En katt på Södertälje Katthem bloggar

söndag 10 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag blir det ett kort blogginlägg.

Vi har sorg här på katthemmet. Mamman som jag berättade om igår, har fått somna in. Proverna gick åt alldeles fel håll. Veterinären på Södra Djursjukhuset gjorde allt hon kunde för att rädda henne, men tyvärr hjälpte inte det. Hon hade alldeles för många och svåra problem.

Det var knappt att rösten bar veterinären när hon ringde och berättade att det inte fanns mer att göra för henne. Vi önskar att alla veterinärer var lika engagerade som den som behandlade vår mamma katt.

Till alla er som tycker det är OK att inte kastrera er katt: tänk efter vad ni utsätter er katt för. Även om just er katts ungar kanske får ett hem, så tänk på att det vore så mycket bättre om dessa hem öppnades för alla de över 100 000 hemlösa katter som finns i Sverige idag. Fast ni läser väl inte en sån här blogg?

Nu tar vår hälsoansvariga hand om 6 mammalösa ungar, dygnet runt. Det är ett tufft jobb. Vi önskar så att mamma katt hade fått utföra det jobbet, men hon orkade inte det. Tänk om hon haft ett kärleksfullt hem från början istället.

Sov gott, fina mamma katt.

16 kommentarer:

 1. Vi blev så ledsna när vi läste att mamma katt inte klarade sig.
  Hon har gett 6 små ungar livet, som nu får växa upp utan sin mamma.
  Hoppas nu att alla dessa små klarar sig med er hälsoansvarige som extramamma och att alla får toppenhem med snälla o omtänksamma mattar o hussar.

  Ozzy och hans människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi är också så ledsna. Hon var verkligen värd att få leva ett gott liv, nu när hon äntligen fick chansen.

   Radera
 2. Nä men så sorgligt! Blir så ledsna när vi läste att mamma katt vandrat över regnbågsbron. Hoppas alla små pälskling klarar sig, men de har ju hälsoansvarige som extra mamma så det kan inte bli bättre i det här läget. Sov gott mamma katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, de små ungarna har det väl så bra det kan bli utan riktiga mamma.

   Radera
 3. Så otroligt sorgligt att läsa. Att kastrera och ta hand om det finaste man har borde vara en självklarhet. Tur att ni finns där.
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jag tycker också att det är en självklarhet att kastrera sin katt. Han man utrymme tar man hand om en redan existerande hemlös katt.

   Radera
 4. Svar
  1. Dui och Deco, hos oss också!

   Radera
 5. Åh nej, andra sorgebudet idag.
  Nu blev ungarna utan mamma
  /Cirkus Boman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, ibland är världen inte alls som den borde vara.

   Radera
 6. Vi är alla jätte ledsna nu när vi läser att den såååå fina mamman har tassat vidare. Styrkebuffar till er alla på katthemmet som sååå ofta på nära håll får uppleva den tragik som oannsvariga kattägare utan empati utsätter katter för.snyft

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, vi ser ju att livet skulle kunna vara så mycket bättre får väldigt många katter om människor tog sitt ansvar och kastrerade sina katter.

   Radera
 7. Nej vad tråkigt! :( Stackars mamma katt som inte alls fick det liv en kisse skall ha. Det som ändå känns lite positivt i sammanhanget om man kan säga så är att det var en MYCKET bra veterinär som gjorde allt och som verkligen visade känslor. All heder åt en sådan djurälskare.
  Nu får mamma katt sova i katthimlen och se att hennes fina ungar får leva vidare.
  Vi sänder ett stort fång rosor till hälsoansvariga som nu gör en hjälteinsats för de små liven.
  Att kastrera är en självklarhet! Det mår såväl katten som en ansvarstagande ägare helt klart bäst av.
  Vila i frid mamma katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, veterinären var toppen. Hon gjorde allt hon kunde, men den här gången räckte inte det. Nu tar vår hälsoansvariga över ansvaret för de här ungarna. Det är inte första gången hon räddar små mammalösa ungar.

   Radera
 8. Det var tråkiga nyheter. Vi tänker på lilla kattmamman och hoppas att hon har fått det bra. Vi tänker också på hälsoansvariga, hoppas hon orkar med matningen av dessa små. Ni/hon får hojta till om ni behöver hjälp med uppgiften. Hälsar Sally & Co


  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, tack snälla ni för erbjudandet. Just nu fungerar det bra, men vi har er i åtanke om det behövs.

   Radera