En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 27 november 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag för ovanlighetens skull berätta om 2 av blogghjälpens katter, Viktor och Bessy. De har berättat för mig att det minsann inte bara är vi här på katthemmet som får svältransoner. De jamar att de har det minst lika svårt. På bilden sitter de och försöker blidka blogghjälpen att ge dom en liiiiten bit mat i alla fall. Nån enstaka gång händer det att de får smaka när hon lagar mat, men det är sannerligen inte ofta.

Jag tycker det är viktigt att sanningen kommer fram!

Apropå mat, så glömmer ni väl inte att rösta på vår kompis Molle  som deltar i Royal Canins tävling om mat för ett helt år. Om Molle får så många röster att han placerar sig bland de 10 i topp får vi på katthemmet den maten! Det skulle verkligen vara toppen. Man får rösta en gång om dan fram till 13.12! Det gör ni väl?

8 kommentarer:

 1. Det är konstigt det där med tvåbeningar och matransoner. Det verkar som om alla är lika snåla mot sina katter. Igår var matte iväg på något som heter julbord och mumsade i sig den ena läckerheten efter den andra, tror du hon tog hem någon kittybag till oss? Nä, vi fick minsann svälta hela dagen när hon var borta.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, oj, oj, är det lika illa hos er? Stackars oss alla!

   Radera
 2. Men det är ju helt förskräckligt att det inte verkar vara någon ände på alla dessa ransoneringar, t o m hemma hos blogghjälpen! Syns ju tydligt hur slutkörda både Bessy och Viktor är av allt blinkande till ingen nytta! Vi måste gå samman på något vis och få slut på all denna snåla, obefintliga tilldelning! Stamp med tassarna!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, visst syns det hur slutkörda de är? Ändå syns det ännu tydligare i verkligheten har de jamat. Så här kan det inte fortsätta!

   Radera
 3. Det är ju hemskt hur tvåbeningarna beter sig. Själva så frossar de jämt och ständigt och vi får små små portioner två gånger om dagen! Så får det verkligen inte gå till, måste finnas någon advokatt som vill åta sig våra problem?
  Sen till något roligt så har vi lyckats gå upp 11 placeringar under helgen och ligger nu på plats 26! Vi har firat det och kattensdag genom att springa ärevarv och leka "välta adventsljusstakar".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det gör ont att höra alla vittnesmål om hur illa det är ställt i många katthem. Stackars er också! Men kul lek ni hittat på i alla fall.

   Radera
 4. Så söta katter. De ser ut att ha beväpnat sig med tålamod och kan sitta och vänta hur länge som helst - ända tills blogghjälpen ger med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, trots svälten är de tappra och väntar länge, länge, länge...

   Radera