En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 5 februari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Det har varit en jobbig vecka. Jag vill ju inte belasta er med en massa tråkigheter som händer på katthemmet i alltför hög grad, så därför berättar jag bara ibland om sånt.

Men just nu har vi många katter som inte mår bra. Inte för att de bor på katthemmet, utan för det som hänt dom innan de kom hit. Vi blir alltid ledsna när nån inte mår bra och vi inte kan göra så mycket för dom, annat att ge dom lugn och ro, värme, bra mat och mediciner när det hjälper. Vi tänker på dom dygnet runt. Jam undrar varför deras tidigare människor inte gjorde det?

12 kommentarer:

 1. Hej Miranda, det undrar min matte också.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, vi är nog många som undrar?

   Radera
 2. Både jag och mina människor blir ledsna när vi hör om katter som far illa pga att många tvåbeningar rent ut sagt är så otroligt dumma och egoistiska.
  Dom tänker mer på sig själva än på att djuret som dom tagit till sig ska ha ett bra o gott liv.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är väl OK att tänka på sig själv, men ska man bara göra det ska man väl inte skaffa djur tycker jam.

   Radera
 3. Jag tycker det är väldigt att jobbigt att se alla hemskheter på bild. Hur ska det då inte vara för er som måste ta tass om verkligheten? Hoppas bara ni orkar fortsätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam den verkligheten är inte rolig. Men om ingen orkar se den blir det ju ännu värre.

   Radera
 4. Vi här i Gnesta kan bara instämma med katten Gustav, hoppas ni orkar med verkligheten som kan vara grym.Varma hälsningar från oss alla, vi tänker på er. Hälsar Sally som just nu ligger på mattes mage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, önskar alla katter fick ligga på mattes eller husses mage och mysa.

   Radera
 5. Tyvärr finns det många elaka människor där ute som inte bryr sig om sina djur, vilket är enormt tragiskt. Hoppas att ni orkar fortsätta ert fantastiska arbete med att rädda alla fina katter. Matte vill hälsa att Post Nord har trasslat idag och din present tyvärr inte kommer förrän nästa helg. Hoppas du orkar vänta..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, er matte är ju också en sån människa som bryr sig om oss. Hon hjälper oss både genom att ta hand om er och oss på katthemmet.

   Radera
 6. Det finns på tok för många människor som aldrig skulle få komma i närheten av djur. Det är sådana som orsakar oskyldiga djur lidande. Kan man annat än avsky sådana tvåbeningar? Mängder av taggiga tistlar till dem. Det är tur att det finns de som är precis tvärtom också och som gör allt de kan för att hjälpa. T.ex. de som arbetar på olika katthem eller är veterinärer. Mängder av rosor till dem!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det är väldigt svårt att hitta nåt förmildrande hos de som vansköter eller misshandlar djur. Som du säger är det tur att det finns andra också.

   Radera