onsdag 21 oktober 2015

Blogghjälpen har ordet igen

Så sitter man här igen, en älskad katt fattigare på ett sätt, men också väldigt nöjd och glad över att en bloggkatt fått ett nytt, bra hem.

Rosita har haft en tråkig början på livet, två gånger till och med. Att tvingas föda sina ungar i en lada där ingen har lust eller tid med gos och omvårdnad är ingen höjdare för en katt. Som tur var fick hon komma till katthemmet med sina ungar. Hon var en duktig mamma åt dom.

När de flyttat fick även Rosita ett hem. Vi trodde det var ett bra hem, men det visade sig att matte inte tyckte att det var "rätt" katt hon fått. Jag var med när vi hämtade tillbaka henne till katthemmet. Det märktes på henne att hon inte kände sig hemma i sitt hem, så det var bra att hon fick komma tillbaka till oss för att få en ny chans. Vi förstår fortfarande inte varför matte inte ville ha henne kvar.

När hon blivit bloggkatt lärde jag känna henne "på allvar". Hon var inte den som sålde sig själv genom att gå fram till burdörren och titta bedjande på besökare. Man måste ge henne tid att lära känna en. Jag fick förmånen att bli en av hennes kompisar. Så fort jag kom in i buren kom hon fram och strök sig mot mina ben och hon var mycket förtjust i godis hon fick.

Rosita är ganska liten till växten, och har en speciell blick i sina pigga ögon.

När hon som nu är Rositas matte gick in i buren syntes det att Rosita kände sig trygg ganska direkt. Jag tror att hon och hennes lillebror kommer få ett fantastiskt hem hos nya matte. Så småningom hoppas jag kunna ge en uppdatering.

Nu ska en ny katt börja blogga från katthemmet. Kanske presenterar h*n sig redan i morgon. Lite förhandlingar behövs förstås innan vi kan börja blogga igen, men katter brukar vara samarbetsvilliga, bara man ger dom tid och kärlek.

Tack alla ni som följt och stöttat Rosita. Jag hoppas ni fortsätter stötta nästa bloggare också.


12 kommentarer:

  1. Självklart följer vi nästa bloggkattockså, precis som vi har följt alla hennes föregångare!
    Vi önskar Rosita och hennes lillebror lycka till på deras nya Hemma :)

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, det var snällt av er!

      Radera
  2. Nu hoppas vi att Rosita hittat Hem för gott, just som hon förtjänar.Vi är så glada för hennes skull. Självklart kommer vi att följa nästa bloggkatt. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi är också jamarglada för Rositas och Lillebrors skull.

      Radera
  3. Även vi hoppas att Rosita denna gången har "Kommit Hem" på riktigt.
    Ingen katt ska behöva flytta på sig som hon behövde göra.
    Klart att vi följer hennes efterträdares väg till nytt hem.

    Ozzy och hans betjänter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, vi tror att Rosita nu kommit HEM på riktigt. Och du har så rätt - ingen katt ska behöva flytta på sig som hon behövt göra!

      Radera
  4. Ser fram emot att få lära känna en ny bloggkatt, även om det som vanligt blir jobbigt att läsa om kissens liv innan katthemmet.
    All lycka önskas Rosita och hennes lillebror, hoppas verkligen hon aldrig mer behöver flytta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, visst är det jobbigt att läsa hur bloggkatterna haft det innan de kom till oss, men vi jobbar ju så mycket vi kan för att de sen ska få det bra.

      Radera
  5. Änligen har Rosita hittat ett hem, som hon och alla andra katter förtjänar.

    Vi håller tummar och tassar för henne.

    Carina, Frida o Kasper

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carina, Frida och Kasper, vi tror att Rosita nu äntligen fått ett kanonhem där hon kommer stortrivas.

      Radera
  6. Vilket rörande inlägg, du skriver så fint om dina älskade katter, Blogghjälpen <3 De blir sådana personligheter, och ingen som läser kan undgå att bli gripen och engagerad. Vi önskar Rosita och hennes nya bror all lycka, liksom förstås den nya bloggkatten. Ska bli spinnande att se vem det är! <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, era ord värmer. Det går bara inte at hålla sig neutral när man har med såna här fantastiska personligheter att göra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...