En katt på Södertälje Katthem bloggar

tisdag 9 februari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Efter gårdagens sorgliga inlägg hade jag hoppats kunna skriva nåt roligt idag.

Vi jobbar vidare med våra stackars sjuklingar. Den högdräktiga hona som fick stanna på djursjukhuset igår fick inte komma hem dag heller. Vi har diskuterat om vi i värsta fall skulle behöva offra ungarna genom en abort, vilket vi så klart helst inte vill, men att söva en redan sjuk och svag katt är långt ifrån riskfritt. Hon ligger kvar under observation på djursjukhuset och vi kan bara hoppas att hon blir starkare och starkare så hon klarar av en förlossning.

 En liten tjej till mår inte alls bra och vi kommer åka in med henne i mogon, eftersom djursjukhuset inte kan ta emot henne ikväll.

Vi hade faktiskt ingen aning om att läget var så illa för de här katterna som det har visat sig vara. Trots allt är vi glada över att vi nu kan ge dom den hjälp de behöver, även om det frestar på vår kassa hårt. Det här är pengar som förra ägaren borde lagt ner på katterna för länge, länge sedan.

Hoppas ni inte tycker det här blir för tråkigt att läsa, men just nu ser vår verklighet ut så här.

14 kommentarer:

 1. Stackars alla små sjuklingar. Vi är övertygade att de förstår att ni kämpar för dem och att de är tacksamma över er hjälp. Vi håller tassar och tummar för att de orkar kämpa och bli friska. Vi tackar för ditt trevliga brev som kom idag. Matte är jamar förtjust i dig och skulle gärna ta hem dig. Men matte tror att vi blir väldigt rädda eftersom du är en bestämd liten tjej. Däremot kommer hon med present till dig på lördag morgon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, åh, present! Kan inte matte komma innan, tror ni?

   Radera
 2. Lilla Miranda, det är inte tråkigt att läsa vad du berättar.
  Det är ju tyvärr den grymma verkligheten och det är så fruktansvärt ledsamt att det ska behöva vara på detta sättet för alldeles för många katter.
  Många människor har ju tyvärr inte förstånd nog att begripa hur man ska vara och uppföra sig mot ett djur.
  Just detta med alla sjuka och vanvårdade katter på samma ställe var det skrivet om i vår lokaltidning bara för ett tag sedan.
  Det stället låg bara några mil från där jag bor.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är visst lätt för vissa att tappa greppet och låta allt gå överstyr. Man måste inse att man inte är nån riktigt djurvän om man tar in fler djur än man kan ta hand om.

   Radera
 3. Nädå inte för tråkigt att läsa. Men bedrövligt sorgligt, som du så klokt säger.. detta är något som tidigare ägare skulle sett till. TUR att ni finns.
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, vi vill inte tänka på vad som skulle hänt med dessa katter om de inte blivit omhändertagna.

   Radera
 4. Vi håller alla tassar vi har här och hoppas att allt går bra. Så illa att man inte tar hand om sina familjemedlemmar.
  Du är jättesöt på bilden.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, även om man inte är expert på katter så borde man se när de blir så sjuka att de inte kan leva längre. Man får inte bara blunda då.

   Radera
 5. Det är klart att du måste berätta som det är på ditt katthem, hur ledsamt det än är. Hoppas så att de insatser som nu görs ska resultera i positiva besked de närmaste dagarna. Hoppas, hoppas att vanvården inte gått för långt, utan att de katter som överlevt hittills klarar av den här kritiska tiden. Här håller vi tassar och tummar så mycket vi kan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi gör allt vi kan, men det finns en stor risk att det är för sent för flera katter tyvärr.

   Radera
 6. Hej Miranda!
  Först: Vilken underbar bild på dig! Du är en riktig liten sötnos!
  Sedan tycker vi inte det är tråkigt att läsa det du berättar för oss. Givetvis blir vi väldigt berörda men det är ju så här det är. Det går inte att försköna den bistra verkligheten när den är så här grym. Vi kan bara hoppas och önska att det skall gå vägen för de av dina vänner som är sjuka just nu. Tänk om de inte hade kommit till katthemmet - då hade de varit helt chanslösa. Nu finns det hopp i alla fall och hoppet är det sista som överger oss.
  En stor bukett till rosor till alla som gör allt de kan för att hjälpa!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi försöker att inte tänka på vad som skulle hänt om vi bott kvar i vårt förra "hem". Det är illa nu, men det hade varit full katastrof om vi inte fått hjälp alls.

   Radera
 7. Här håller vi också tassar och tummar för alla små sjuklingar. Tänk om den dräktiga honan ej kommit till er - vilka plågor hon då fått genomlida. Syns på bilden att du är en strängt upptagen, fokuserad bloggkatt och samordnare av allt! Buff från Sven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är inte bara den dräktiga honan jag berättat om som nog inte klarat sig om hon inte fått hjälp. Vi kan bara hoppas att det inte är för sent för fler.

   Radera