En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 12 juli 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Nu börjar jag få lite ordning i vår nya bur.Det tar ju lite tid innan allt kommer på plats. Särskilt som vi måste diskutera allt med vår nya kompis så inte hon blir ledsen.  Men det går bra.

Annars tänkte jag ta en halv dags semester i morgon. Det har ju varit väldigt mycket på sistone, tyvärr mest tråkiga saker. Men några bra saker har också hänt. Bland annat att SVEKATT med hjälp av sin fantastiska jurist gjort ett förslag till Lex Maja som vi hoppas blir godkänt inom kort. Som vi jamat tidigare - vi kommer inte glömma Maja!

12 kommentarer:

 1. Skönt att ni börjar komma i ordning! Du är väl värd semester tycker vi! Här längtar vi tills matte börjar sin nästa vecka. Jamarns vad bra att h*n tagit fram ett förslag till Lex Maja! *klappar tassarna* Vi håller alla tassar, tummar, tår och svansar för att det blir godkänt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, om vi ALLA katter och tvåbeningar håller tassar och tummar för att Lex Maja blir av, då måste det bli godkänt!

   Radera
 2. Bäst vore givetvis om du kunde ta en HEL semesterdag i morgon men öppet hus torsdag förbereder ju inte sig självt, hihihi... Buffisar till dig och dina burkompisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä, en hel dag är nog inte att tänka på!

   Radera
 3. Jag tycker verkligen du skall unna dig en halv dags semester eller kanske t.o.m. en hel? Det är du värd efter alla flyttbestyr!
  Jag lovar dig - vi glömmer aldrig Maja och vem som genom sin totala avsaknad av empati som gjorde att Maja fick somna in alldeles för tidigt.
  Lex Maja håller vi alla tummar och tassar för att den går igenom!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det börjar bli ordning i buren nu. Men det har varit mycket att stå i!

   Radera
 4. Hej Inka, jag ligger här i mattes knä samtidigt som hon har uppdaterad sig på de senaste inläggen. Det känns bra att Maja händelsen har fått en sån medial uppmärksamhet. Hoppas det leder till någonting positivt. Sen den märkliga tjejen och hennes konstiga agerande med den lilla överkörda katten. Hoppas att det inte var pengarna/tidsbristen som avgjorde kattens öde. Ha en skön ledig halv dag, det behöver du verkligen. Många varma hälsningar från oss i Gnesta. Sally & Co  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, det låter bra att du ligger i mattes knä. Maja är verkligen värd all uppmärksamhet hon kan få. Synd bara att det blir postumt. Jag tänker på henne varje dag.

   Radera
 5. Hoppas att Lex Maja-förslaget snabbt blir godkänt. Något så fruktansvärt får aldrig mer hända en liten katt! Jag kommer aldrig att glömma vad de gjorde mot henne, lilla stackaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi kommer heller aldrig att glömma. Vi kommer heller aldrig förstå att man kan handla så mot ett levande väsen.

   Radera
 6. Välkommen som bloggkatt, Maja! Vi har haft semester så det är därför vi kommer lite sent med välkomnandet :-) Bra att du har börjat bo in dig, det är viktigt att man har det trivsamt omkring sig.
  Vi har läst om Maja och är alldeles perplexa och förstås förtvivlade över hennes öde. Hur står det till i huvudet på folk? Hur tänker de? Och framför allt - hur känner de? Otroligt bra idé med en Lex Maja-lag, vi håller tummar och tassar att den blir verklighet.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, jag tror alla människor och djur som har nåt att känna och tänka med är lika berörda som ni av Majas tragiska öde. Det var så onödigt också. Lite civilkurage och empati hade löst problemet medan tid var.

   Radera