En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 28 maj 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Igår berättade jag lite om en ny kompis som kommit till oss på katthemmet.

Idag tänkte jag berätta lite mer om honom. Det som står här under har jag lagt ut på facebook idag, även bilden. Den är lite otäck, men som ni förstår är han sövd på bilden.

Vi kommer göra allt vi kan för att han snart ska må bra igen:


Förra veckan fick vi larm om en katt som enligt upphittaren behövde hjälp. Katten hade gått omkring i området i flera år och nu verkade den även vara skadad. Eftersom det är en skyggis så kunde de inte komma nära den. Men sent i förrgår kväll lyckades de få in den i en fälla.
Det var ingen tvekan om att den behövde hjälp. Den har ett stort varigt sår på halsen och småsår överallt på kroppen och även i ansiktet. En stor tova på ryggen som måste gjort ont. Tre utav ”kanintänderna” är avslagna ända ner till tandköttet, det är alltså bara rötterna och lite av tanden kvar. Ni kan säkert tänka er hur ont stackaren måste ha haft!
Det blev förstås omedelbar avfärd till veterinären. Nu är såren rengjorda, tänder kollade, blodprov taget, tovan bortrakad och fästingar plockade. Veterinären gjorde bedömningen att hans skador troligen beror på att han blivit påkörd och eventuellt släpad en bit. Han ska ha antibiotika och smärtstillande några dagar, sen kommer vi åtgärda tänderna. Rötterna och tandresterna måste dras ut.
Om ni vill hjälpa Eliot så sätt gärna in en slant på vårt pg 389341-9 eller swisha till 1234525408. Märk inbetalningen "Eliot".

10 kommentarer:

 1. Vilken outhärdlig smärta han måste ha haft!! GulleElliot nu kommer allt att bli bra. Vi skickar ett litet bidrag i början på veckan. Buff Sven och company

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vad snälla ni är. Eliot kommer kosta en hel del - men det är han värd.

   Radera
 2. Stackars Eliot! Tur att han får vård och massor av kärlek nu. Ett litet bidrag kommer på måndag. Nosbuffar Micke och Molle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vad snälla ni är. Eliot kommer tacka er så småningom.

   Radera
 3. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för Elliot
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅSa, jag, det gör vi alla. Nåt annat finns inte.

   Radera
 4. Så förfärligt för stackars lilla kisse! Hemlös många år och så nu detta hemska!Hoppas tänderna snart går att åtgärda. Ska sätta in pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi vill att Eloit ska få landa lite några dagar först. Han får som sagt både smärtstillande och antibiotika, men snart kommer tänderna att fixas.

   Radera
 5. Men stackars stackars Eliot! Hur han kan ha överlevt den fruktansvärda smärta han måste ha utsått är ett under. Nu kan det bara bli bättre för honom. Det som värmer i hjärtat är att veta att han kommit till ett ställe fullt av kärlek och vilja att hjälpa honom nu.
  Har swishat över ett litet bidrag.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi vet inte hur han stått ut, men vi är så glada att vi nu kan hjälpa honom till ett bra liv. Tack vare snälla människor som hjälper honom både ekonomiskt och på andra sätt.

   Radera