En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 9 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Jahajam, då var valet över i Amerikatt. Nu gick det som det gick, men ingen ska komma och jama att det var våra kattkompisar som röstade fram den kandidat som vann! 

Vi katter är oroliga för att en president som inte tycker miljön är viktig, som gör skillnad på olika människor, som förnedrar kvinnor - inte är bra för oss katter heller.

Där måste vi fortsätta kämpa, både hemma i Sverige och på andra håll. Vi katter, och även andra djur, måste ha rätt till ett bra och värdigt liv! Det tycker jag i alla fall!

10 kommentarer:

 1. Här hemma tycker vi att alla har rätt till ett bra liv oavsett om man är djur eller tvåbening. Håller tassarna för våra vänner i Amerikatt att de inte får de sämre. Inka, du borde ställ upp i nästa val och jama klokheter och svinga tassarna högt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, om jag vann nästa val skulle jag nog åka och tassa till Trump.

   Radera
 2. Inte en enda katt skulle röstat så tokigt! Vi vet ju vad som är väsentligt i livet. Nog för att jag visste att många människor var svåra att begripa sig på. Men så många? Jag blir mörkrädd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, det är skrämmande att så många röstat så tokigt. Och det konstigaste av allt är ju att fler röstade på den andra kandidaten, men de har så konstigt valsystem där borta.

   Radera
 3. Morris jamar från Amerikatt att han och alla hans kollegor gjorde sitt jobb.
  För Clinton fick mest röster (precis som Al Gore 2000), men förlorade ändå p g a deras valsystem.
  Nu är det bara att vänta o se vilka tokigheter som kommer nästa år.
  Vi får alla hålla tassarna att det inte blir lika illa som vi förväntar oss.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, hoppas han har rådgivare som är klokare än han.

   Radera
 4. Alla ska ha rätt till ett värdigt liv tycker vi! Viktigt att fortsätta att arbeta för! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, helt rätt. ALLA ska ha ett värdigt liv.

   Radera
 5. Jag tror inte det blir så stor skillnad ändå. Han kan inte genomföra många av de saker han pratat om i valrörelsen. Tyvärr är hans parti inte kända för att vara mån om miljön så det är en otäck sak.
  Det som var dumt var att alldeles för många valde att tro på opinionsundersökningarna och kanske struntade i att gå och rösta eftersom de trodde den andra kandidaten skulle vinna ändå.

  Jag håller med dig - nu får vi ägna oss åt att hjälpa de vi kan hjälpa och för mig är det djuren här hemma som är högsta prioritet.
  Tänk så många som far illa nu i snö och kyla. Jag blir så ledsen när jag tänker på det.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi tänker också mest på de djur som far illa där ute. Vi önskar vi kunde hjälpa ALLA - men tyvärr går inte det. Det skulle behövas många fler katthem i väntan på att politikerna får till en ny djurskyddslag. Då skulle problemen med hemlösa katter successivt kunna avta.

   Radera