En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 31 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag faktiskt ledigt, så det blir en kort, men viktig, blogg idag.

En kompis till oss, som gjort och gör väldigt mycket för hemlösa katter. Har gjort en skylt av nedanstående tragiska berättelse.

Om ni har möjlighet får ni gärna sprida den så mycket ni kan.  Det är viktigt att alla förstår hur viktigt det är att kastrera sin katt. Det är inte alls svårt att förstå, men en del förstår det inte ändå. 

 

7 kommentarer:

 1. Katten Svens matte31 juli 2016 18:32

  Man blir SÅ ledsen och FÖRTVIVLAD att berättelsen ovan sker om och om igen. Varför är en del människor helt oempatiska och hur kan de gå vidare med sina liv efter att ha ratat och lämnat ett litet liv i sticket. Alla katter har rätt till sitt liv och i den bästa av världar ett värdigt sådant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svens matte, jag tror väldigt mycket beror på själviskhet i kombination med snålhet. Det är viktigare med en limpa cigaretter, en utlandsresa eller liknande än att kosta på sin katt en kastrering. Dumhet spelar väl också en roll i sammanhanget.

   Radera
 2. Tack, verkligen! Nu har jag bra tips på att övertala "gröna-vågare" som inte gillar kastrering, men tycker än värre om myndigheter. Som sagt, viktigt blogg-inlägg, om det går väl kan det vara livsviktigt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, även om man är "gröna-vågare" bör man väl kunna inse att katter lider om de inte kastreras?

   Radera
  2. Man kan tycka det... Men en del av dom är låsta på att det är naturligt, att det är synd om katten som inte får para sig, att katters sexliv och drift betyder så mycket att det är elakt att kastrera.

   Radera
 3. Detta är ett av de absolut viktigaste ämnena d.v.s. att få folk att fatta att de måste kastrera sina katter. Det är så otroligt oansvarigt att inte göra det. En dag kanske t.o.m. de som är "kloka" och bestämmer d.v.s. pratmakarna och löftesspridarna nummer ett i vårt samhälle - politikerna inser detta.
  Nospuss från en som är riktigt trött på politiker som sviker djuren hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jag tror politikerna inser, men är rädda att inte bli omvalda om de fattar beslut som hjälper katterna, men som kan kosta några kronor för ägarna. Tyvärr ställer sig våra politiker sällan på offrens sida.

   Radera