En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 20 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

 Måste rapportera att det inte blivit nån ytterligare tilldelning av godis idag. I morgon är det öppet hus. Jag jobbar så klart med planeringen och förväntar mig att jag får åtminstone lite godis som tack för hjälpen.

Till saken hör att jag faktiskt har semester idag så det borde så klart bli extra tilldelning när man måste jobba på sina semesterdagar.

Men nu måste ni läsa vad som hänt i min kompis Gustavs familj . För nån dryg vecka sedan förlorade familjen lilla Puff. Det kom oväntat då matte trodde hon skulle få behålla henne åtminstone en tid till. Mitt i sorgearbetet händer nåt som får familjen att även tänka på annat. Av detta kan vi lära oss att man aldrig vet vad ödet har i beredskap.

16 kommentarer:

 1. Verkligen bedrövligt att godistilldelningen är i det närmaste obefintlig! Å det där att VI katter inte skulle veta vilken mängd som är bäst för oss det är ju så löjligt!!Superkul att Gustav fått en lillasyster :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, tvåbeningar tror visst alltid att de vet bäst *mutter*.

   Radera
 2. Åh vi lider med dig, godis ska alla katter få minst en gång om dagen! Men även vi har lämnat in klagomål på matte gällande godisransonen. Måste ju vara något fel på tvåbeningar? Så härligt att Gustav fått en lillasyster och vilken historia sen. Man vet aldrig vad ödet har bestämt för oss och vilka turer livet tar, även för den lilla spanjorskan Lisa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, om vi är många som lämnar in klagomål på våra tvåbeningar måste det väl bli effekt?

   Radera
 3. Tur att ingen vet vilket mirakel som inträffar imorgon 🐱

  ❤ Nosbuffar 🐈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, ja, det är nog tur att man inte vet som mycket om morgondagen.

   Radera
 4. På semesterdagar ska man förstås inte behöva jobba, utan då ska man slappa och äta godis hela dagarna! Du måste bli tydligare mot blogghjälpen, så hon följer semesterlagen!
  Snällt att du skriver om mig och min familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är precis på picken så semesterdagar ska tillbringas! Jag ska nog ta itu med blogghjälpen igen. Klart att vi vill sprida historien om din lillasyster.

   Radera
 5. Inget godis idag heller fast du har semester? Nu måste du börja sätta ner tassarna ordentligt, så här kan det inte fortsätta!
  Jamarns skojsigt att Gustav har fått en liten kompis. Jag tror det är bra för husse och matte också att ha Lisa att bry sig om. Ingen kan ersätta Puff, men det finns alltid plats för en misse till i hjärtat.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, näää, så här kan det verkligen inte fortsätta! Jag tror också att ödet hade lilla Lisa i beredskap åt Gustav och hans familj. Och en ny katt är aldrig ersättning för någon som tassat vidare.

   Radera
 6. Plötsligt händer det totalt oväntade saker. Tror det blir jättebra för Lisa och Gustav. Din människa kommer ju också när vi minst anar det! Men det där med gottisarna måste ju ordnas till, man kan ju inte vara utan! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, kanske blir det en lika oväntad lösning för mig och min kompis som det blev för Lisa?

   Radera
 7. Klart det blir en extra tilldelning av godis när du t.o.m. arbetar på din semesterdag. Annars får du gå till din fackförening och klaga. ;)
  Precis som du skrev - man vet aldrig vad ödet har i beredskap men när det är något som känns bra i hjärtat när man varit ledsen är det ju helt okej.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jag är självklart medlem i kattfacket så jag ska klaga där i första tass. Jag tror som du - man ska följa sitt hjärta (om det är ett gott hjärta).

   Radera
 8. Klart du ska ha övertidsersättning när du går in och jobbar på semestern, fattas bara annat!
  Visst är det fantastiskt att det kan hända underbara saker just när man är som mest ledsen. Vi är så glada för Gustavs och hans familjs skull <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, vi är många djurvänner som gläder oss åt både Lisas, Gustavs och deras familjs vägnar.

   Radera