En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 20 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag är vi sena igen. Det beror på att blogghjälpen suttit på djursjukhuset och väntat med två av mina kompisar. Akuttider, förstås.

Vi har fått in många katter som inte mår bra. Deras ägare, för de har helt klart haft ägare tidigare, har tydligen tyckt att  nån annan ska ta hand om och betala för problemen.

Jag vill bara säga till er alla som är snälla och stödjer oss på olika sätt - mina kompisar skulle vi inte kunna hjälpa utan ert stöd. Nu kan vi göra det, trots att bara de här två katterna kommer att kosta ca 8000 kronor styck, för att de måste stanna på djursjukhuset i natt.

Förutom att ingen vill tillbringa kvällen på ett djursjukhus, varken katter eller människor, kostar det massor att hjälpa dom som ingen annan hjälper.  Tack snälla ni som stöttar oss på olika sätt.

Vi kommer läsa och kommentera era bloggar senare ikväll.


13 kommentarer:

 1. Blogghjälpen må vara usel på godisutdelning, men hon är verkligen fantastisk på andra sätt! Hon, och de andra, som ger så mycket av sin tid för att hjälpa katter. Jag vet att det är ett tufft jobb många gånger. Jag höjer svansen i salut för all katthemspersonal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi tackar allihop för din salut. Den betyder mycket för oss!

   Radera
 2. Jamar som Gustav och jag höjer svansen för alla som jobbar på katthem.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det finns som tur är många snälla människor som skänker av sin fritid för att hjälpa oss hemlösa katter.

   Radera
 3. Vi jamar som ovanstående. Vad gör lite mindre godisutdelning när ni har blogghjälpen och många andra engagerade tvåbeningar som alltid ställer upp för er. Höjer svansarna vi med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, åja, det har väl inget med godiset att göra? Det ska hon dela ut ändå tycker vi allihop.

   Radera
 4. Era tvåbeningar är änglar utan vingar kan man säga. Tänk så mycket gott de gör! Fantastiskt!
  De idioter (förlåt) som inte tycker de har ansvar för sin katt längre och dumpar dem skall jag inte skriva vad jag tycker om för det låter så tråkigt. Ibland skäms man för att tillhöra människosläktet!
  ge blogghjälpen och de andra ett mjau av tacksamhet från mig och många andra!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, men ni som tar hand om era och/eller andras katter ska verkligen inte skämmas. Jag ska mjaua alla är på katthemmet från dig!

   Radera
 5. Här jamar vi som de andra! Blogghjälpen och de andra på katthemmet är verkligen guld värda!
  Jag vill inte ens skriva vad jag tycker och känner om dem som dumpar sina katter, speciellt när de är sjuka, men många fräääs är de värda.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jaaaa, de är värd hur många fräs som helst. Man kan till och med morra åt dom!

   Radera
 6. Tänk att vi kan inte fatta hur man kan slänga ut sina familjemedlemmar när de blir sjuka!
  /Cirkus Boman( med tre fd katthemskatter)

  SvaraRadera
 7. Tror inte nån människa med några hjärnceller i behåll fattar det.

  SvaraRadera
 8. Hej. Jag har förstått att en av dom katterna som nämns, har jag lämnat in. Han har absolut haft en ägare förut, men det var inte jag. Han flyttade på eget bevåg, in i stallet på bondgården där jag är granne. Bonden skjuter "vilda" katter, men drog sig för att göra det i det här fallet för han var så tam och gosig, så jag kunde övertala dom att lämna honom till katthem. Jag trodde att han var frisk, jag tänkte inte "dumpa" en sjuk katt. Tyvärr visade det sig att han behövde veterinärvård, det var inget jag visste...
  //Ulrika

  SvaraRadera