En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 18 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har vi mest legat i fönstret och kollat på bilarna utanför katthemmet, min kompis och jag. Han är rätt mysig, men lite konstig. När blogghjälpen kommer in i buren, eller nån annan också förresten. springer han fram och kurran och låter sig klappas och bäras! Så ska man väl inte göra? Det kan ju vara jättefarligt.

Nåjam, hittills har han klarat sig.

Ikväll är det fredagsgänget som har hand om oss igen.  Hoppas det blir nåt godis över till oss.

Sen har vi lite nyheter om min kompis Fritz. Ni vet han som hittades en kall morgon i en transportbur utanför katthemmet och som hade jättehög feber bland annat. Idag skriver vi så här om honom:

UPPDATERING NR 3 OM FRITZ
Idag har vi fått nya provsvar om Fritz. Under veckan som gått har vi diskuterat olika behandlingsformer beroende på vad provsvaren säger. En av dom är injektion med radioaktivt jod, radionuklidterapi. En sån behandling är dyr. Både eftersom själva behandlingen kostar och för att Fritz måste ligga inne på djursjukhuset i en vecka efter behandlingen. Fördelen är att resultatet brukar bli bra, och det är det som är huvudsaken för oss. Nu visade det sig att hans värden var en aning bättre än befarat, varför vi beslutat avvakta ytterligare med behandling. Istället tar vi nya prover om nån vecka. Har vi tur hjälper naturen Fritz så att han blir bra även utan behandling. Men vi vågar inte ta ut nån glädje i förskott utan avvaktar nya prover. För övrigt äter och dricker han bra, går på lådan som han ska och är allmänt väldigt trevlig.


 Ni håller väl tassar och tummar för Fritz?

 

18 kommentarer:

 1. Hej Miranda, det är klart att vi håller tassarna för att Fritz ska bli bra.
  Jackis

  SvaraRadera
 2. Du skall se att din burkompis och du kommer att bli ett riktigt bra team till slut! Det är jag övertygad om. Han kan ju även visa att människorna inte är så dumma ändå i alla fall inte de där du bor nu och inte heller de flesta andra.
  Vad skönt att höra att Fritz värden blivit bättre! Min kisse äter ett foder som heter Hills y/d och det har hjälpt henne att få ordning på sin sköldkörtel.
  Givetvis håller vi tummar, tår, tassar och klor för Fritz!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam, vi får se hur det går. Jag litar inte riktigt på honom ännu...

   Radera
 3. Jam, såklart vi håller tummar och tassar för Fritz.
  Sen är det inte farligt att bli klappad. Det är rätt mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlunda Katterna, meh, varför jamar alla att det inte är farligt att bli klappad? Det måste det väl vara *förvirrad*

   Radera
 4. Det låter som du fått en mycket bra och passande kompis! Så småningom kommer nog du också springa fram till människor. Nåjam, i alla fall tassa fram.
  Och så roligt att det går framåt för Fritz! Läge för mer tasshållning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tasshållningen får absolut inte upphöra!

   Radera
 5. Du kan absolut lita på din knasiga burkompis:) där ni bor finns bara snälla människor. Jag håller båda mina tummar för Fritz. Men jag har en fråga, eftersom jag inte är så bra på detta med datorer... förut när jag ville skriva en kommentar via telefon, så fick jag bara bekräfta att jag inte va en robot. Nu måste jag klicka i bilder (precis som på datorn) men problemet är att jag ser inte texten som säger " klicka i alla lastbilar typ.. vad gör jag för fel?
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, oj, det där låter väldigt konstigt. Tror det har med inställningen på din telefon att göra och inget jam kan göra nåt åt tyvärr. Har inte hört att nån annan har det problemet.

   Radera
 6. Så skönt att Fritz prover var bättre.
  Hoppas att det fortsätter på det sättet, jag håller mina tassar för honom.
  Aha, din kompis gillar att bli buren, nåjam, snart kommer nog du också att gilla det, det är jag nästan säker på.
  Måtte det vankas mycket godis ikväll till er alla.
  Du kan jama till Åsa, att jag är tvungen att klicka på bananer, segelbåtar, bilar o en massa olika skräp ibland innan min kommentar går igenom. Men det är bara ibland.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi är glada för varje framsteg Fritz gör och hoppas det fortsätter så. Vad konstigt att ni måste klicka på massa olika saker innan ni kommenterar. Men tur att ni gör det i alla fall!

   Radera
 7. Hej, nu är matte tillbaka från sin jobbresa och jag Sally helt enkelt uppmanade henne att skriva några rader så ni inte tror att vi i Gnesta har gått upp i rök. Vi håller definitivt tummar och tassar så att Fritz blir bra och det var skönt att höra att hans värden var bättre. Veterinärvård är verkligen otroligt dyrt, och dessvärre tror matte att många kliniker utnyttjar djurägarnas oro för sina familjemedlemmar. Matte var akut på Animalen i Södertälje med min kompis Pelle efter att han hade varit i slagsmål med en annan katt. Och bara för att det var akut lade de på 50 % på priserna. Detta var mitt på dagen, en helt vanlig vardag och inga speciella åtgärder behövdes, slutnotan blev 2400 kronor. Matte funderar på att kontakta råd och rön och testa om de kan göra en undersökning hur olika veterinärkliniker resonerar kring prissättning av olika åtgärder. Nu ska vi börja med julförberedelser, det är faktiskt min första jul i mitt nya hem. Hoppas jag får massa godis, jag typ älskaaaar mat. Hälsar Sally

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, det var länge sen! Kul att höra från dig igen. Jag bor i din gamla bur nu. Bra om din matte börjar gräva lite i vettiskostnaderna. Det är många som har svårt att betala, även om katten är försäkrad. Det låter fantastiskt att du firar din första jul i ditt nya hem! Vilken julklapp!

   Radera
 8. Hihi.... Klart din kompis har klarat sig när blogghjälpen har lyft upp honom, snart kommer du också på finessen med det hela!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, va? Tror du? Finns det en finess med att bli buren? *skeptisk*

   Radera
 9. Hoppas att du också vågar bli klappad snart, för det är mysigt! Självklart håller vi tassarna för FritZ. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det kanske inte är SÅ farligt att bli klappad. Ska tänka på saken.

   Radera