lördag 31 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

IDag har det varit ganska lugnt här.

Vår matte och blogghjälpen har kommit överens om att vi väntar med flytten till vårt nya hem tills vi fått Ms provsvar. Det ska vi få på måndag.

 Det är så klart lite tråkigt, men vi resonerar som så, att om M måste till vettisen igen, så är det bra om han inte behöver flytta en extra gång.

Vår matte har sagt att några dagar till eller från gör inget när vi sen kommer få ett hem där vi får stanna hela livet!

Gissa om vi längtar?

Under tiden tar jag tass om öppet hus och loppisen som är mellan 15-17 i morgon. Kommer du?

fredag 30 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här på morgonen. Jam, eller det hon kallar morgon.  Själv kallar jag det mitt på dagen för klockan var nästan 10 när hon kom.

Hon talade mycket med M. Jag kom förstås fram och buffade på honom och sa att han snart kommer bli frisk. Han har inte hostat idag, men han är fortfarande lite låg och harklar sig ibland. Vi fortsätter medicineringen.

Matte hör av sig varje dag och undrar hur M mår. Hon har gjort i ordning gästrummet åt oss. Vi ska inte bli gäster i huset för vi ska bli familjemedlemmar! Åh, vilket fint ord - familjemedlemmar. Men till att börja med ska vi få bo i gästrummet så vi får ta in lukter och känna oss lite hemmastadda innan vi får gå ut i hela huset.

Vi är så nyfikna på hur det ser ut "hemma hos oss". Vi tror det är jättefint!

torsdag 29 januari 2015

KAtten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit tass om öppet hus igen.  Jag gör så klart min plikt som bloggkatt, men ska jag vara alldeles ärlig så bryr jag mig inte om besökarna för egen del nu. Men jag vill ju att mina kompisar, som inte har nån intresseanmälan, ska få ett bra hem förstås.

M är fortfarande lite rosslig i halsen. Vi fortsätter med medicinering. Kanske får vi provsvar i morgon.

Matte SMS:ade till blogghjälpen idag och undrade hur det var med M. Vi blir så glada både M och jag att hon undrar. Hon är beredd att hämta oss när som helst.

Vi ska se hur det ser ut i morgon. Vi vill ju inte belasta matte med vettisbesök och annat, men vi vill ju heller inte vänta längre än absolut nödvändigt på att få flytta.

onsdag 28 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har M fått åka till djursjukhuset en sväng igen. De tyckte vi skulle fortsätta med medicineringen men också ge honom lite slemlösande.

Vi hoppas det hjälper för jag blir så orolig när han hostar. Han är ju mitt allt.

Vi har i alla fall nåt jätteroligt att berätta, nämligen att vi fått en välkomsthälsning på bloggen från vår nya matte och våra nya kattkompisar. så här skriver de:


Hej. Här kommer en välkomsthälsning från era nya familjemedlemmar! Så snart du blir frisk Milton, så står vi med öppna armar att ta emot dig och lilla Pauline till vår gård i Grödinge. Vi är ett gäng kattkompisar här som bor i ett stort stort hus med kattluckor ut i orörd natur. Vi som bor här har alla haft det ganska kämpigt då ingen ville ha oss. Fler av oss kommer från Katthemmet. Här är vi genomälskade och trygga för all framtid och vi längtar till att ni ska komma till oss och bara få vara lyckliga. 

Ni kanske förstår att vi längtar? Tänk att vi till sist fått sån tur!

tisdag 27 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Usch, vilken natt jag haft! Jag har varit så orolig för M att jag knappt kunnat sova.

I morse när jag vaknade efter att ha dåsat till en stund, fanns fortfarande ingen M i buren. Tankarna for i huvet. Hade det hänt nåt på sjukhuset med M? Hade han flyttat utan mig? Skulle jag aldrig få träffa honom igen?

Efter en stund kom vår hälsoansvariga. Hon hade inge M med sig. Jag satt vid burdörren och väntade.

Efter en stund åkte vår hälsoansvariga iväg. Hon skulle väl åka och handla, tänkte jag. Efter en lång, lång stund kom hon tillbaka. Då såg jag att hon hade en transportbur i handen! Hon kom in i kattsalen och för varje steg hon kom närmare vår bur blev jag alltmer hoppfull.

Till slut var hon framme vid vår bur, öppnade dörren, lyfte in transportburen och öppnade dörren till den

Och ut kom M!!

Jag blev så glad så jag vet inte vad. Hälsoansvariga sa att jag inte fick buffa på honom så han ramlade omkull. Men det struntade jag i.

Efter en stund hoppade vi båda upp på bänken vi har i buren och där började M tvätta mig! Åhhhh, vad jag njöt.

M är tyvärr inte riktigt pigg ännu så han ska få medicin hela veckan. Men jag tror han snart kommer bli bra. Jag ska ta tass om honom hela tiden!

I natt kommer jag sova gott.

måndag 26 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

IDag är jag orolig igen.

M skulle vara hos vettisen kl 8 i morse och det var operationstid inbokad också ifall det skulle behövas.  Jag och blogghjälpen och hälsoansvariga har oroat oss precis hela dagen och vi har väntat på telefonsamtal från vettisen.

När vi ringde till sjukhuset vid 4-tiden fick vi besked att de nyss börjar med honom!

Vi halv 6 tiden ringde blogghjälpen och frågad om han var klar. Då hade han fått lite problem på slutet av undersökningen då han var sövd, så de var tvungna att avbryta. Sen skull de ringa oss efter en timme. Det dröjde nästan 2 timmar innan de hörde av sig.

Då sa blogghjälpen att eftersom han inte har nån bevakning på natten på katthemmet så får han sova kvar på sjukhuset i natt och så hämtas han i morgon.

Undrar hur jag ska kunna sova i natt. Och M är väl minst lika orolig som ligger på ett ställe han inte känner till. Åh vad jag längtar till i morgon när han kommer hit. Då ska jag ta tass om honom ordentligt!

söndag 25 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Så har man tagit tass om öppet hus och loppis igen då. Antagligen var det sista loppisen som jag ordnade. Det gick bra den här gången också, tack vare snälla människor som ställde upp med försäljning, grillning, bakning och annat.

I morgon bitti ska blogghjälpen skjutsa M till djursjukhuset igen.  Idag har han inte hostat, men vi vågar inte ta några risker nu när vi ska flytta.

Meningen var att matte skulle hämta oss i morgon, men eftersom M ska ha medicin några dagar till dröjer det lite. Det är ju inte så kul för nya matte att börja med att medicinera, även om hon skulle klara det utan problem.

Vi har fått godis av både blogghjälpen och en annan snäll tjej idag. Alltså - det har varit en bra dag. Det allra bästa har varit att M inte hostat!

lördag 24 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu ska jag äntligen berätta vad som hänt på sistone.

Blogghjälpen har ju tyckt att det är hög tid att vi får ett eget hem. Flera har varit intresserade av att köpa M, men mig ville de inte ha. Blogghjälpen tyckte det var konstigt och att det inte verkade riktigt rätt när man har sett hur mycket jag tycker om M och hur mycket han betyder för mig.

I höstas kontaktade hon en tjej som tidigare tagit katter från oss, mest för att höra hur hon och de katterna mådde. Det visade sig att hon inte mådde bra alls. Det är alltid tråkigt när nån man gillar inte mår bra.

Tiden gick och för några veckor sedan mailade blogghjälpen igen för att höra hur hon mådde. Då mådde hon bra igen, men berättade samtidigt att en av de äldre katterna fått somna in p g a njurproblem. Hon sa då att det fanns plats för en eller två andra katter i huset.

Då berättade blogghjälpen om oss och undrade om vi kunde vara ett alternativ. Det bestämdes att tjejen, T, skulle komma och besöka oss. Eftersom hon har ett stort stall med hästar att sköta har det tagit lite tid innan hon kunnat komma, men i torsdags kom hon!

Hon kom in i buren och M låg i stolen och gosade med henne. Själv satt jag på golvet. Jag fick godis av henne och jag åt ur handen. Jag var inte så rädd trots att jag inte sett henne förut.

Det bestämdes direkt att vi skulle få flytta hem till T. Där finns flera katter och hundar i huset och i stallet finns både hästar och katter. Vi ska inte bo i stallet utan i huset.

Meningen var att vi skulle få flytta på måndag, eftersom matte skulle ha dressyrkurs i helgen. Ja, det var inte katterna som skulle dresseras, utan hästarna tror jag. Men eftersom M fortfarande hostar dröjer det nog lite till innan vi får flytta. Men det gör inget. Nu är två saker viktiga: först att M blir frisk, sen att vi äntligen fått ett toppenhem! Vi är så glada för det så det går inte att beskriva. Ett bättre hem går inte att få!

I morgon tar jag som vanligt tass om öppet hus och loppis. Det kommer bli Jätteloppis med kaffe + bröd, lotteri, tipspromenad för barnen och om vädret tillåter även grillad korv. En nyhet är att det också kommer bli grillade hamnbörjare! Det har jag bestämt.  Det kommer bli smaskens! Ni kommer väl?

fredag 23 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Vilken dag!

Kanske är det flera som undrar vad som hänt. Det är både jättebra och lite tokiga saker måste jag jama.

Som ni förstod av gårdagens korta meddelande har både M och jag fått ett gemensamt toppenhem. Jam ska berätta mer om det i morgon.

Men mitt i allt roligt hände sånt som inte får hända. M började hosta igår. Vi trodde först det var en hårboll, men det gick inte över, så han fick åka till vettisen. Där röntgades han men man hittade inget fel så han fick åka hem igen.

Idag trodde vi allt var bra, men på eftermiddagen började han hosta igen. Då fick blogghjälpen åka med honom till djursjukhuset och det är först nu han kommit tillbaka till mig.

Ni förstår alla hur orolig jag varit. Man har tagit prover på honom och det är inget onormalt. En teori är att han fått i sig en pappersbit av en kattong som stod i buren och att det blivit en retning som lett till en inflammation. Han får nu antiinflammatorisk medicin och smärtlindrande.

Som tur var verkade han jättepigg både hos vettisen och nu när han kommit tillbaka. Han är inte snuvig och verkar inte ha ont nånstans. Vi hoppas det här snabbt går över. Min M får inte vara sjuk!

I morgon ska jag berätta om vårt nya hem som vi ska flytta till i nästa vecka.

torsdag 22 januari 2015

Katterna Pauline och Milton berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

DAGENS BLOGG ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV FLYTTPLANERING!

Pauline & Milton.

onsdag 21 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har M och jag haft koll på vädret utanför fönstret. Det har inte sett roligt ut alls och än en gång är vi tacksamma för att vi slipper gå där ute utan nånstans att ta vägen.

Idag har vi inte sett till nån blogghjälp, men det verkar som om hon dyker upp i morgon. Enligt vissa uppgifter så har hon varit och handlat ett av våra favoritgodis i en närbelägen butik!

Nu ska jag börja förbereda Öppet Hus i morgon. Alltid har man nåt att göra!

tisdag 20 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag fick vi godis av blogghjälpen igen. Hon klappade mig och sen sa hon till mig att jag börjar bli som en "riktig " katt! Förstod inte vad hon menade förrän hon sa att hon har fått klappa mig jättemånga gånger utan att jag gjort minsta ansats att klappa till henne.

Hon sa att jag var duktig! Fast då kom M och ville ha beröm han också. Det fick han. Blogghjälpen sa att han var en underbar katt och att han har gjort underverk med mig. Då buffade jag på M, för att tacka honom.

måndag 19 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Ikväll är det Idrottsgala i TV. Där ska såna som har gjort nåt duktigt inom idrott hyllas ochh få pris. Sen ska fina artister uppträda också.

Jag undrar när nån ska anordna en gala för oss hemlösa katter? Många av oss är värda ett fint pris för att vi varit duktiga på olika sätt. Vissa som t ex har blivit illa behandlade förut har förstått att inte alla människor är elaka. Bara det är värt en gala tycker jag.

Sen är det många som skulle behöva uppmuntras som inte mår bra. Det är minsann inte så roligt att bli sjuk och sedan åka till vettisar och få medicin. Fast det är så klart bättre än att vara sjuk.

Undrar vilka artister som skulle erbjuda sig att medverka vid en gala för hemlösa katter?

söndag 18 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Det har varit en bra dag idag måste jag jama. Allt gick förstås som smort på öppet hus och snälla människor hjälpte mig att sälja saker på loppisen också. Jam hade inte tid att vara där själv och sälja.

Blogghjälpen var duktig idag också, kom in och gav oss olika godis 2 gånger. Undrar om hon lärt sig nåt?

Nu tror jag att jag ska vila lite. M och jag har funderat på om vi ska börja kräva mer betalning för våra insatser på katthemmet.  Vi diskuterar nog det ikväll och pressar blogghjälpen i morgon!

lördag 17 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Jahajam, då är det helg igen. Ledigt? Ha! Nä här har det varit möte på morgonen och gissa vem som måste ta tass om allt då? Just det. Bloggkatten Pauline.

Jag har nämligen sagt att vi måste snygga upp i vår loppisdel. Vi har ju utökat lite. Nu kommer det bli fullt upp med allt arbete där inne.

Som tur är håller mina kompisar Christer, Niclas och Patrik i det hela. Vi är ju vana att jobba tillsammans så de kommer bli bra. Vi får nog hjälp av snälla Kjell och de som är i styrelsen till att börja med.

Blogghjälpen skötte sig hyfsat. Först kom hon in med en godissort. Det blev godkänt. Efter en stund kom hon in med annat godis. Det var ännu bättre. Hon fick klappa mig utan att jag gjorde minsta ansats att klappa till henne. Hon verkade jätteglad för det.

Nu ska jag börja förbereda öppet hus och loppis i morgon. Välkomna då!



fredag 16 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Vilka konstiga tider vi lever i. Jag och alla mina kompisar har ju jobbat hårt hela året, även om vi haft olika arbetsuppgifter. Nu har jag gått och väntat på mina Kontrolluppgifter från Katteverket i flera veckor, men det kommer inga.

Alla andra, det vill jama tvåbeningar, får minsann, men inte vi katter. Eftersom det blivit så här jag jag och mina kompisar här på katthemmet beslutat bojkotta Katteverket och inte betala in en enda krona till dom!

Utgår från att ni gör likadant?

torsdag 15 januari 2015

Katten Pauöine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

 Nu har jag tagit tass om öppet hus igen. Och kan ni tänka er: jag har inte sett blogghjälpen på hela dagen! Man kan verkligen undra vad hon håller på med.

Naturligtvis har det gått bra ändå - tack vare mig och mina kompisar här på katthemmet, och givetvis tack vare de snälla människor som ställt upp.

 Det är verkligen tur att det finns några som tar tass om allt här.

onsdag 14 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har M och jag haft konferens.

Det gällde att det är så rörigt överallt i världen. Vi har kommit fram till att det bästa nog vore om vi katter tog över och ledde alla länder.

Visserligen kan det bli lite bråk ibland, men då blir det nos mot nos. Vi använder INGA vapen. Vi bråkar inte med dem som inte bråkar med oss.

Nä, det skulle bli öga för öga, tass för tass.

Så här kan det ju inte se ut längre. Det är M och jag överens om!

tisdag 13 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Så, nu har jag fixat styrelsemötet. Det mesta gick bra, men det var svårt att få upp den viktigaste punkten på dagordningen: tilldelning av godis till oss katter. Visserligen fick vi lite godis av blogghjälpen efter mötet, men det var ju inte på den nivån vi hade tänkt oss.

Vi kämpar vidare, så klart.

Sen visade TV4 ett inlägg om  hemlösa katter idag. Synd att såna inlägg behövs, men som läget är kan man inte nog ofta upplysa om hur illa det är ställt för hemlösa katter.

Vi måste kämpa för alla de katter som inte har ett hem. Jag kommer fortsätta med det jämt!
   
    

måndag 12 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Tänk att det blir så mycket att göra på ett katthem.  Man hinner knappt slutföra öppet hus och loppis ena dagen förrän man måste kasta sig över nästa syssla.

Idag skulle det varit styrelsemöte, men eftersom man sa på radion efter lunch att det skulle återfrysa på marken framåt kvällen så tyckte inte blogghjälpen att det var alldeles nödvändigt att ha mötet just ikväll, så nu blir det i morgon istället.

Men hon var här på eftermiddagen i alla fall och gav oss lite godis. Det var bra, för vi hade ju räknat med godis på mötet. Nu hoppas vi att det blir godis på morgondagens möte också. Annars kanske jag inte jamar om för blogghjälpen vad hon ska säga!

söndag 11 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus.

Som vanligt är det kattungar och de katter som är "sociala" som får intresseanmälningar. Mig vill ingen ha. Undrar varför ingen förstår att jag säkert kommer bli en myskatt bara jag får komma till ett hem där jag känner mig älskad och där jag får tid på mig att vänja mig vid mina människor.

Så är det på många katthem, tyvärr. Man ser bara de katter som "säljer sig själva". Det kan inte jag. Jag har inte den förmågan. Hoppas nån vill ha mig ändå.

lördag 10 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har jag tänkt på en sak. Det finns nåt som heter Svenska Hjältar. De har en egen gala. Det tycker jag är bra.

Jag har några som jag vill noman,,, ehh normlis,,, äsch  föreslå till pristagare där.

Det är alla de snälla människor som ger sig ut i snöstorm, blåst, halka, regn och jag vet inte vad för att hjälpa katter på ett katthem. De gör det inte för att bli berömda eller rika. Nä, de gör det bara för att de gillar oss katter och vill hjälpa oss.

Vi katter kan mycket, men vi kan inte städa våra burar, tömma våra toalådor, fylla på mat och vatten.  Men det behöver vi inte heller, för det hjälper de här snälla människorna oss med.

Visst är de hjältar!

fredag 9 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Det verkar tyvärr ha återgått till snålransonerna med godis igen. Idag fick vi smaka lite moss. En del verkar inte förstå vad moss är. Det står "mousse" på burken men det smakar jamargott och det uttalas moss. Så det så!

Det var nog tur för lilla katten som blogghjälpen såg i julhelgen att den fick komma in på katthemmet. Den visar sig nämligen ha en inflammerad och varig framtass. Därför har hon fått åka till vettisen idag och hon ska få antibiotika och rengöring flera gånger om dan.

Sen har Kloka Wikki skrivit nåt väldigt klokt idag igen. Nämligen att man ALDRIG ska öppna en transportbur om det finns risk att katten rymmer. Det har hänt väldigt tråkiga saker vid såna tillfällen. Man ska också se till att den transportbur man har är ordentligt stängt. När vi katter på katthemmet ska nånstans får vi alltid ett spännband kring buren som en extra säkerhet. Så gör väl ni också?

torsdag 8 januari 2015

Katten Pauine på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit tass om Öppet Hus igen. Inga problem.

Många besökare. Jag jamade till blogghjälpen  hur hon skulle göra så allt gick bra.

Vi fick godis också. Idag blev det nåt gott som hon kallade moss. Det luktade väldigt gott och blogghjälpen la en klick på fingrarna och så fick M och jag slicka.

Hon blev väldigt ren om fingrarna. Nu vet jag inte om jag tycker bäst om moss eller sticks. Bäst att vi får båda framöver, så vi kan jämföra.

onsdag 7 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Jam måste erkänna att jag är lite orolig för blogghjälpen. Idag var hon här på förmiddagen. Då fick vi smaka TVÅ olika godissorter! Tror inte det hänt förut. Båda var goda dessutom. Hoppas det inte är nåt allvarligt.

 Några av er kanske läste i julhelgen att blogghjälpen sett en katt ute på ett ställe där katter inte bör vara. Hon har lagt ut mat till den och varit och tittat efter den flera dagar, men inte sett den och den har inte rört maten heller.

Nu kan jam berätta att den katten gick in i en fälla i morse och bor nu på katthemmet.

tisdag 6 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu är sista helgdagen för den här gången över. Vardagen väntar, med allt vad det innebär.

En del kanske tror att vi har det lugnt och skönt på helgerna. Nä, det är fel. Vi jobbar lika mycket då  som annars.

Idag har jag t ex skickat ut både blogghjälpen och andra på flera hembesök. Här på katthemmet har man också jobbat med att ta emot såna som bokat katter och som vill hämta dem.

Blogghjälpen sa att det var halt ute. Ändå körde en del som om det var sommarväglag. De kör för fort och det ligger för nära varandra och de reagerar långsamt. Resultatet blir att de krockar för de hinner inte bromsa i tid om de behöver. Hon har sett flera som krockat idag.

Undrar hur mycket tid de vinner på att ligga i diket istället för att köra lite saktare?

måndag 5 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Helg igen! Som om man inte hade nog med jobb ändå?

Nåjam, det är bara att gilla läget. På torsdag är allt som vanligt igen. Det vill jama öppet hus mellan 17-19.

Lika bra att jag börjar förbereda det genast.

Ha en bra helg alla snälla kattmänniskor.

söndag 4 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft jamarmånga besökare här.  Jag har förstås sett till så alla får den information de vill ha och att det funnits fika och annat. Loppisen har jag också sett till att den är jättefin, och jag måste nog jama att jag lyckats på alla punkter.

En snäll tjej och hennes man var här med massa fin mat, sån man köper i djuraffärer. De hade också köpt massa godispåsar och en leksak var till mig och M. Bilden blev lite suddig. Blogghjälpen sa att det berodde på att vi inte kunde vara stilla några sekunder, men det var så klart hon som inte kunde hålla kameran stilla.

Vi fick smaka lite godis allihop, sen lekte M och jag med våra musebusar. De luktade jamargott!

lördag 3 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Har ni jullov? Lyckliga er. Här är det minsann inte mycket ledigt.

Visserligen var blogghjälpen här en stund på förmiddagen.  Vi fick lite, (OBS! LITE) godis.

Men sen har jag haft tassarna fulla. I morgon sparkar vi igån årets första Öppet hus, och vad passar bättre än att samtidigt ha vår fina loppis öppen?

Jag har naturligtvis sett till så att alla julsaker arkivise,,, äsch plockats undan, så nu är det mängder av fina, tidlösa saker som väntar på sin nya ägare. Liksom att det finns många katter som väntar på sitt nya, fina, tidlösa, kärleksfulla hem. Blir det hos dig?

fredag 2 januari 2015

KAtten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Igår skrev jag att vi behöver en ny djurskyddslag. NU!

Om alla kastrerade sina katter (om de inte ska användas i KONTROLLERAD avel), ID-märkte och registrerade dom samt gav dem allt de behövde i form av mat, kärlek och omvårdnad, då skulle det inte bli så många katter. Då skulle man bli rädd om de som fanns.

Kattungar och vúxna katter skulle inte springa omkring ute och bli måltavlor för elaka människor som inte får nåt straff om de behandlar oss illa. Såg man en katt ute som verkade hemlös, skulle man snabbt hitta ägaren för katten skulle vara ID-märkt.

Katter skulle inte avlivas om de inte var så sjuka att de inte gick att bota. Vi katter skulle ha ett VÄRDE. Idag har många katter ett värde för sin ägare, men i myndigheternas ögon är vi fortfarande utan värde. Hos polisen anses vi som "hittegods". Är det värdigt en katt?


torsdag 1 januari 2015

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag har vi arkisive,,, ehh, alterner,,, äsch, lagt in allt som berör 2014 i pärmar som vi gjort. Nu startar 2015 och det ska bli ett spännande och bra år har vi bestämt, M och jag.

Till att börja med vill vi att ALLA katter ska ID-märkas och registreras. Sen ska ALLA katter som inte används i avel kastreras. Då blir det inte så många katter och när det börjar bli efterfrågan på oss - ja då stiger både pris och status. Titta på skällisarna! I början på 1900-talet befann de sig i den  situation vi katter nu befinner oss i. Det fanns alldeles för många och de behandlades som om de inte vore värda nånting.

Idag ser det annorlunda ut för skällisarna. Det är ett bevis på att det går att ändra synen även på oss katter. Så - vad väntar lagstiftarna på?

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...