En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 28 mars 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

 Idag tar jag det väldigt lugnt. Det är det tyvärr inte alla som gör har jag förstått.

Ute på vägarna smäller det stup i ett. Tvåbeningar har så bråttom att de måste köra alldeles för fort och så tror de att det går ännu fortare om de ligger och nosar på framförvarande bils kofångare. Sen händer det nåt i den framförvarande bilen och föraren i bilen efter, som kanske håller på att SMSa eller fippla med nåt annat i telefonen, hinner inte reagera utan det blir krock.

Jag tycker alla skulle ta det lugnt, både på vägarna och på andra stället. Då blir inte jag rädd heller. Men eftersom en del säkert kommer fortsätta köra som tokar så kommer jag ALDRIG att köra bil!

14 kommentarer:

 1. Nä vi katter är alldeles för kloka för att köra bil! Tvåbeningar har verkligen mycket att lära sig av oss när det gäller att inte stressa omkring utan att ta det lugnt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, fast jag undrar om de har de rätta förutsättningarna för att lyckas?

   Radera
 2. Om alla vore så kloka som du Miranda skulle världen se mycket bättre ut! Dessa telefoner tvåbeningarna måste hålla på och pilla med hela tiden t.ex. När man skall umgås och ha trevligt sitter folk med näsan i telefonen istället. Hur kul är det? Plus det där om att skicka SMS när man kör bil. Inte smart!
  Bra val att du inte tänker köra bil!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, undrar om världen skulle rasa samman om inte alla satt med näsan i telefonerna?

   Radera
 3. Jag har inte heller förstått det däringa m å stressa.... å precis som du säger d där när dom lägger sig såååå nära nästan så dom vill skjuta på mig framför ja men det går ju mycket fortare då...... nä jag stressar inte när jag kör iaf.
  jag tror att jag gjort som dig idag..tagit d lugnt det får man å framförallt du som inte ens varit sjukskriven trots TVÅ operationer.
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jag har ju inte haft tid att sjukskriva mig. Men jag stressar inte ändå.

   Radera
 4. Jam begriper inte varför människorna tror att de kommer fortare fram dit de vill om de kör så där vansinnigt... det enda ställe de kommer till är ju sjukhuset, och dit var de väl inte på väg när de startade?!?

  Tass från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, nä, de verkar tror att de klarar allt - men det gör dom ju inte. Då skulle det inte ske så många olyckor.

   Radera
 5. Brummisar är läskiga, de ställer till så mycket elände, eller rättare sagt - de som kör ställer till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam det är rätt. Det är dom som kör som ställer till det.

   Radera
 6. visst vore det bra om de tänkte efter före, både med det ena och det andra! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, fast många har nog begränsade resurser att tänka med tyvärr.

   Radera
 7. Jamar som alla ovan mig.
  Många stollar till tvåbeningar bakom ratten är en stor fara för alla i trafiken, inte minst alla katter som är ute o korsar vägar o gator.
  Jag kan jama att när matte o husse har någon så tätt bakom sig att dom nästan kör "in i baken" på dom så börjar dom bromsa lite lätt så att lamporna där bak tänds.
  Efter några sådana snabba bromsningar så lugnar stollen i bilen bakom sig lite.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, fast egentligen ska man inte behöva lära andra förare hur de ska köra. De ska ju ha körkort och därmed kunna köra?

   Radera