En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 9 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Flera dagar i rad har jag haft filmer och reportage om olika kattfrågor, som ni kanske har märkt.

Idag har jag ännu en film som handlar om hur Göteborgs Katthjälp jobbar med flera TNR-projekt. TNR står för Trap Neeuter Return.

Det är ett fantastiskt arbete de utför.  Blogghjälpen har varit i Slottsskogen tillsammans med andra ur SVEKATTs styrelsen och tittat på katterna där. De har det fantastiskt, och det bästa är att de inte blir fler och att de tas väl omhand av de boende. Ni kan läsa mer om  hemlösa katter i Slottsskogen.
   

6 kommentarer:

 1. Låter verkligen som Slottsskogens katter fått det riktigt bra! Egna kojor, mat och får vara i fred ( under kontroll) på sitt eget revir. Vi jamar att de borde införa TNR på fler platser i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, visst borde TNR införas på många fler platser. Det är nog det enda humana, långsiktiga sättet att komma tillrätta med problemet.

   Radera
 2. Jättebra projekt!!! Men i en perfekt värld... som vi inte lever i... skulle man ta hand om sin egna katt skulle det aldrig uppstå kattproblem men som sagt vi är inte där ännu så fram för mer såna projekt.. som i gbg
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, tyvärr lever vi inte alls i en perfekt värld. Men TNR är nog en väg dit för hemlösa katter.

   Radera
 3. Hej Miranda! Det är jättebra och intressant att du har med filmer och reportage här. Dagens om Slottskogen var t.ex. jätteintressant!
  Fortsätt gärna berätta för oss!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam, jag ska fortsätta berätta om sånt jag tror kan intressera.

   Radera