lördag 30 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag är det jag som bloggar igen.  Jag har bara en sak att jama idag egentligen:

Tänd ingen brasa innan ni har säkerställt att det inte ligger en igelkott eller annat djur i eller under kvistarna i brasan. De brukar ofta krypa in och värma sig på såna ställen, men om nån tänder eld på det som ligger ovanpå hinner de ofta inte ut.

Tänk på det så ALLA får en trevlig Valborg.

fredag 29 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag är vi lite korta i bloggen.

Blogghjälpens katt Bessy (bilden) var hos vettisen idag. Hon har tyvärr blivit lite sämre. Hjärtmuskeln är lite ytterligare förtjockad så hon ska få medicin. Sen frågade vettisen om blogghjälpen tyckte hon skulle röntgas också. Det tyckte hon var lika bra när de ändå var på plats. Det var svårt att tydligt se hur lungorna såg ut, men kanske fanns det lite vatten i lungorna.

Nu ska blogghjälpen räkna hjärtslagen när Bessy är i vila (vilket inte är så ofta) och om de är mycket över 20 per minut i vila ska hon få vattendrivande medicin också.

 Vi hoppas det går bra för Bessy. Hon var SÅ duktig hos vettisen.

torsdag 28 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Så har man tagit tass om öppet hus igen. Undrar för vilken gång i ordningen.

Både klickertjejen och blogghjälpen har varit inne och gosat med mig. Men inte en enda godis fick jag.

Fast blogghjälpen förklarade för mig att det faktiskt var för min egen skull. Tyvärr är det många som inte respekterar att jag inte får äta nåt utöver de som vår vettis sagt,  och det gör att jag inte minskar i vikt så mycket som jag borde. De ger mig i all välmening, men de säger att det inte är bra i alla fall.

Blogghjälpen var lite nervös idag. I morgon ska hon med sin Bessy på årlig hjärtkontroll. Bessy har blåsljud och det får inte bli värre, då måste hon medicinera. Håll tassarna för Bessy i morgon. Hon kommer också från vårt katthem fast det är över 6 år sen.

onsdag 27 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag när blogghjälpen var här på förmiddagen jamade jag till henne att jag vill göra ett alldeles vanligt inlägg idag i bloggen.

Jag vill inte berätta om några tråkigheter utan bara jama om alldeles vanliga saker. Och vilken tur jag har! Idag har det varit en lugn dag. Min klickertjej berättade för blogghjälpen att hon hörde att jag jamade för första gången idag.  Då blev blogghjälpen glad och så fick hon klappa mig som extra bonus. Jag buffade på henne också.

Annars hände inget särskilt, utan att en av kompisarna var hos tandläkaren idag. Det visade sig att det inte alls var lika illa med honom som vi befarade. Han är noga undersökt och kommer må kanonbra. Fast en sak gillade han inte: vettisen sa att dom skulle borsta tänderna på honom! Har ni hört så fräckt?

tisdag 26 april 2016

Katten Mirianda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag känns livet lite bättre än igår. Min bloggkompis Puff är hemma. Min kompis som fick åka till djursjukhuset från katthemmet i förrgår är också hemma. De fem ungarna som föddes igår mår bra, liksom deras mamma.

Efter detta kunde jag idag koncentrera mig på styrelsemötet. Det var mycket jag behövde informera blogghjälpen om. Som vanligt hörde och såg jag allt från min bur. Man måste ju övervaka så det inte blir tokigt.

Nu ska jag vila lite. Det tar på krafterna när kompisarna blir sjuka.

måndag 25 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Ibland undrar man varför tråkigheterna aldrig tar slut. Idag har jag fått veta att Gustavs syster Puff inte mår bra och att hon är inlagd på djursjukhus. Puff har som tur är en ansvarsfull matte och vi vet att hon kommer göra det om är rätt för Puff. Vi hoppas att behandlingen med cortison kommer hjälpa. I så fall kan hon ha lång tid kvar hos  matte och Gustav. Jag tror vi alla vet hur svårt det kan vara att fatta rätt beslut, men på nåt sätt känner en riktig djurvän vad som måste göras. Vi tänker på Puff och hennes matte och hoppas Puff svarar bra på behandlingen och stannar i sin kärleksfulla familj ännu en tid.

Min kompis som jag berättade om igår måste tillbringa ännu ett dygn på djursjukhuset. Vi skickar många tankar till honom också och hoppas han snart är tillbaka hos oss.

För att sluta med nåt roligt, så har en av mina kompisar som varit dräktig idag nedkommit med 5 ungar. Förlossningen var svår eftersom ungarna var ganska stora, men mamman har skött sig fantastiskt.

Nu ska jag skicka varma tankar till allihop jag berättat om idag.


 
 
 

söndag 24 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Först vill jag tacka ALLA som hjälpt och hjälper oss efter gårdagens nödrop. Eftersom det är helg kan vi inte se alla insättningar, men swishbetalningarna kommer ju in direkt på kontot och bara de har hittills givit 5200 kronor! Vi är SÅ tacksamma för all generositet, och då gäller det faktiskt inte bara pengarna, utan även den värme vi känner när vi vet att det finns många som vill katterna väl. Det är lätt att misströsta ibland, men ni som hjälper oss får oss att kämpa vidare.

Tyvärr fick en av katterna i den här gruppen åka till djursjukhuset idag igen efter att ha bajsat blod. Vi talade med veterinären som inte tyckte vi kunde vänta. Nu håller vi tummarna för min kompis, som är hur mysig som helst och som inte förtjänar fler problem. Han förtjänar ett eget toppenhem där han får leva och må bra.

lördag 23 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag får ni se en av mina kompisar på bild. Hon heter Inka och är en av katterna som blogghjälpen berättar om idag. Läs här:
 

Som tur är behöver vi inte så ofta be om hjälp. Snälla gåvogivare räddar hemlösa katter hos oss regelbundet. Men de sista månaderna har vi haft extraordinära utgifter, och vi undrar därför om ni har möjlighet att hjälpa oss. Sakläget är följande:

För en tid sedan fick vi larm om ett vanvårdshem där det sas att det bodde ett 15-tal katter. Länsstyrelsen var inblandad och ägaren hade ett föreläggande där katterna skulle avlivas om ca en vecka om inte situationen lösts. Ägaren hade inga pengar utan planen var att katterna skulle skjutas. Ägarens dotter kontaktade då flera katthem, bland annat vårt. 

Eftersom det var bråttom slet vi som bara den för att skapa plats. 6 katter kom in i första omgången. Ägaren sa att de var friska, pigga och sociala och ingen var dräktig (vilket förvånade oss). Vi började som alltid när vi får in katter, göra en första bedömning av dom. Efter bara några minuter såg vi en av katterna ligga och skaka på golvet. Han tempades och hade 33,5 i temperatur! En katt har normalt ca 38 i temperatur. Det blev omedelbar avfärd till djursjukhus. Prover togs, men veterinären sa att det skulle vara djurplågeri att fortsätta behandlingen av en så sjuk katt. Han fick somna in.

Efter några dagar tog vi in ytterligare 6 katter från samma ställe. Det visade sig nämligen att mannen hade inte mindre än 37 katter. Som tur var ställde andra katthem upp och tog resten. Bland de 6 katterna fanns en som helt klart var dräktig. Hon var en av dom som skulle ha skjutits om vi inte tog hand om henne. Henne ser ni på dagens bild. Som ni kanske vet kan foster leva flera dygn i magen på en död mamma.

Det skulle snart visa sig att samtliga som hamnade hos oss behövde veterinärvård i varierande grad. Tre av dom behövde läggas in i sammanlagt 8 dygn på djursjukhuset. Alla vet att sånt är mycket dyrt, men vi hade inget alternativ. 

Som vi misstänkte var flera av honorna dräktiga. Tyvärr var de i så dåligt skick att de inte klarade av att föda sina ungar naturligt. En aborterade sina foster, en fick vi hjälpa med kejsarsnitt och en födde ungar som dog strax efter födseln. Sammanlagt dog 14 ungar.

Katterna hade fötts upp med hundmat, och det var inga mängder av den varan heller. Hundmat är anpassad för hundar. Katter behöver annan mat, innehållande bl a taurin som är nödvändigt för en katt att få i sig. Eftersom de här katterna inte fått i sig de näringsämnen de behövt har de blivit sjuka, magra och svaga. 

En av katterna har nu fått ett eget hem. 6 till har, efter vård hos oss, tillfrisknat och mår nu bra och väntar på ett eget hem. De är väldigt trevliga och snälla.  Vi tror att de förstår att de har fått hjälp.

Som alla inser har detta ”projekt” grävt ett djupt hål i vår kassa. Om du har möjlighet att hjälpa oss med ett bidrag tar vi tacksamt emot det. Vi sa redan från början, att vi kommer göra allt vi kan för de här krakarna som vi alltid gör, till och med gå ut och tigga. Vi hoppas ni förstår att vi bara inte kunde låta de här katterna bli skjutna på det mest bestialiska sätt. De som tyvärr ändå fick sätta livet till fick göra det i en lugn, harmonisk miljö utan smärta.

Om ni vill skänka en slant till oss så är vårt plusgirokonto: 389341-9 och swishkonto: 1234525408.



fredag 22 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu är det snart helg. Jag ska ta det lite lugnt. Bara ordna med öppet hus, loppis och fika på söndag.

Sen tänkte jag faktiskt skriva lite också. Tänker lägga ut på facebook och fråga om några har möjlighet att hjälpa oss lite. Jam vet att många av er som följer mig på bloggen redan gör det, men kanske kan jag nå några till. Jag kommer berätta varför i helgen.

Ett annat sätt att stödja oss är att handla på nätet genom Sponsorhuset . Det är jamarmånga affärer som är anslutna till dom. Bl a flera affärer där man kan köpa kattsaker, men även kläder, blommor, resor och mycket annat. Det är bara att registrera sig och tala om vilken förening man vill stödja (hoppas ni väljer Södertälje Katthem) och sen går allt automatiskt. Det kostar inte kunden nåt extra. Bra, va?

torsdag 21 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Kathem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Som ni kanske vet har jag länge jamat om att det ska bli lag på att ID-märka och kastrera sin katt. Även om våra politiker har svårt att komma fram till en sån lag av någon obegriplig anledning, så är det väl inget som hindrar att medborarna tänker själva?

Bara på vårt katthem har vi på sistone fått in 2 katter som kunde återförenas med sina lyckliga ägare tack vare att de var ID-märkta.

Om ni känner nån som inte har ID-märkt och kastrerat sin katt, så jama till dom på skarpen! Hälsa från mig!

onsdag 20 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Jag har tagit en halv semesterdag idag.  Låg och vilade, gosade med dom som ville gosa med mig, åt lite. Jag får ju inte äta så mycket. Nån har ju påstått att jag måste banta. Ha! Löjligt, är ordet.

Jag tycker väldigt mycket om den mat jag nu får, men jag får så lite, så lite. De kallar det dietmat. Svältkost, borde det heta!

Jag har i alla fall gått ner i vikt. Det är nog lika bra att ni passar på att titta på bilderna på mig, för snart syns jag nog inte om det fortsätter så här.

tisdag 19 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har det inte hänt nåt ovanligt. Några hemlösa kompisar lyckades vi ordna plats åt på katthemmet. Honan är säkert dräktig.

Man upphör aldrig att förvåna sig över hur ofta det dyker upp hemlösa, okastrerade och omärkta katter som ingen verkar sakna.

Varför skaffar man sig ett djur om man inte tänker ta hand om det? När det gäller katter kanske det är för att vi är så billiga i inköp. Trots det är det många som inte ens vill kosta på oss en kastrering och ID-märkning.

Jag ser fram mot den dag då det blir lag på att man måste ID-märka sin katt och kastrera de som inte ska användas i kontrollerad avel. När det händer kan det bli en ändring. Det borde det kunna bli även utan en sån lag om människor bara tog sitt ansvar och förstod sambandet mellan att inte kastrera och de ca 100 000 - 150 000 hemlösa katter som finns i Sverige. Men vissa gillar att blunda. Sen är det vi katter som får lida för det.

Det är faktiskt ingen mänsklig rättighet att ha en katt. Har man inte råd att ta hand om oss får man avstå från oss.

måndag 18 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här på förmiddagen en liten stund.  Först hälsade hon på en liten katthona som kom in häromdagen. Hon var alldeles panikslagen när hon kom in och dessutom dräktig, men idag vågade hon ligga helt coolt innanför burdörren när blogghjälpen låg i korridoren utanför och pratade lågt med henne. Vi hoppas hon snart kommer bli en lugn och glad katt och att det går bra när hon ska föda sina ungar.

Sen kom blogghjälpen in till mig och jag stångade hennes hand och gosade en lång stund. Blogghjälpen sa att jag är hur mysig som helst!

Sen var hon ute och åkte. På ett ställe var hon tvungen att stanna bilen för att ta en bild av en skylt hon aldrig sett tidigare. Jag tycker såna skyltar borde finnas på många platser! Får väl ta ett jam med Vägverket.

söndag 17 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus. Ni kanske tror att jag kan pusta ut efter att ha ordnat allt med det?

Nädå, ikväll är det möte i SVEKATT så då måste jag hjälpa blogghjälpen med det också.  Det är viktigt att SVEKATT utvecklas och växer. De har många saker i görningen, sånt som inte katthemmen hinner. Ta kontakt med myndigheter till exempel.

Snart kommer ni nog att få läsa om nyheter därifrån. Självklart är jag involverad i det också. Man måste göra allt man kan för att ALLA katter ska få det bättre. Inte bara de som redan har ett bra hem.

lördag 16 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Man har ju hört jamas om barnarbete. Det är ett elände att det förekommer, samtidigt som många vuxna inte gör nån nytta alls. Men det blir allt oftare reaktioner när barn måste arbeta istället för att gå i skolan och vara ute och leka. Det är ett sundhetstecken.

Men kattarbete - är det nån som bekymrar sig om det? Här på katthemmet verkar det i alla fall inte så.

Idag, till exempel, Behövde vi ta upp en massa säckar med kattsand som låg under vår yttertrapp. De väger 20 kg styck, så det är inge lätta grejer.

Jag insåg förstås att vi behövde organisera det hela, så jag bad snälla snickare Christer att komma, snälla Kjelle, snälla Paula och snälla Felicia också. Säckarna fanns så att jag hade koll på dom från mitt fönster. Med van tass dirigerade jag det hela och nu är alla säckar där de ska vara - uppe hos oss på katthemmet.

Ännu har jag inte fått nåt tack för allt arbete! Jam lite gos förstås, men jag förväntar mig faktiskt mer när man jobbar så mycket som jag. Har jag inte rätt till det?

fredag 15 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Igår skrev jag ju lite om att det faktiskt finns de som avlivar katter för att de har fel färg, är blyga eller lite till åren. Många reagerade - med rätta.

Tyvärr är det ju så, att det kostar att ha oss katter på katthemmet. Om vi säljs direkt är det ju i regel bara vinst, men måste vi vänta på våra människor tickar pengarna iväg. Utan snälla gåvogivare skulle inte vi kunna rädda så många katter som vi kan. Vi skulle i alla fall inte ha mage att avliva katter i onödan, utan då får vi gå ut och tigga pengar. Det har vi gjort några gånger, och det kanske snart är dags igen.

Vi tog hand om ett stort antal katter från ett vanvårdshem för lite sen. Fler av dom var så sjuka att de fick hjälp att somna in, men de som gick att hjälpa har vi hjälpt, men veterinärers hjälp. Det har kostat massor, men vi gnetar på och försöker få in så mycket pengar som det bara går. 

Förr sa man att det var fult att tigga, men jam tycker att om man tigger för andras skull, är det en annan sak. Här på katthemmet tigger man för oss katter. Det är tur för oss att det finns snälla människor som hjälper oss.

torsdag 14 april 2016

Katten Mirianda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det verkar som om inte många har nåt intresse av oss. Det kom inte så många besökare. Vi som bor här får nog förbereda oss på att  bo kvar här ett tag.

Skönt att veta att vi inte kastas ut härifrån, eller ännu värre - avlivas.

Ni kanske inte tror det, men det finns faktiskt katthem som avlivar katter bara för att de är blyga, har "fel" färg, eller har några år på nacken. Jag är glad att jag hamnat på ett katthem där man får bo i lugn och ro tills rätt människa kommer.

onsdag 13 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Ibland får ni ju ta del av mina egna funderingar, ni som läser min blogg. Man hinner ju fundera en hel del när man bor på ett katthem.

Men ibland brukar jag låta er ta del av andras funderingar. Så är det idag, till exempel. Nu har Lotta, som är ordförande i SVEKATT, Svenska Kattskyddsförbundeblivit intervjuad om  vad som händer med de flesta övergivna katterna.

Det är ingen rolig läsning. Och även om det inte är så roligt att bo på ett katthem är det bra mycket bättre än att vara död. Jag och mina kompisar som haft turen att  bli omhändertagna har ju en chans. Det är det alldeles för många katter som aldrig får. Ska det behöva vara så?

Sprid gärna artikeln. Många behöver läsa den.
   

tisdag 12 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättarr

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag fick jag skicka iväg vår hälsoansvariga till vettisen med en av mina kompisar. Hon har nyligen kommit till oss och mådde inte bra.

Först blev hon uppvätskad, men sen visade det sig att hon hade ont i en tand som måste opereras bort. Konstigt nog är det jättelånga väntetider hos kattandläkarna. Det tar flera veckor.

Samtidigt som de säger att det är svårt att få jobb som vettis, måste man stå i kö jättelånge för att få tid på ett djursjukhus. Jam förstår inte hur det hänger ihop. Hade vi katter skött om djursjukhusen hade man fått komma direkt.

måndag 11 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu är det inte långt kvar till sommaren. Då brukar det födas väldigt många kattungar. Eftersom många har ledigt på sommaren tycker de att det är gulligt när det springer omkring små kattungar på tomten på landet eller vid hemmet. Sen växer ungarna väldigt fort. När det har blivit höst är de lite halvvuxna och eftersom många då inte längre är lediga, lämnas ungarna vind för våg. Okastrerade, omärkta, utan tillsyn.

Det är väldigt tråkigt att vissa människor dels inte kastrerar sina katter,  dels inte tar ansvar för sin katt när de inte längre passar in i vardagen. Lite då och då kommer det in halvvuxna katter till oss på katthemmen. De har då ofta hunnit bli lite skygga för människor och har dessutom ofta dragit på sig sjukdomar som öronskabb, ögonsjukdomar, magsjukdomar och skador efter slagsmål och misshandel.

Det kostar mycket pengar att ge en sjuk och skadad katt veterinärvård. Så gott som alla katthem drivs ideellt och skulle inte kunna hjälpa så många katter som de kan utan snälla volontärer och generösa bidragsgivare.

Om du ser en katt som far illa, unge eller vuxen, agera så snabbt du kan. Vänta inte. Du sparar både pengar och lidande om katten tas om hand innan den hunnit utveckla sjukdomar och blivit skygg.
 
Kattungar som föds ute av en hemlös mamma har små chanser att överleva till vuxen ålder. De dukar oftast snabbt under pga sjukdomar och svält men tillräckligt många överlever för att ge upphov till fler hemlösa katter.

söndag 10 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om öppet hus igen. Allt gick bra. Det kom inte så många besökare, men de som kom fick hälsa på oss i alla fall och så fick de fika och fynda på loppisen.

Nu ska jag förbereda ett möte som blogghjälpen ska ha här på katthemmet i morgon. Utan manus från mig blir det så klart tokigt.



lördag 9 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Flera dagar i rad har jag haft filmer och reportage om olika kattfrågor, som ni kanske har märkt.

Idag har jag ännu en film som handlar om hur Göteborgs Katthjälp jobbar med flera TNR-projekt. TNR står för Trap Neeuter Return.

Det är ett fantastiskt arbete de utför.  Blogghjälpen har varit i Slottsskogen tillsammans med andra ur SVEKATTs styrelsen och tittat på katterna där. De har det fantastiskt, och det bästa är att de inte blir fler och att de tas väl omhand av de boende. Ni kan läsa mer om  hemlösa katter i Slottsskogen.
   

fredag 8 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag ni skulle få se en bild där vår hälsoansvariga gosar med mig. Det gör hon ofta. Det tycker jag om.

 Ni vet ju att jag inte alltid tillåtit att nån klappat mig.

En annan katt som inte heller tillåtit att nån klappat henne är min kompis Nora . Hon har haft det lika kämpigt som jag, men har fått ett toppenhem för en tid sedan, där man har förstått att hon behöver massor av tid, kärlek och förståelse. På filmen kan ni se resultatet!

Tänk när jag får ett sånt där hem! Då ska jag också lägga ut en sån film.

torsdag 7 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om öppet hus igen. Det var glest med besökare, men vår hovleverantör av godis kom med 2 fulla kassar! Fast jag får inte äta godis just nu. Men jag tror jag har gått ner lite i vikt så snart får jag nog smaka lite igen.

Annars har jag läst en artikeln om hur oönskade kattungar behandlas

Det är verkligen ingen rolig länsning. Hoppas folk vaknar och kastrerar sin katter. Vi behöver inte bli fler. Istället behöver vi som redan finns tas om hand.

Hur svårt kan det vara att begripa det? 

   

onsdag 6 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag ni skulle få göra en jämförelse.

 På övre bilden ser ni hur jag såg ut när jag nyss blivit bloggkatt i början på december förra året. Då låg jag och var rädd nästan hela tiden. Ni kanske ser på mig att jag är spänd?

På undre bilden ser ni hur jag ligger idag. Ser ni nån skillnad?

Det gör i alla fall blogghjälpen. Hon tycker jag blivit så avspänd och mysig. Hon var förresten inne och gosade med mig en lång stund i eftermiddags. Vi hade jättemysigt. Hon sa att hon tyckte synd om dom som inte såg vilken fin och gosig katt jag är. Hi-hi.

tisdag 5 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här på eftermiddagen. Vi gosade som bara den. Jag fick inget godis, men vi gosade ändå. Sen ställde jag upp på en bild också!

Jag var lite ledsen idag. Tycker att jag kämpat så för att bli en katt som man kan klappa och gosa med, men ingen vill ha mig ändå.

Blogghjälpen sa att jag inte ska vara ledsen. Min tur kommer, det vet hon. Flera av mina föregångare har jamat som jag, men alla har fått bra hem till slut. Vi kommer inte ge oss förr, sa hon. OK, då kämpar jag vidare då.

måndag 4 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har jag hört på radion att regeringen ska ge pengar till välfärden. Men jag har inte hört att de ger en enda krona till hemlösa katter!

Det är skandal, tycker jag. Och inte har vi fått nån lag som skyddar oss heller. Jag tror att jag får lov att starta ett eget politiskt parti om det ska bli nån ordning.  Tror det skulle bli minst lika bra med en kattregering som med de som styr landet sen alldeles för länge. De har visat att de inte är kapabla att fixa så att vi katter får det bra.

söndag 3 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Som några av er vet fyllde blogghjälpen år igår. Hon blev jääääättegammal!  Idag tänkte jag och några till överraska henne. När hon kom till katthemmet sjöng vi och hurrade för henne, sen fick hon först godis (som ni ser på bilden) av en av de snälla tjejerna, sen fick hon en blomma av mig! För att ni ska kunna läsa vad jag skrivit på kortet tog jag en separat bild på det.

Bakom blomman hon fick av mig skymtar en annan bukett som blogghjälpen fick igår av en familj som står henne väldigt nära.

Normalt brukar inte blogghjälpen fira sina födelsedagar nåt särskilt så hon blev väldigt överraskad och glad när andra kom ihåg henne. Sen fick hon en present till av mig: Hon fick klappa mig jamarmycket idag och jag buffade på henne hela tiden!

lördag 2 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har jag jobbat med förberedelserna inför morgondagens öppet hus, loppis och kaffeservering. Det går ju rätt snabbt att göra det nu för tiden, men det ska ändå göras.

Sen kan jag berätta en liten solskenshistoria. Den handlar om katten Musse  som hittades på stationen i Flemingsberg igår. Han hade ett sår på ryggen och var så klart lite rädd. En person ringde till katthemmet och frågade om vi kunde ta emot honom. Det gick bra. När han kom såg vår hälsoansvariga att såret behövde tittas på, så han fick följa med till vår vettis Emma i Gnesta. Där rengjordes såret och han fick smärtstillande.

Musse var ID-märkt, men ingen svarade på telefonen. Vår hälsoansvariga gav sig inte utan letade reda på den hon trodde var ägaren på facebook och skickade meddelande dit. Så mitt i natten plingade det till och ägaren svarade. Det visade sig att Musse nyss hade flyttat och han hittade uppenbarligen inte hem. Familjen kom och hämtade honom idag och var jätteglada att återse sin katt.

Av den här lilla historien kan man lära 3 saker:

  1. man ska ALLTID ID-märka och registrera sin katt
  2. man ska se till att kontaktuppgifterna uppdateras hos den man registrerat katten hos om man ändrar något
  3. man ska inte ha bråttom att släppa ut sin katt om man flyttar. Katten behöver tid på sig att bo in sig i sitt nya hem
Men den här gången gick allt bra!

fredag 1 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag springer tvåbeningar omkring och luras.  Det tycker inte jag om. Jag tycker man ska vara ärlig.

Jag tycker luriga människor är dumma människor. Jag har haft mer än tillräckligt med dumma människor att göra i mitt liv redan.

Sen tycker jag också, att om man verkligen ska luras ska man väl inte göra det på en dag då alla luras? Jag skulle välja en dag vilken som helst, så människor blev överraskade. Men, som jamat, jag avstår från att luras alla dagar.

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...