En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 2 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Som jag berättade igår var jag nu tillbaka på katthemmet efter att ha legat  på sjukhuset i 3 dygn med intensivvård. Jag hade tur. Jag fick den hjälp och vård jag behövde.

Det fick alla mina 11 kompisar som katthemmet tog emot också. För 5 av dom kom hjälpen för sent. På veterinärs inrådan fick de somna in. Även 14 kattungar som föddes efter vi kommit till katthemmet somnade in, inklusive mina som jag förlorade. Flera var dödfödda, andra dog strax efter födseln. 3 Föddes genom kejsarsnitt då mamman var för svag att föda fram dom. De levde bara några dagar, sen somnade de också in.

Det var jobbiga veckor för alla på katthemmet. De vill att vi alla ska må bra och få bra hem. Undrar om gubben förstår vad han ställt till med. Vilket lidande det varit för oss.

De andra katterna som omhändertogs kom till andra SVEKATT-katthem. Det verkar ha gått bra för dom. Eftersom vårt katthem var först att ta emot katter från gubben, blev det nog de som var lugnast/sjukast som var lättast att få in i burar som hamnade här.

Gubben sa att han skulle ge en donation till katthemmet efter att alla katter blivit omhändertagna. Det är snart ett halvår sedan och ännu har vi inte fått en krona av honom. Däremot har vi katter kostat katthemmet över 100 000 kronor i veterinärvård. Där ingår inte bara akutsjukvård, utan även vaccinationer och kastreringar, men huvudparten har varit ren sjukvård. Det är tur att det finns andra människor som har hjälpt oss, annars vet jag inte hur det löst sig.

12 kommentarer:

 1. Visst är det tur att det finns människor som bryr sig och som hjälper till med en slant.
  Jag vet att för 3 av dina vänner som hamnade på ett annat katthem har det gått bra. De var ju inte friska de heller och de behövde också veterinärhjälp och mycket omsorg av personalen. De är numera adopterade och bor i sitt för alltid hem.
  Nosbuff
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, vad roligt att höra. En av mina kompisar har redan flyttat och två till är på väg. Snart kanske det blir min tur?

   Radera
 2. Det är så skönt att ni har fått hjälp allihopa! Men det som gör oss både ledsna och arga är att allt det här hade kunnat undvikas om gubben hade sett till att alla katterna blev kastrerade från början, fått rätt mat och fått vård i tidigt stadium. Då hade mycket lidande kunnat undvikas och det hade inte heller kostat så stora pengar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, det här hade nog varken behövt kosta stora pengar eller många liv.

   Radera
 3. Så tragiskt att det behövde gå så illa för dig, dina vänner och alla bebisar. Det här hade aldrig behövt hända om ni bara fått rätt mat och omvårdnad från början. Morrhårsdarr och tår i ögat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, helt rätt. Hade vi bara fått riktig kattmat och lite omvårdnad och blivit kastrerade hade vi nog alla mått bra hela tiden.

   Radera
 4. Tänk så många oskyldiga katter som fick sätta livet till p.g.a. gubbens oansvariga sätt att ta hand om er! Han borde ha ett riktigt dåligt samvete och sova dåligt många nätter.
  Att han skulle ge ett bidrag till katthemmet är nog inget att räkna med tyvärr.
  Nu är du och de som överlevde denna pärs i trygga händer och det känns i alla fall bra!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi räknade nog aldrig med nåt bidrag från honom heller. Jag vet inte ens om han har dåligt samvete.

   Radera
 5. Så himla tragiskt och det ska Aldrig behöva hända. Men det gör det säkert igen. Man undrar ju hur gubben mår, han kan ju inte va riktigt frisk. Huvudsaken är att ni fick hjälp. Och något bidrag lär det nog aldrig komma därifrån. Hoppas han aldrig får ha något mer djur.
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vi hoppas också att han inte får ha nåt djur igen. Han kan inte ta hand om djur.

   Radera
 6. Vi är glada för att ni har fått hjälp och så småningom får komma HEM på riktigt. SVEKATT och alla katthem gör verkligen skillnad. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, alla seriösa organisationer som jobbar för att hjälpa djur i nöd gör skillnad. Synd bara att de behövs.

   Radera