En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 24 september 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Efter att ha tagit tass om öppet hus idag har jag funderat på en sak. 

Många katter och kattungar sälja på t ex Blocket. Visst kan man köpa katt där, men ibland undrar jag om människor förstår vad de köper. I en annons såldes en kattunge och en mamma. Säljaren framförde som ett argument varför man skulle välja dessa två, att mamma inte var kastrerad. Ville man ha ungar "så fick mamma jättesöta ungar". Vilken kattmamma får inte söta ungar? Det här hemskt att läsa sånt när man vet att över 100 000 katter är hemlösa bara i Sverige. Inge ska uppmanas att att se till att det föds fler kattungar. ad händer med många av dom när de växer upp?

Vi som jobbar på katthem vet det alltför väl. Då anser en del människor, som måste sakna nåt väsentligt i huvudet, att vi inte är värda att ta hand om längre.

Det är lätt att ge upp när man ställs inför all denna dumhet, känslokyla och egoism. Men de volontärer som jobbar på katthemmen vet, att våra liv ligger i deras händer. Därför fortsätter de kämpa mot all denna dumhet, känslokyla och egoism. Ni som stöttar oss på olika sätt gör detta möjligt. Glöm inte det.

6 kommentarer:

 1. Tänker att vi alla som vet och förstår har en stor uppgift att prata om kastrering och märkning och katthemmen när tillfälle ges och särskilt när man hör folk prata om söta kattungar.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, det är jätteviktigt att alla tar ett ansvar för att det inte föds fler, oönskade katter.

   Radera
 2. Visst är det så att våra mattar/hussar som jobbar på katthemmen vet alltför väl att kattungar är söta när de är små men sedan när de börja klösa på saker och ting så är de inte lika söta längre.
  Så fort tillfälle ges så talar matte om att katter ska kastreras, märkas, registreras och vaccineras. Och det är inte fråga om att det ska vara en kull bara för att man tror att det är bra för mamma katt. Nej matte säger att så är det inte och sätter därmed punkt för vidare diskussioner med folk hon talar med.
  Nosbuff Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, du har en riktigt bra matte! Önskar alla resonerade som hon.

   Radera
 3. Den som skriver så idiotiska kommentarer när han/hon försöker bli av med en kattmamma och hennes unge skulle inte få komma i närheten av att äga djur. Det tyder på en synnerligen oansvarig och okänslig individ. Hjälp till genom att adoptera en kastrerad katt från ett katthem istället. Alternativt adoptera en kattunge som du sedan ser till att den blir kastrerad när det är dags för det. Tänk lite längre än näsan räcker helt enkelt. Att det skall vara så förtvivlat svårt att förstå det.
  Morr (och en nospuss till dig Inka)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam, hur kan det vara så svårt att förstå nåt så enkelt som att om det föds fler katter än människor vill ta hand om, så blir det problem?

   Radera