En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 4 april 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har jag hört på radion att regeringen ska ge pengar till välfärden. Men jag har inte hört att de ger en enda krona till hemlösa katter!

Det är skandal, tycker jag. Och inte har vi fått nån lag som skyddar oss heller. Jag tror att jag får lov att starta ett eget politiskt parti om det ska bli nån ordning.  Tror det skulle bli minst lika bra med en kattregering som med de som styr landet sen alldeles för länge. De har visat att de inte är kapabla att fixa så att vi katter får det bra.

14 kommentarer:

 1. Sippo försökte i flera år att starta ett kattparti. Men det var så mycket byråkrater och allt vad det var, så han gav upp efter flera försök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterna, jam vet, men vi måste försöka få till en förbättring i alla fall.

   Radera
 2. Du har så rätt Miranda! Till välfärd och flyktingar finns MILJARDER att trolla fram helt plötsligt. Ynka 25 miljoner i sammanhanget som länsstyrelserna haft för djurskyddstillsyn drog regeringen in. Ny Djurskyddslag har det pratats om i hur många år som helst. Förra regeringen drog det i riktig långbänk och den här verkar inte vara ett dugg bättre eftersom de skjutit upp frågan ytterligare nu.
  Det är ju tydligt att djurens väl och ve inte är något politiker prioriterar. Prata och lova går bra däremot... usch jag blir så arg på dem!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, visst blir man arg att inget vettigt händer. Så många politiker som det finns borde väl några kunna avdelas till att föra djurens talan?

   Radera
 3. Om du startar ett kattparti så lovar jag att jag ska söka till kattfinansdepartementet direkt, och jag tror att jag kandiderar kattfinansministerposten också.
  Jag lovar att jag kommer att göra ett mycket bättre arbete än vad Anderssonskan gör.
  Och jag kommer också att se till att bankerna ska betala allt så jag inte behöver låna några pengar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jamarbra! Då är en viktigt post tillsatt i min nya regering!

   Radera
 4. Jag injamar helt och fullt i det du skrivit! Det är helt galet att djurskyddet ska sättas på väntelista hela tiden. Jag jamar som Ozzy, om du startar ett kattparti kommer jag bli medlem direkt, och vill gärna vara med och styra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, klart du ska vara med och styra! Alla duktiga katter kommer få viktiga funktioner i min regering.

   Radera
 5. Att de inte kommit någon ny bättre djurskyddslag är skandal!! Om du startar parti Miranda så kommer jag och katterna rösta på dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djurfamiljen, toppen! Vi kommer behöva mycket stöd i början.

   Radera
 6. Du har min röst direkt
  åsa

  SvaraRadera
 7. Vi kan bara fortsätta att kämpa på så bra vi bara kan för att få en förändring, men det är riktigt illa att det inte går framåt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, det går ju bakåt istället. Helt tokigt.

   Radera