onsdag 23 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här en kort stund på eftermiddagen, men hon tittade bara in till oss och sa att vi var fina. Hon skulle i väg till Ica Maxi i Södertälje för att se om en av de många snälla tjejerna på katthemmet och hon kunde samla in lite pengar åt oss.

 Det blev en slant - men jag tycker att många fler kunde strunta i en massa presenter och istället ge en peng till hemlösa katter!

Men det vore ju inte katthemmet om det inte har hänt konstiga saker. En av tjejerna (hon som har den där konstiga klicker-grejen) har skrivit så här:

Blev lite av ett genombrott för Miranda idag. När jag kom i morse ställde hon sig på bakbenen (precis som Rakel!) Hon har knappt fräst och verkar mycket mer harmonisk och tryggare. Och bäst av allt så fick jag idag klappa och klia henne på huvudet och dra hela handen över ryggen. Fick ett litet tjuvnyp men inget allvarligt. Hon börjar också bli mer bekväm med ögonkontakt.

Blogghjälpen tycker jag var jätteduktig. Men hon tyckte det var dumt det där med tjuvnypet. Undrar om jag kanske, kanske ska sluta med det?

17 kommentarer:

  1. Å du ser, det är inget farligt att bli klappad. Kanske tom var lite mysigt? Matte kommer i morgon till dig. Hon har köpt en massa god mat och kalkon till er alla. Kanske kanske får hon träffa den orädda Miranda då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, vad snällt av er matte, både att komma och ha med sig god mat åt oss!

      Radera
  2. Åh vad glad jag blir, vilken härlig julklapp! *svansdans* Du skall se att snart vågar du gosa mer. Du skall inte tänka så mycket på det där tjuvnypet, jag gav matte såna i ibland i flera år när jag flyttade hem. Det håller dem bara lite alerta. *fnissjam*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. ALice, hi-hi, jo det var förstås så jag tänkte. Att hålla henne alert!

      Radera
  3. Ett tjuvnyp har nog ingen dött av:) men det bästa e att försöka å tjuvnypa folk, alla gillar inte det. Jag håller med dig om att det vore bättre med pengar till er ist för en massa onödiga julklappar
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, det kom liksom av sig själv bara!

      Radera
  4. Hmmmm... det finns visst ett ordspråk som säger att man "inte biter en hand som föder en"... och jam tror att man får mer godis om man inte bits, faktiskt. Du kanske kan bita i en leksak istället, när du känner för att sätta tänderna i något?

    Alla här i klostret önskar alla er där borta i katthemmet en riktigt GOD JUL! Med beteckning på GOD som i god mat och goda gottisar... *kurrar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, aha - får man mer godis om man inte bits? Det var en bra upplysning!

      Radera
  5. Jamars, du börjar ju bli en goskatt, även om det bara är början.
    Ja, tjyvnyp ska du nog (som du säger själv) försöka sluta med.
    Det kommer du att göra också rätt snart tror jag.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, tänk att det är flera som tycker att jag inte ska tjuvnypas?

      Radera
  6. Jamha, där ser du att bli gosekatt är inte så farligt.
    God Jul med förhoppning att det blir massor av god mat och klappar till dig och alla andra katter på katthemmet.
    Jackis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jackis, nä, det kanske inte är så farligt. Fast jag är inte riktigt säker ännu.

      Radera
  7. Du visar ju bara att det DU som bestämmer takten, och jag skulle tro att du snart bestämmer att sluta med både fräs och nyp?
    Önskar dig och alla andra katterna att ni ska få ha det riktigt bra i jul, i väntan på att ni ska få egna människor att fira jul med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, precis - det är JAM som bestämmer! Tänk om jag också får fira jul i ett eget hem nästa år?

      Radera
  8. God Jul till er alla på katthemmet, vi stämmer in med katten Gustav, vi hoppas att nästa jul firar ni i era egna hem. Önskar Sally & Co

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sally, tänk om jag får ett lika bra hem som du fått? Det ska jag drömma om i natt.

      Radera
  9. Jag håller med dig - folk slösar så mycket pengar på julklappar och en massa mat att proppa i sig men när det gäller att dela med sig till djuren är de snåla. Jag ger inga julklappar utan ger ganska mycket pengar till olika djurhem istället och det känns jättebra.
    Jag tycker absolut du skall sluta med tjuvnypen och få känna hur härligt det är när någon verkligen tycker om dig och vill visa det. Nospuss

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...