En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 24 februari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har jag vunnit en halv seger! Eller kanske är det en 3/4 seger?

Det bästa: tratten är av!

Det sämsta: jag får inte hoppa upp i fönstret än!

Det mitt emellan: jag vägrar banta innan jag får hoppa upp i fönstret!

Mitt sår på magen ser fortfarande fint ut, men här vill de inte riskera att det går upp så jag får göra om operationen, så därför får jag inte hoppa ännu på några dagar.

20 kommentarer:

 1. Jaaa, äntligen har du sluppit tratten.
  OK, inget hoppande till fönstret ännu, men det får ju gå an.
  Men jama nu att om du fortfarande utan problem kan hoppa upp i fönstret så finns det väl ingen rimlig anledning att behöva banta?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, precis! Det finns ingen som helst anledning att banta.

   Radera
 2. Trist att du inte får hoppa men det bästa är ändå att du blivit av med fåntratten! Självklart skall du ha gottisar under tiden, för vi är övertygade att såret läker fortare när man är glad och nöjd!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, ALLA sår läker fortare om man får godis!

   Radera
 3. Åh, jag gläds verkligen med dig över att du sluppit tratten! Vilken lättnad! Litet trist förstås att inte kunna fönsterspana, men en ny operation med efterföljande tratt-tvång...nä, känns inte som nåt bra alternativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, nä, du har nog rätt. En ny operation är inget bra alternativ.

   Radera
 4. Så skönt att tratten är av. Det är nog bäst att låta bli att hoppa några dagar till. Dumt att riskera att såret går upp.
  Detta kräver extra gottisar och definitivt ingen bantning.
  Är inte ordet "bantning" ett ovanligt FULT ord???

  Nosgos, Sötnos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, visst är bantning ett ovanligt fult ord. Det borde förbjudas.

   Radera
 5. Skönt att vara av med tratten, det är verkligen jobbigt att behöva dras med! Förstår att du längtar till fönstret men det är ju jätteviktigt att såret inte går upp så det är bra att de är lite extra rädda om dig.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, jag vill inte bli opererad en gång till, men jag längtar till jag för hoppa igen.

   Radera
 6. Jaa du skönt att bli av med tratten men jag ska berätta en liten historia för dig gällande bantning... för många år sen när jag höll på med hästar ja ett lite större djur men ändå.. så va det så att jag hade hand om en häst och när ägaren till hästen kom för att titta så hästen mådde bra och så. Då tyckte personen att hästen va lite tjock????!!! Veckan efter ägarens besök blev hästen sjuk i ehrlichia (dessa eländiga fästingar)och vad händer... jo den stackars hästen gick ner Mycket i vikt, innan medicinering hann sättas in. Och tro mig hästen RASADE i vikt FORT!! För jag är en ansvarsfull person som tog ut vettisen fortare än kvickt!! Men summan av min lilla historia är... att Tänk om du skulle bli sjuk (jag vill Absolut Inte att du ska bli det) då är det bra att ha lite vikt att ta av:) så det tycker jag å det bestämdaste att du ska hävda att Lite extra gör inget att bära på:) Lagom är naturligtvis bäst:) Så jag tycker du gör helt rätt i att vägra hoppa i fönstret. Men tro mig dom vill bara ditt bästa med att du ska slippa opereras igen för det är inte kul med operationer...
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jag ska erätta det här för dom på katthemmet, så kanske de förstår att jag bör ha lite att ta av. Men jag vill inte bli sjuk!

   Radera
 7. Superskönt att fåntratten är av, men va surt att inte få hoppa upp i fönstret men det är nog bara en tidsfråga innan du får sitta där och spana igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djurfamiljen, jam tror också att jag snart får hoppa upp i fönstret igen!

   Radera
 8. Vi har läst om allt som hänt sedan vettisbesöket och får kattulera till att fåntratten äntligen är av. Trist med hoppförbudet, men å andra sidan slipper du tassa på diet... Hmjam, inte lätt att jama hur man vill ha det i sådana här lägen, det finns fördelar och det finns nackdelar.... *grubblar*
  Skönt att du mår bra, i alla fall!
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simba och Tasse, jam, det är en knepig situation. Det bästa vore om jag både fick hoppa, slapp opereras igen och slapp banta.

   Radera
 9. Hehe. Helt rätt, vägra banta tills du får hoppa upp i fönstret igen. Ibland måste man ta i med klorna för att människor ska förstå allvaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundaktatterna, jam, undrar om det hjälper att ta i med klorna för att slippa banta?

   Radera
 10. Ohhh så skönt att du blivit av med tratten! Måste kännas som en riktig befrielse. Snart får du hoppa upp i fönstret också skall du se. Det är bra att de är rädda om dig och inte vill att det skall hända något med ditt sår.
  Det där med bantningen tar vi inte så hårt på eller hur? ;)
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam, trots allt är jag glad att de bryr sig in mig. De vill inte att jag ska få mer problem. Det är bra.

   Radera