd som vissa politiker påstår borde ett sånt förbud införts för länge, länge sen.

söndag 6 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit det lite lugnt. Det har blivit lite tid över för saker som inte är akuta, men ändå väldigt viktiga.

Det gäller till exempel No-Kill-seminariet som Svenska Kattskyddsförbundet,  SVEKATT  anordnar den 19 november i ABF-huset på Sveavägen i Stockholm.

Det här seminariet angår inte bara de som dagligen arbetar med katter på ett mer "professionellt" sätt, utan det angår och borde intressera alla som gillar katter och vill att de ska få ett bra liv.

Jag har själv inte tid att gå dit, men jag kommer skicka ditt blogghjälpen som får representera mig.

Jag tycker ni ska skynda er att anmäla er och tipsa vänner och bekanta också! Det är gratis!





 

lördag 5 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Äntligen verkar det som om man kan ta lite helgledigt.

Jag var naturligtvis vaken och beredd på att leda arbetet när snickare Christer och Kjelle och Paula kom  till katthemmet tidigt på förmiddagen för att lyfta upp sandsäckar som vi hade under yttertrappan till katthemmet.

Strategin var att jag skulle ingripa bara om det blev kaos. Som tur var gick allt väldigt bra. Jam vill ju inte skryta, men som ni alla förstår hade jag ju förberett allt.

I ett nafs var alla säckar på plats. Sen blev det fika för alla som hjälpte till. Jam hörde allt de sa. De pratade om - KATTER!

fredag 4 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Den här helgen är det Alla Helgons Helg. Blogghjälpen säger att vi har många helgon här på katthemmet.

Först menar hon oss katter. Sen menar hon alla volontärer som sköter om oss. Vi katter tycker dom är våra helgon.

Förra helgen var vi ju lite rädda, för då hörde vi om figurer som sprang omkring och skrämdes. Vi var rädda att de skulle komma till katthemmet och skrämma oss. Men blogghjälpen sa att de som är dumma får inte komma inte på katthemmet, sp vi kunde vara lugna. Det kändes bra.

Nu ska jag ordna det sista med morgondagens bestyr. Det kommer inte bara att bli öppet hus med loppis och second hand. Innan dess måste jag ordna så att snälla snickare Christer, snälla Kjelle och  snälla Paula kan hissa upp säckar med kattsand som vi har utanför katthemmet. Det är ett precisionsjobb och det är så klart jag som måste dirigera allt!

torsdag 3 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag kom blogghjälpen och störde mig på förmiddagen precis när jag höll på att förbereda kvällens öppet hus.  Hon hade "jobbat" i den avdelning vi kallar karantän och tagit hand om katterna där.

Jag frågade hur det var med kompise,n jag berättade om häromdagen som bara vägde 1,7 kilo. Den är fortfarande underviktig men pigg och hungrig, så vi hoppas det ska gå bra.

Annars är jag som vanligt beredd på att ta emot besökare ikväll. I morgon kanske jag kan det det lite lugnt inför förberedelserna för lördagen.


onsdag 2 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft besök. Ända från långt borta. Det var snälla Carina, Klosterkatternas matte. Hon bor i Otterbäcken som ligger mellan Mariestad och Kristinehamn. Hon hade kommit för att hälsa på blogghjälpen och mig.

Först var de hemma hos blogghjälpen ett tag, men sedan kom dom till mig. Det var faktiskt lite synd att blogghjälpen var med. Klosterkatterna hade nämligen skickat med godis till mig, men då berättade blogghjälpen att jag tyvärr inte fick äta NÅGOT annat än den dietmat jag ska äta några veckor till.

Jag hade gärna sett lite "civil olydnad" där från Carinas sida, men hon sa att hon förstod. Istället skulle hon skicka en leksak till mig. Ska bli spännande att se vad det blir.

tisdag 1 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Det finns många som blir deppiga av regnväder. Det kan man bli av olika orsaker. Jag blir också deppig när det är  sånt väder som det varit idag. Jag blir det för jag tycker synd om alla kompisar som inte har nåt varmt hem att komma in till och få mat och omvårdnad.

Många, många går där ute och är hungriga, rädda och kanske sjuka. De gör det bara för att en del människor inte ens kan kosta på sin katt en kastrering och för att slöa politiker inte kan se till att det blir en djurskyddslag värd namnet.

Jag kommer fortsätta kämpa för mina kompisar hela mitt liv. Även sen när jag fått ett eget hem! Det är de värda.

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...