måndag 30 november 2015

Katten Rakel på Södertäljle Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Som vanligt händer det både tråkiga och roliga saker på katthemmet. Idag ska jag berätta om några roliga saker.

I min bur har det bott 3 skyggisar och jag. För ett par veckor sedan fick den skyggis som bott längst i buren ett toppenhem. Då hade vi fest nr 1 i vår bur.

Idag fick skyggis nr 2 flytta till ett jourhem. Vi hoppas han accepteras av katten som redan bor där (som också kommer från vårt katthem). Om det går bra får han nog stanna där. Ikväll ska vi ha fest nr 2 i vå bur.

Igår fick skyggis nr 3 en intresseanmälan. Hon har gått ute i många år och fött kull på kull med ungar. Varje gång har en som bor nära katten lovat att han ska ta in mamman och låta kastrera henne så det inte blir fler ungar. Men så har inte skett. I våras när hon fött ännu en kull tog vår hälsoansvariga och blogghjälpen saken i egna tassar och åkte ut och fångade in både alla ungar och mamman. Eftersom mamman inte haft nåt riktigt hem var hon så klart jätterädd. Hon har gjort stora framsteg men är fortfarande lite rädd, så människor har inte fastnat för henne - förrän igår. Idag har blogghjälpen gjort hembesöket och det gick jättebra. Vi kommer ha fest nr 3 för henne i morgon.

I morgon är det min tur! Vi får se hur det går, men jag hoppas så klart att allt ser bra ut. Då blir det fest igen!

söndag 29 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om Kattens Dag hela helgen. Det har varit jobbigt, men väldigt kul också.

Faktum är att jag fått uppskattning för allt arbete jag lagt ner. Först kom en av våra snälla tjejer ini i vår bur med skinka. Hon brukar ha med sig en särskild burk med skurna skinkbitar som alla katter får smaka.

Sen fick vi smaka moss av blogghjälpen också. Hon tycker det ser kul ut när jag står på bakbenen med framtassarna i luften för att äta ur hennes hand. Förstår inte riktigt vad det är som är så roligt med det - så gör väl de flesta när det är bråttom?

I morgon skulle det ju varit hembesök för mig och lillasyster, men häromdagen ringde man och undrade om det kunde bli på tisdag istället. Jam sa att det gick bra. Det ska bli spännande att se hur det går.

lördag 28 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Jahajam,  nu har jag tagit tass om första dagens firande av Kattens Dag.

Det har gått bra och det kom många snälla människor. Jag övervakade allt från min bur så att inget skulle gå fel.

Vi hade en del besökare på vår loppis, men vi hörde att på närliggande butiker var det i det närmaste kaos, för det var så många som ville handla. Så många var det inte här, men vi fick in lite mer än 2500 pengar i alla fall. Om ni visste hur väl vi behöver det pengarna!

I morgon kommer vi fortsätta firandet av Kattens Dag mellan 14-16. Några av våra snälla volontärer finns på Djurmagazinet i Södertälje också. De gör en jättefin insats för oss katter och samlar in pengar där.

På dagens bild kanske ni ser att jag ligger på en ny, skön filt? Den har jag fått av Sven och Räkan och deras kompisar! Den ska jag får med mig när jag flyttar! Den ska jag vara väldigt rädd om!   


fredag 27 november 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Idag är det jäktigt här må ni tro! Vi firar både första advent och Kattens Dag! Och allt måste klaffa! Det står inte i annonsen, men alla vet väl att det är jag som är ytterst ansvarig för alltihop.

Öppet hus, Loppis, lotteri, fika, grillad korv - och inte minst firande av Kattens dag!

Ni kommer vl om ni kan?





 

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...