onsdag 2 december 2015

Katten Rakel på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rakel på Södertälje Katthem.

Idag är det planering till 1000 present. Allt måste klaffa när husse, lillmatte och lillhusse kommer och hämtar oss på fredag eftermiddag.

Först måste jag packa ner den fina filten vi fått av Sven, Cornelia, Räkan och deras kompis. Sen har jag fått ett örngott (näää, det är inte godis för örnar, utan en tygbit som tvåbeningar kallar för örngott - fråga mig inte varför) från hussse och det ska också med. Blogghjälpen har sagt till honom att det är bra om vi får nåt som luktar vårt nya hem.

Även om jag själv är jamarglad att jag fått ett jamarbra hem, så glömmer jag inte mina kompisar. Idag har jag lagt in på Facebook om vår kompis Fritz. Jag hoppas allt går bra för honom! Kan ni tänka er att man dumpar en katt utanför katthemmet en vinternatt?




14 kommentarer:

  1. Finaste du! Förstår att det är spinnande och så måste du så klart få med filten!
    Tänk, vi förstår verkligen inte hur man bara kan dumpa sin familj.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, O ja, filten och örngottet måste med!Plus en del annat.

      Radera
  2. Nej, jag kommer aldrig att förstå hur man kan lämna en katt på det sättet.
    Det är gjort av en människa helt utan känslor.
    Åh, har du fått ett örngott av nya husse, dom är jamarkul.
    Jag brukar alltid krypa in i örngotten när matte bäddar nytt (du vet, jag Ozzyerar dom då).
    Jag blir så glad över att ni ska flytta HEM på fredag.
    Idag har jag varit o hälsat på katterna i katthemmet i stan.
    Ja, hälsade kattligen på dom gjorde jag inte, för jag satt kvar i bilen.
    Men jag övervakade så att matte o husse packade ur alla kassarna o sand- kattongerna så inget glömdes.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, Vad snällt att du hälsat på katterna på katthemmet i din stad. Tur att du övervakade att husse och matte inte glömde att packa ur nåt.

      Radera
  3. Du och lilla syster ska fira jul i erat hemma! Några julklappar behövs knappast ni har ju fått den bästa redan - erat egna HEM :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, vi behöver inga julklappar! Vi får ju fira jul HEMMA!

      Radera
  4. OJOJOJ du har fullt upp du :) tyvärr kan jag inte läsa om den dumpade kissen då jag inte har Facebook. men jag kan inte begripa hur folk är!!!!!!!!!!!!!!!!!
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, jag tror ingen vettig människa kan begripa hur man kan överge sin katt. Det går bara inte att ta in.

      Radera
  5. Allting måste förstås klaffa inför flytten, det är ju en jamarstor händelse i ditt liv! Men jag är säker på att du kommer komma ihåg allting!
    Så sorgligt med Fritz, hoppas så han klarar av det! Det är förstås helt omöjligt att fatta hur den som gjorde det resonerade. Varför skaffar man katt när man gör så? Nu får vi hålla tassar och tummar för att febern ska gå ner och Fritz få chansen till ett bra liv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, klart jag är lite orolig över packningen, men det ordnar sig. Är faktiskt mer orolig för Fritz. Hoppas det går bra för honom.

      Radera
  6. Det kommer att bli jättebra för dig och lillasyster i ert nya hem! Tänk - både en stor- och en lillhusse och dessutom en lillmatte. Tänk vad mycket gos det kommer att bli. Hur man kan göra som de gjort mot Fritz kan jag inte fatta överhuvudtaget. Vad är det för fel på människor som gör så`? Har de överhuvudtaget inga känslor och ingen empati i kroppen? Skäms!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nalleman64, det måste vara nåt gravt fel på människor som kan behandla ett djur illa. Man vill inte tänka på vad som kunde hänt om vi kommit några timmar senare.

      Radera
  7. Jamarns vad spinnande med flytten! Tänk att du kommer få fira jul i ditt eget hemma! *kurr*
    Vi kan tyvärr inte läsa om Fritz eftersom vi inte heller har catbook, men man måste ha något allvarligt fel om man dumpar en katt så där! *frääääs*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja, riktigt klok kan man nog inte vara om man överger sin katt utan att sörja för att den har det bra. Sånt här borde ingen katt behöva uppleva.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...