En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 16 mars 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Igår berättade jag ju om min kompis som blivit mamma. Tyvärr har hon inte riktigt förstått ännu vad som hänt, så hon tar inte tass om sina ungar ännu. Det betyder att vår hälsoansvariga matar ungarna - varje timme dygnet runt. Anledningen till detta är att de äter så lite varje gång, att de måste få mat så ofta.

Tyvärr har den minsta kattungen somnat in. Hon orkade inte kämpa. Det känns som ett misslyckande, men kampen för de andra två fortsätter, som ni förstår.

Nåt betydligt roligare är att min kompis Alices minnesauktion nu är avslutad och alla som deltagit har betalat in pengar på katthemmets konto. Snälla  Dui och Deco räknade lite fel. De la bud på 2 paket, ett på 450 och ett på 300 kronor. Sen betalade de in 900 kronor! Såna "felräkningar" är vi så klart väldigt tacksamma för. Sen har snälla Åsa lagt ett bud på 500 kronor på paket nr 6 och dessutom kommer hon skänka nallarna till katthemmet!

Vi är så tacksamma för alla som bidragit och bidrar på olika sätt till katthemmet. Det är tack vare er vi kan och orkar fortsätta rädda katter i nöd.
 

12 kommentarer:

 1. Ledsamt att läsa att den minsta kattungen inte klarade sig, men vi får hålla tassarna att dom andra två kommer att göra det.
  Hoppas också att mamma katt får moderskänslor för sina små, annars blir det tufft för er hälsoansvariga.
  Sen ger jag tassen upp för vad ni fått in på Alice auktion.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi får nog fortsätta hålla tassar och tummar ett tag till.

   Radera
 2. Med andra jam kommer alla här fortsätta tass- och tumhållningen. För mamma katt, för hälsoansvariga att hon ska orka, för ungarna förstås, och inte minst för dig! Hoppas du blivit litet bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vad snällt att du tänker på mig. Jag mår ganska bra, men har inte fått slippa tratten ännu.

   Radera
 3. Vad tråkigt att höra om minstingen, men det är ju tyvärr sånt som händer. Hade inte mammakatt kommit in till er hade nog ingen av dem levt nu. Vi fortsätter hålla tassarna för dem. Hur går det med din mage? Läker såret bra?
  Dui och Deco är riktiga hederkatter och bra på att räkna! *fnissjam*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä, vi tror faktiskt inte heller att nån av dom levt hu om de inte kommit till katthemmet.

   Radera
 4. Det är tråkigt att alla inte går att rädda men vi får va glada för dom som går att rädda. För ni gör ju verkligen Allt ni bara kan!! Trevligt ändå när någon räknar"fel" fast åt rätt håll") å em stor eloge till den hälsoansvarige som får agers katt mamma. Hoppas att mamma katt förstår att det är hennes bebisar snart och vill ta hand om dom.
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vi får se hur det går, men vi är beredda på allt nu.

   Radera
 5. Hej, Cornelia här! Vilket göra hälsoansvarige har nu. När jag föddes på katthemmet för 2 år sedan orkade inte min mamma med alla oss ungar så jag å en syrra fick 'en ny'mamma som fanns på katthemmet och var villig att sköta om oss. Hennes mjölk var jätte god! Hoppas situationen löser sig så att mammisen fattar vad hon bör göra och orkar göra om det nu inte råkar finnas någon extra mamma för tillfället.Buff Cornelia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, tyvärr har vi ingen annan mamma som kan ta över just nu. Vi får se hur det går.

   Radera
 6. Hoppas att det går bra för kattungarna och att kattmamma snart förstår att hon måste ta hand om sina ungar.
  Vi såg till att matte räknade lite bättre, fick ju se till att alla de fina nallarna var värda lika mycket i alla fall.. Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Det här inlägget var både ledsamt och kul att läsa. Ledsamt för att en av ungarna gått över regnbågsbron. Hoppas mamma katt snart finner sin roll som mamma åt de övriga små. Hoppas det blir bra till slut!
  Kul var det att läsa om Dui och Deco och Åsa som har stora hjärtan och tänker på de som har det svårt.
  Nospuss

  SvaraRadera