En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 26 juli 2016

 Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag ska jag ge er en UPPDATERING OM ELIOT
För en tid sedan berättade vi på Södertälje Katthem om vår kompis Eliot. Han mådde inte alls bra. Han hade gått ute flera år i området och hade blivit skygg. Nu var han också illa skadad med stora variga sår, en stor tova på ryggen och 3 "kanintänder" som var avslagna vid tandroten. Ni ser honom på bild 1 vid första akuta vettisbesöket. 
När vi la ut berättelsen om honom på bloggen och på facebook var det många snälla och generösa människor som hjälpte till med de dryga veterinärräkningarna. 
 
På andra bilden ser ni Eloit när han fått de yttre såren omskötta, blivit kastrerad och ID-märkt. Men fortfarande syns det att det inte var nån trygg och harmonisk katt.

Vi har jobbat mycket med Eliots tillfrisknande och det har blivit ett antal veterinärbesök. Men det har naturligtvis inte räckt, eftersom han var en skyggis. Våra duktiga volontärer har närmat sig honom väldigt varsamt och mutat med lite godis bland annat. Det har behövts för han var väldigt rädd från början och fräste så fort man försökte närma sig.
 
I dagens blogg kan ni klicka på länken för att se en film på Eliot idag 
 
Ser ni nån skillnad?
 
Tack alla som bidragit till Eliots veterinärräkningar. Ni anar inte mur mycket det betyder för oss hemlösa katter.

16 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Men tänk vilka framsteg Eliot gjort, tror han håller på att göra en Miranda och bli kelkatt ;). Vi blir så glada när vi ser filmen om Eliot och dansar svansdansen här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jam, vi dansar också svansdans - med Eliot.

   Radera
 2. Söta fina Elliot, nu ska vi titta på filmen en gång till :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, gör det. Och sen en gång till!

   Radera
 3. Vilken fantastisk förvandling av Eliot! Kan man bli annat än varm i hjärtat när man ser vilka underverk omtänksamma och godhjärtade människor kan göra för en stackars liten olycklig kisse!
  Helt otroligt!! Var tvungen att se filmen flera gånger och bara njuta!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, den här filmen är en riktig Oscarsvinnare tycker vi. Det här blir vår lön, vi som jobbar på katthemmet.

   Radera
 4. Det är en av de bästa filmer vi har sett på jamarlänge! Man blir varm ända ut i svanstippen när man ser hur fina Elliot vågar gosa och mysa.
  *nosbuff*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, visst är det fantastiskt!

   Radera
 5. Hurra så bra! Man ska aldrig ge upp hoppet, hur illa det än kan se ut om bara missen själv vill försöka ( och det inte ger lidande).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, är man bara lugn, har tålamod och massor av kärlek att ösa över en stackars rädd katt så blir det bra så småningom.

   Radera
 6. Det är så härligt att se förvandlingen från en "skyggis" till en tryggis.
  *nosbuffar* från Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, visst är det fantastiskt? Vi blir lika glada varje gång det inträffar.

   Radera
 7. Det finns katter man aldrig glömmer... man ser en bild, och sedan är ens hjärta fast för alltid. Eliot är en av dessa katter för mig, och varje gång jag ser honom vill jag ha honom - men som blogghjälpen vet, kan jag inte ta emot en ny katt just nu, hur mycket jag än vill... Nospussar från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, blogghjälpen vet att du inte kan ta emot fler katter nu. Det är synd, men vi är i alla fall väldigt glada över att du tar hand om så många som du gör.

   Radera
 8. Vilken ljuvlig liten katt! Helt fantastiskt att se förvandlingen. När jag såg bild ett för första gången trodde jag att den visade en död katt. Det var så hemskt. Man kan knappt tro att det är samma katt som låter sig klappas! Helt underbart!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, på första bilden var han ju sövd, men då mådde han riktigt dåligt. Vi är så glada att kunna redovisa att en skygg och rädd lite kille kan bli en tryggis, även om han inte låter vem som helst gosa med honom ännu.

   Radera