En katt på Södertälje Katthem bloggar

lördag 16 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu är det dags för öppet hus, loppis och fika igen. Jag förbereder allt inför morgondagen.

Hoppas många vill komma in och värma sig hos oss. Vi har det skönt här inne, trots att det är jättekallt där ute.

Vi har så klart våra bekymmer att ta tass om, men vi slipper ju mygla med lägenheter och annat. Vi som haft turen att komma till ett katthem, eller ännu hellre till ett eget för-alltid-hem har det bra mycket bättre än våra kompisar som inte har vare sig det ena eller det andra. Jag tror att det är många katter som inte klarat den här kylan.  Vi är inte skapta för att vara ute dygnet runt när det är så kallt. Tänk om alla tänkte på det innan de skaffar kattungar som ingen vill ta hand om när de vuxit upp.

12 kommentarer:

 1. Jag kan inte förstå hur man inte tänker... när man köper en katt så Tar man hand om den!!!! Då skulle vi slippa alla dessa stackars kissar som ingen bryr sig om. Hoppas du hinner vila lite också innan öppet hus du har ju så mycket att fixa med.
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jam tycker precis som du! Tar man ansvar för en katt så har man det ansvaret hela kattens liv!

   Radera
 2. Ja vi tänker också jamarmycket på alla stackars missar som måste vara ute i kylan och inte har ett varmt hemma att gå till *sniff*
  Hoppas det kommer många på öppet hus i morgon som vill bli kattägda så att fler frusna missar får chansen att komma in i värmen
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALice, vi hoppas också att det kommer många snälla människor som vill bli kattägda. Många katter behöver våra platser.

   Radera
 3. Jam, vi är så tacksamma att vi har våran husse och matte som älskar oss och att vi har det varmt och skönt. Önskar att alla hade det så. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det önskar jag också. Tycker det är en kattlig rättighet.

   Radera
 4. Tänker också på alla kissarna där ute i kylan.
  Tänk om alla dessa snylt-mygel lägenheterna kunde ges till alla hemlösa katter istället.
  Katterna har ju inga pengar o kan köpa sig egna boenden för men det kan alla dessa välbetalda politiker *morrar högt nu*.
  Jag hoppas att det kommer jättemånga människor imorgon som har kommit på att dom vill ha en alldeles egen katt att gosa o värma sig ihop med.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam tror inte såna människor tänker en sekund på djur som har det svårt. De tänker nog bara på sig själva.

   Radera
 5. Cornelia, Svens lilla syster17 januari 2016 07:17

  Hoppas att det blir många bokningar nu så att fler platser blir lediga så att i alla fall några av de missar som går där ute och huttrar kan få komma in!!Det tänker jag på när jag ligger varm å go' under mattes täcke. Buff Cornelia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornelia, jam vill att ALLA katter ska ha ett varmt och kärleksfullt hem att gå till. Genast.

   Radera
 6. Ja tänk om en procent av alla pengar det myglas och fuskas med i vårt samhälle gick till att hjälpa djuren istället. Vilken skillnad det skulle bli! Men det är nog att hoppas för mycket som det verkar.
  Det är i alla fall tur att det finns så många bra katthem och frivilliga som hjälper katter som har det svårt. Man skulle ju verkligen vilja att alla katter som går ute nu i den hemska kylan kunde få hjälp.
  Jag för min del skulle önska att jag kunde ta emot ännu flera katter i mitt hem...
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, tror vi är mång riktiga kattvänner som skulle vilja kunna göra mycket mer för de katter som inget hem har. Men vi får i alla fall jobba på så mycket vi hinner och orkar.

   Radera