En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 3 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu har jag nog berättat det jag vill berätta om min bakgrund. Jag tror ni alla förstått att vi som kommer från gubbens hem har haft det jobbigt. Vi som klarat oss mår i dag bra. En har redan fått ett hem, två till är på gång. Jag och en kompis till väntar fortfarande. Hoppas det inte dröjer så länge innan det är vår tur.

Snart ska jag börja berätta om mitt arbete här på katthemmet som bloggkatt. Det är mycket att göra.

Sen vill jag också berätta att ingen av oss har glömt katten Majas tragiska öde.  Det pågår en febril verksamhet där SVEKATTs expertis hjälper oss med inlägg av olika slag. Bl a har SVEKATTs jurist författat ett förslag till lagändring som går ut på att hemtjänsten ska få möjlighet att agera i såna här tragiska fall. En debattartikel är också på gång, liksom brev till olika instanser som ska kunna hjälpa till att sätta fokus på detta. Vi kommer hålla er uppdaterade om vad som händer med Lex Maja!

8 kommentarer:

 1. Ja nog har ni som kom från den oansvarige gubben haft det tufft minst sagt. Det är skönt att du och dina kompisar som klarade tiden hos gubben mår bra idag och då inte tack vare gubben utan tack vare fantastiska människor på katthemmet och sjukhuset.
  Du kommer att få ett för alltid hem du också men ett med kärlek och riktig omtanke. Långt från allt det den oansvarige gubben stod för.

  Vi kommer aldrig att glömma det den ytterst okänsliga och den totalt känslo- och ansvarsbefriade hemtjänsten gjorde mot Maja.
  Det FÅR aldrig glömmas bort!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, blogghjälpen säger också att jag kommer få ett eget för-alltid-hem, men hon vet inte när. Det gör inget, bara jag vet att jag får ett. Och vi är helt överens om att Majas öde aldrig får glömmas bort.

   Radera
 2. Vi kommer inte heller glömma Maja! Bra att SVEKATT jobbar på det för det där får aldrig hända igen. Tyvärr verkar det inte som att kommunen kommer att agera. Synd att man inte kan lagstifta om sunt förnuft och civilkurage!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är det synd att det inte går att lagstifta om sunt förnuft och civilkurage. Det behövs ju så väl.

   Radera
 3. En Lex Maja vore ju jamarbra, hur svårt kan det vara, vi är lika mycket värda som människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi hoppas Lex Maja blir godkänd så den kan användas.

   Radera
 4. Så bra att ni slapp ifrån den hemska gubben!! Den människan skulle vara förbjuden att ha djur. Alltid är det katter som råkar illa ut. Det är så sorgligt och hemskt. Djurskyddet i Sverige är för bedrövligt dåligt.

  Jag tänker på lilla Maja varje dag. Det var så förfärligt det som hände henne. Sån tur att SVEKATT finns och jobbar med ärendet.

  Jag skrev förresten under på http://www.skrivunder.com/signatures/bergviks_hemtjanst_bor_hallas_ansvariga_for_majas_dod/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi katter har nästan inga rättigheter alls. Det är för tokigt. Bra att många reagerar och agerar.

   Radera