En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 12 februari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Först lite lägesrapport. Vår kompis som mådde bättre igår och börjat äta själv, är ännu piggare idag och får åka hem - men istället sitter vår hälsoansvariga på djursjukhuset idag med  en ny kompis från samma ställe. Hon mår inte bra så hon måste nog läggas in och få dropp. Ett problem är bara att det är jamarlånga köer på akuten så vår hälsoansvariga har suttit där många timmar redan och får nog tyvärr sitt några till. Så kan man tillbringa en fredagskväll om man gör allt för katterna!

I nuläget har vi alltså två kompisar som måste få hjälp på djursjukhuset och en som får åka hem. Vi undrar om detta aldrig ska ta slut.

Men sen ska jag berätta en annan, märklig grej. Det gäller Klickertjejen, ni vet hon som lurade mig att våga bli klappad? Nu har hon hittat ett annat offer! Jag hör henne klicka och ge godis till en av mina skygga kompisar. Undrar hur jag ska kunna varna henne om vad som är på gång?

10 kommentarer:

 1. Mäh -lilla Gullemiranda, du ska ju INTE varna din kompis, den ska ju bli en tryggis som du ju är på väg att bli! Vi har sagt det förr men det kan inte sägas nog med gånger - er hälsoansvarige är något utöver det vanliga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam vår hälsoansvariga är jamarsnäll!

   Radera
 2. Det var ju väldigt goda nyheter om lilla mamman! Men det är bäst att hålla tassarna litet till, och dessutom för den lya lilla kompisen. Jag har jamat det förut, och gör det igen, ni på katthemmet är helt otroliga i ert engagemang för katterna!
  Den där klickertjejen...hon delar ju ut godis i alla fall, det talar till hennes fördel. Kanske är värt en klapp till och med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jo, godis delar hon ju ut - men hon luras ju samtidigt!

   Radera
 3. Jamar som Sven, vilken hälsoansvarig ni har, hon ger allt hon har till er kissar. Hon tänker säkert så här, det kommer fler fredagskvällar.
  Tycker inte heller att du ska varna din kompis.
  Hon/han kommer ju säkert att göra lika stora framsteg som du gjort och det är ju det bästa som kan hända.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, visst kommer det fler fredagskvällar. Hoppas bara hon inte behöver tillbringa dom på djursjukhuset också.

   Radera
 4. Klicker tjejen hon kan ju d där") lita på henne för d gör jag
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, litar du på henne? Jaaam, jag vet inte riktigt....

   Radera
 5. Det var verkligen skönt att kattmamman piggade på sig och kunde få åka hem. Det räckte verkligen med det hemska hon fick gå igenom med sina döda ungar.
  Hoppas det gick bra med den kompis som fick åka till sjukhuset istället. Att sitta på akuten och vänta är verkligen inte kul så hälsoansvariga var verkligen en ängel som gjorde det men det gör man ju när man verkligen älskar katter.
  Jag och vi andra hoppas givetvis att det får räcka med elände nu.
  Jaså kilckertjejen flirtar med en ny kompis nu? Du ser - hon är allt bra snäll som även bjuder andra på godis och lite försiktigt klappande. Hon är nog inte så dum den där tjejen!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam tycker bara det är konstigt att den förra ägaren inte brydde sig ett dugg om att så många av hans katter var väldigt sjuka.

   Radera