En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 27 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Oj vad vi jobbar och står i här på katthemmet. Om ni tror att det bara matas och gosas med oss katter har ni fel. Det är bara en del av det vi sysslar med.

Nu till exempel har vi fått in en katt som inte alls mår bra. Ni kan själva tänka er an "fullvuxen" hankatt som väger 1,9 kilo. Den mår verkligen inte bra och den har inte fått mat som den behövt på länge.

Det värsta är att om vi katter inte får tillräckligt med mat så skadas våra inre organ ganska snabbt. Lever, njurar, sköldkörtel och annat tar skada och det är svårt att reparera det.

Vi sliter som bara den för att den här killen ska klara sig. Det är vettisbesök, matning, medicinering, gosning och allt vi kan hitta på för att den ska ha en chans att klara sig.

Vi undrar varför nån skaffar katter som de inte kan ta hand om? Och vi undrar också hur man kan låta bli att ta hand om sin katt. Det är mysterier som vi brottas med mer eller mindre varje dag.


22 kommentarer:

 1. Det var en "liten" fullvuxen katt som du jamar om.
  Stackars kisse, hoppas ni lyckas få honom på benen igen.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi gör allt vi kan för honom!

   Radera
 2. Oj, oj, oj, mindre än halva mig? Vilken stackars katt, vad den ska ha lidit! Åh, vad jag håller tassarna för att den ska återvända till livet. Och går det inte har den ändå till slut fått uppleva värme och kärlek i sitt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, men vi hoppas det här ska innebära en vändpunkt till ett fint och långt kattliv.

   Radera
 3. Åh stackars liten! Vad han måste ha varit hungrig och lidit. Tänk vi väger nästan 7 kg st... Varför skaffa djur om man sen inte vill ta hand om dem? Matte frustar ilsket att hon gärna vill träffa fd ägaren och vi hytter med tassarna mot dumma tvåbeningar. Vi hoppas att han orkar kämpa nu när han får vård och kärlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi hjälper honom att kämpa må du tro. Han behöver allt stöd han kan få.

   Radera
 4. Hoppas så att kattkillen återhämtar sig. Stackars alla katter vars s.k.ägare skaffar katt som en sak man gör sig av med när man ledsnat. Sån't otroligt lidande dessa katter kämpar med för att överleva, vi blir så ledsna och arga när vi tänker på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är inte alltid så att kattägare tröttnat. Ibland är det kunskap och förståelse som saknas.

   Radera
 5. Hoppas att det går bra. Det är verkligen en av de stora frågorna, hur man kan överge en familjemedlem.Vi förstår det inte. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, den här katten har nog lidit då ägaren inte förstått hur en katt ska skötas.

   Radera
 6. Stackars kisse, det är inte mycket för en fullvuxen katt. Förstår hur ni sliter för att han ska klara sig. Håller tassarna för att det ska gå bra för honom.
  Vad jag tänker om hans f.d. ägare ja det ska jag hålla tyst om.
  Förstår inte hur man kan göra så mot en familjemedlem. Nosbuffar
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, vi blir alltid både ledsna och förvånade när ägare inte förstår att ta sitt ansvar för en katt. Det är bedrövligt.

   Radera
 7. Kära nån bara 1,9 kg... Det är ju hemskt! Hoppas verkligen det går väl för honom och att hans organ inte blivit illa åtgångna. Håller verkligen tummar och tassar för honom! Det är sådan tur att det finns katthem med snälla tvåbeningar och kattkompisar som kan trösta katter som farit illa.

  Människor som skaffar katt och sedan inte bryr sig om att sköta dem skriver jag inte vad jag vill göra med. Det är onödigt för jag tror alla förstår. En katt eller vilket annat djur som helst är en familjemedlem precis på samma sätt som ett barn är det. Alltså - ta hand om kissen eller det andra djur ni väljer att skaffa! Svårare än så är det inte.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, för en del är det tyvärr alldeles för svårt att förstå vilka behov en katt har. Ändå måste de tydligen skaffa djur.

   Radera
 8. Jag kan bara hålla med alla tidigare kommentarer. Det är så sorgligt. Jag vill inte säga vad jag vill göra med en sån tvåbening. Det snällaste som jag skulle göra det är att sätta den på svältdiet....
  hoppas Verkligen det går bra för kisse
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det är verkligen sorgligt att se hur vissa djur haft det. Vi hoppas det inte är för sent för att hjälpa den här kissen.

   Radera
 9. Stackars lilla misse! 1.9 kg är ju ingenting. Här hemma tycker vi att Hasse är liten men han väger bra mycket mer och är ju bara liten till växten utan att vara mager.
  Vi håller alla tassar och tummar för att mssen klarar sig!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, fortsätt hålla tassar och tummar! Vi måste klara honom.

   Radera
 10. Hej, Sally här igen. Hoppas killen klarar sig, det finns hemska människor, men som tur är finns det även kloka och ansvarsfulla människor som tar sitt ansvar. Som sagt, vi håller, tummar och tassar att kissen klarar sig. Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, fortsätt hålla allt ni har. Än är inte faran över.

   Radera
 11. Åh, stackars kissen. Hoppas han klarar sig, trots att han är så dålig. *sniff*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterna, vi gör allt vi kan och vi skulle bli sååå ledsna om det inte hjälper.

   Radera