En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 26 september 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Oj, oj så stressigt det varit idag. Först fick vår hälsoansvariga åka till vettisen med en liten kisse  som förmodligen är förgiftad efter att han ramlat ner i en gödselbrunn. Vi vet inte hur länge han varit där, men det har nog varit ett tag. Han vill inte äta och blir snabbt uttorkad, så nu måste han ligga på sjukhus i natt och få dropp.

Knappt hade vår hälsoansvariga kommit tillbaka förrän en annan katt, som hittades på en parkeringsplats för några dagar sedan, fick 40 graders feber. Då blev det en akutresa till djursjukhuset igen. Vi får se hur det går.

Vi gör allt vi kan för att få ekonomin att gå ihop, men när liv står på spel är vi tvungna att göra allt för att rädda katten. Vilken tur att så många snälla människor hjälper oss. Ni anar inte hur tacksamma vi är.

Jag ska i alla fall sluta med något lite roligare. Det verkar som om mina sår håller på att försvinna! Blogghjälpen var inne hos mig idag och hon tyckte jag så mycket bättre ut. Hoppas det bara var foderallergi som var problemet.

16 kommentarer:

 1. Undrar hur det funkar med gottisar nu om det 'bara' var foderallergi?... Blogghjälpen måste undersöka ordentligt vilka godisar som du tål! Fast jag tror att man nog inte kan vara allergisk mot godis, hihihi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jag tror inte heller man kan vara allergisk mot godis. Men jama det till blogghjälpen...

   Radera
 2. Skönt att såren blir mindre! Tufft med alla som behöver hjälp, matte har just tassat in månadens lilla slant från oss. NOsbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ni är så snälla som alltid ger os en peng varje månad. Utan såna som ni skulle såna som jag nog inte leva idag.

   Radera
 3. Oj oj. Hoppas dina två kompisar snart blir friska igen. *biter på klorna*

  SvaraRadera
  Svar
  1. jamlundakatterna, jam, det måste de bara bli!

   Radera
 4. Usch vad mycket tråkigheter som händer men vilken tur för dessa båda kompisar att de har tvåbeningar med så otroligt stora hjärtan som hjälper dem. Det är skönt att läsa det och veta att de inte kunde få bättre hjälp!
  Skönt att läsa är det också att dina sår är på väg bort! Blir så glad av den nyheten! Hoppas de fortsätter läka så de snart är borta och du kanske kan få en eller ett par bitar godis igen.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi är många som är glada över att det finns människor som hjälper oss på olika sätt. Utan er skulle eländet vara ännu större.

   Radera
 5. Ramla ner i en gödselbrunn, det låter verkligen förskräckligt! Håller förstås tassarna för att det ska gå BRA för båda dina kompisar!
  Och hoppas, hoppas att såren fortsätter läka, och att maten du får smakar bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag är helt nöjd med nya matten. Men det finns annat jag ogillar. Ska berätta i bloggen idag.

   Radera
 6. Stackars kisse, ramla ner i gödsel, uschfyojam.
  Hoppas båda katterna blir bra.
  Glädjande att läsa att dina sår har bättrat sig, hoppas nu dom försvinner för alltid.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi gör allt vi kan för att våra kompisar ska bli bra.

   Radera
 7. Det var verkligen roligt att höra att dina sår håller på att försvinna! Sån tur att det finns bra specialfoder så du slipper medicinera. Hoppas nu att det går bra för dina båda kompisar också! Vad hemskt att ha suttit i en gödselbrunn utan möjlighet att själv ta sig upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det måste varit väldigt traumatiskt att sitta i en gödselbrunn. Hans skador är nog både fysiska och psykiska. Vi hoppas allt ska gå bra.

   Radera
 8. Fyjam vad hemskt att ramla ner i en gödselbrunn! Jag vet inte riktigt vad det är men det låter otäckt! Vi håller tassarna för båda dina kompisar!
  Vad kul att dina sår blir bättre! Nu borde du väl få gottisar igen?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det ÄR otäckt att ramla ner i en gödselbrunn. Ingen borde hamna där.

   Radera