En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 3 maj 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Som ni vet jobbar jag ju mycket för att vi katter ska få det bättre. Vi behöver få hjälp av en ny, modern och human djurskyddslag, men det räcker inte.

 Vettisarna behöver också stöd och hjälp, och de måste själva tuffa till sig i vissa frågor.

Visste ni till exempel att den vettis som vägrar att avliva en helt frisk katt, begår ett brott? Det har hänt att vettisar ringt till oss och frågat om vi kan ta emot en frisk katt som ägaren vill avliva. När vi sagt OK har ägaren vägrat lämna katten till oss, och då MÅSTE vettisen avliva katten.

Tänk vilka människor det finns! Att vägra att låta sin katt få en andra chans och istället  döma den till döden. DET är riktigt, riktigt fult, tycker jag. Men, här kan också vettisar göra nåt. De kan faktiskt vägra avliva en frisk katt. I vissa andra länder är det t o m förbjudet att avliva friska katter. Varför hänger inte vi med när det gäller bra djurskydd?


14 kommentarer:

 1. Man blir mörkrädd när man läser allt hemskt om hur katter behandlas.
  Och dessa människor som ska ta livet av sin katt till varje pris, hur står det till inne i deras huvuden?
  Vi har en dålig djurskyddslag pga att vi har totalt värdelösa politiker.
  Dom tänker på sig själva i första hand och efter det kommer ingenting.
  (ursäkta min matte här men hon är verkligen förbannad)

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, man undrar om människor som inte kan tänka sig att ge sin katt en andra chans ens har några huvuden?

   Radera
 2. Jag hade inge aning om att det var så att en vettis måste avliva en frisk kisse om det finns någon som är villig att ta hand om den.
  Det är ju rent och skärt vansinne att det är så! Hur kan en lag vara skriven så?
  Ibland undrar jag faktiskt vad det är för land vi lever i och vem lagarna är till för. Inte är det för djuren i alla fall och den nya Djurskyddslagen och långbänken kring den är bara ett ytterligare bevis på det.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, tyvärr är det så, om ägaren insisterar. Idiotiskt är bara förjamet.

   Radera
 3. Katten Sven3 maj 2016 19:01

  Svenska politiker tror allt för ofta att de och den lagstiftning de producerar är så himla bra och i framkanten, i många fall är den verkligen INTE världsbäst!! Rent utav skamlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, skamlig är not rätta ordet för den djurskyddslag som finns i vårt land idag.

   Radera
 4. Det är illa att inte vi som ska vara så bra på allt är med när det gäller djurskydd.. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, det är mycket som med enkla regler skulle kunna förbättras.

   Radera
 5. Det borde självklart vara ett brott att avliva en frisk katt. Hur kan någon vägra att låta sin katt komma till ett katthem i stället för att dödas? Jag fattar absolut INGENTING? Kan inte tro annat än att många vettisar (de flesta) skulle vilja ha stöd av lagen, så att de slapp avliva katter bara för att de hamnat hos fel människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det finns nog många vettisar som skulle vilja ha stöd av lagen, men det finns faktiskt också vettisar som vågar visa lite civilkurage och som vägrar avliva friska djur. Vad jag vet har ingen av dom straffats ännu.

   Radera
 6. Det borde vara förbjudet att avliva en frisk katt! Inte tvärtom om. Sen kan man verkligen undra varför ägare inte vill ge sitt djur en annan chans... Ibland jamar man inte hur tvåbeningar tänker.. Och definitivt inte politiker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det borde ju vara ägaren som straffas, men istället blir det katten som får dödsstraff om ägaren är knäpp.

   Radera
 7. Vissa lagar är så huvudlösa att man blir alldeles perplex. Hur kan det få vara så här? Vem hittar på dessa galenskaper?
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunills, Simba och Tasse, ja, det är onekligen en bra fråga. Det finns uppenbarligen gott om stollar som får hitta på både det ena och det andra.

   Radera